Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)
"Vizeletelvezető rendszer:A szívhez hasonlóan a vesék munkája is fokozódik a terhességben. Szűrik a növekvő vértérfogatot. A vesék által megszűrt vérmennyiség a 16-24. héten eléri maximumát, és ezen a szinten marad egészen a szülésig. Ezt követően a növekvő méh okozta nyomás kissé csökkenti a vesék vérellátását.
A vesék aktivitása fekvő helyzetben fokozódik, álló helyzetben csökken. A különbség terhességben nő - ez az egyik oka annak, hogy a terhes nőnek gyakran kell vizeletet ürítenie, az éjszaka folyamán is. A terhesség végén az oldalfekvés, főként a baloldalon fekvés jobban növeli a vesék aktivitását, mint a háton fekvés. Baloldalon való fekvéskor a láb fő vénája felszabadul a méh nyomása alól. Ennek következményeként javul a vérkeringés, és fokozódik a vese aktivitása."
Mert mentem reggel a kórházba. Ma jó sokan voltak.
Ja, egész kivehető a kép, sikerült beszkennelnem.
Hát, eddig úgy néz ki, hogy kisfiú lesz, de nem 100 %, mert mikor meg akart bizonyosodni róla a doki, összezárta a lábait. Nagyon cuki volt! Amúgy minden ok.
De jó neked:)
Éppen most olvastam, hogy a kismamáknak jót tesz, ha naponta 2-3-szor lefekszenek egy fél órára (lehetőleg a baloldalukra). Ezzel megelőzhető vagy mérsékelhető a vizesedés.
Sziasztok!
Lindus! Én is tudnék egy jót aludni... Reggel korán keltem. Hogy vagytok?
Szia! Én be-bekukkolok munka közben :)
Jól vagytok?
A malignus tumor rosszindulatú daganatot jelent. Szerintem ha bármi gond van a kenettel (pl. gyulladás), akkor automatikusan megnézik megint a daganatot is a kontrollnál (mármint hogy nincsen -e). Tehát ez nem azt jelenti, hogy daganatod van!
A gomba sajnos gyakori nagyon terhesség alatt, ilyenkor sokkal érzékenyebb az ember. Ezért nem szabad pl. fürdeni. Nekem például abszolút rendben volt mindenem, semmi folyás vagy fertőzésem nem volt eddig (kopp-kopp), és a dokim azt mondta tegnapelőtt, mikor nála voltam, hogy mivel teljesen rendben vagyok, ha akarok, akár még fürödhetek is egy kicsit, ha nyaralni mennék, de persze csak nagyon tiszta medencében, nem természetes vízben. De én inkább ezt is kihagyom. Szóval a lényeg, hogy nagyon kell vigyázni az ilyenekkel, meg a nyilvános WC-kel, stb, tisztálkodásnál is nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy baj legyen. A gomba meg gyulladás miatt ne izgulj, ezek általában nem jutnak be a méhbe, másrészt időben észrevették, kezelni fogják, és elmúlik.
sziasztok.képzeljétek jött a kórházból egy levél a kenetről amit levettek hogy gombás fertőzésem van és gyulladásom.
Remélem a bébinek semmi baja nincs,vagy nem lesz ettől:(
Nem tudjátok hogy mit jelent az hogy, idézem:
"Egyéb malignus tumor: Javaslat: Ismétlés kezelés után"
Még ez is be volt x-elve.
Szia Moncsi!
Az előbb véletlenül mentettem, pedig neked is akartam írni még abban a hsz-ban.
Örülök, hogy nem nyúvasztott megint az a doki.
Ha ez vígasztal, az elmúlt három hétben 3 kilót szedtem magamra, bár kitárgyaltuk a védőnőmmel, hogy valószínűleg ebből 2 kg az aktuálisan a bőröm alatt található víz súlya.... :)
Úgyhogy ha hamarosan visszaesik egy kicsit a súlyom, akkor tutira az. Szerencsére ma már jobb.
Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
Ma valószínűleg majd többször benézek :)
Tereza: Igen, megpróbálom magam sanyargatni egy kicsit. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire nem egyszerű négykézláb egy negyed órát eltölteni ekkora pocival. Elsőre 10 perc után feladtam. Azt hittem, ez valami nagyon könnyű dolog lesz. Tévedtem. :) De azért nem adom fel. Drukkolj, hogy sikerüljön. :) Mondtam a védőnőmnek, hogy mit találtam (tunk) ki, azt mondta, hogy ártani biztosan nem árt, de azért óvatosan. :)
Contu: Igen, a görögdinnye az megy ezerrel, egy negyed vagy fél dinnye simán becsúszik. A lexarabb az, hogy inkább a kezemre ment az elmúlt pár napban, és nem tudtam, mit kezdjek vele.
De örömmel jelentem, hogy ma már fele akkora sincs a kacsóm, kezdek nőies lenni. Úgyhogy valószínűleg gyakrabban boldogítalak benneteket. Már ha lesz itt valaki, amikor jövök :)
A listát szívesen mindenkinek... :)
Gval: Neked is köszi az együttérzést. Remélem a te hátad is javul hamarosan. :)
Ti nem érzitek úgy néha, mintha olyanok lennénk, mint a vénasszonyok? :DDD
Itt fáj, ott fáj... :DDD
Maracska: Gratula a kis nunishoz, nagyon ari :)
Az alig egy kiló (pound), szerencsére nem vizesedsz vagy csak nagyon kicsit. Azt olvastam legalábbis, hogy a heti 2.3 kg fölötti súlygyarapodás egyértelmű jele a vizesedésnek.
Tudod tegnap jó idő volt, végre kora este is lehetett aludni. Gondolom, ezt használta ki mindenki:)
A vérnyomásoddal nem sokat tudsz kezdeni, mert gondolom nem iszol semmi olyat, ami növelné. Inkább csak valahogy meg kell tanulnod relaxálni, azt talán segíthet egy kicsit. A nyugalmad megőrzésére amúgyis szükséged lesz a jövőben is:)))
sziasztok!
nem irtam,de a doki most nem az volt,aki eddig hál'istennek:))
Na a vérnyomásom kicsit a plafonon volt,mivel az idő eléggé el volt borulva, na meg sokat is kellett várnunk ezért az meg csak ment és ment fel:( hiztam az előző hét ota két paundot ami remélhetőleg a maszatnak tudhato be!!
Na hol vannak a mamák?? alig volt ma valaki a forumon!