Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Póréhagymás-ananászos tészta recept

Póréhagymás-ananászos tészta recept

A Póréhagymás-ananászos tészta hozzávalói:
1 db darabolt ananász-konzerv,
3 szál póréhagyma,
5 dkg kolozsvári szalonna,
1 dl tejszín,
Fél zacskó szélesmetélt,
só, bors, szerecsendió, kömény.


A Póréhagymás-ananászos tészta elkészítési módja:
Először sós, lobogva forró vízben feltesszük főni a tésztát. Aztán egy nagyobb serpenyőt hevítünk, és kevés, apró kockára vágott kolozsvári szalonnát olvasztunk meg benne. Ha a kockák már megpirultak, hozzáadunk egy konzervnyi, lecsöpögtetett és felkockázott ananászt. Erős tűzön kicsit lepirítjuk a gyümölcsöt, hogy a cukor benne egy kicsit megkaramellizálódjon. Ekkor hozzáadjuk néhány póréhagyma felkarikázott fehér szárrészét. Talán soknak tűnik ez a mennyiség, de tudjuk: mire a hagyma megpárolódik, jócskán össze is esik.Ha úgy látjuk, hogy kevés a zsiradék, egy kis olivaolajjal pótolhatjuk. Ekkor egy kevés vizet öntünk az egészhez, majd lefedjük, és kb 10 perc alatt, közepes tűzön majdnem készre pároljuk. Most hozzáöntünk egy decinyi tejszínt, és a rövid összeforralás alatt tovább ízesítjük a mártást. Csipet sóval, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal, egy kevés frissen reszelt szerecsendióval, és egy késhegyni őrölt köménnyel. A közben kifőtt és leszűrt tésztát a serpenyőbe zuttyantjuk, elkeverjük a póráhagymás-ananászos mártással, végül megszórjuk egy kevés zöld póréhagyma-gyűrűvel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A póréhagymás-ananászos tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook