Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Finom almás lepény recept

Finom almás lepény recept

Elkészítési idő 40 perc

A Finom almás lepény hozzávalói:
35 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
fél cs. sütőpor
2 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl

Töltelék:
1 kg alma, reszelve
10 dkg vaj
fahéj
cukor


A Finom almás lepény elkészítési módja:
Első lépésként a reszelt almát egy nagy lábosban feltesszük főni. Addig főzzük amíg a levét elfövi. Fahéjjal, cukorral ízesítjük s még melegen 10 dkg vajat keverünk bele. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.Kettévesszük és kinyújtjuk. Az egyik részt a tepsibe tesszük majd párolt almát teszünk rá. A másik tésztalapot ráhelyezzük, tojással megkenjük, villával megszurkáljuk és megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom almás lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook