Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Málnás krémes desszert recept

Málnás krémes desszert recept

A Málnás krémes desszert hozzávalói:
(4 pohárhoz):
- 1 madeira süti, vagy babapiskóta,
- 1 doboz, kb. 200g mirelit málna.

A krémhez:
- 3 tojás,
- 3 dl tej,
- 3 ek. liszt,
- 4-5 ek. cukor,
- 1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor.


A Málnás krémes desszert elkészítési módja:
A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a liszttel, a maradék cukorral és egy deci hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet a vaníliával vagy a vaníliás cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, és folyamatos kutyulás mellett felfőzzük, amíg sűrű nem lesz. Lehúzzuk és hozzáforgatjuk a fehérjehabot óvatosan, hogy össze ne törjön. A desszert összeállítása: A poharak aljára egy vékony szelet sütit helyezünk, erre egy ek krémet, majd a krém tetejére egy sor fagyott málnát. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg minden pohár tele nem lesz. Hűtőben állni hagyjuk 1-2 órát fogyasztás előtt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnás krémes desszert elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook