Petesejtdonoros lombik (beszélgetős fórum)
Sziasztok :) az elmúlt jópár napban nem jöttem fel a hoxára hivatalosan, mert offline olvastam a donoros fórumot elejétől a végéig. Ahogy már többen írtátok, volt nálam is sírás, meghatottság, szurkolás, öröm, tényleg tisztára, mint egy jó sorozat, a függője lettem és az összes szabadidőmet veletek töltöttem. Most már én is mindenkiről tudom, amit tudni lehet :D , és nagyjából felkészültnek érzem magam a donoros programhoz. Mindenkinek drukkoltam, egytől egyig, minden egyes oldalt olvasva.
Jelenleg szurkolok a korai kismamáinknak ( Cica, Liv ) és követem, aki prg-ban van.
Mi az RG-hez megyünk, donorsejtesre, - szept. 16-án skype konzi, már csak a férjem friss spermaképe kell, az összes kért labor megvan és össszeszedtem időközben a régi mindenféle kivizsgálás eredményét is.
Izgalmas :) Tele vagyok bizakodással meg aggódással, - így, 47 évesen, 8 saját sejtes Kaális beülti után ( 2015-2018 ), amiből 2szer elvetéltem, egyszer 6. héten és egyszer szívhanggal a 8-9. héten.
Kívánom, hogy Mindannyiónknak sikerüljön mielőbb!
p.s.
Lisie, nagyon hiányoltalak tavaly tél óta és most a szívem teljes szeretetével kívánok boldog babázást!
Nagy harc volt és boldog vagyok, hogy sikerült!!
Ölelek mindenkit!
Egy jó géppel már 7-8 hetesen jól látható a terhesség hasi uh-n is. Persze csak akkor, ha nincs nagy túlsúlyod.
A hüvelyi uh után többen írták itt, hogy hematómájuk lett. Hogy amiatt-e, azt nem tudni, de megcáfolni sem lehet. Szóval inkább vigyázz.... ne menj hüvelyire.
Az UH témához csak annyit, hogy szerintem ez doki függő is.Az én dokim az első gyermekemnél, nem csinált minden hónapban UH.-t.
Most az ET utáni 30 napos UH pedig hasi volt (egy jó UH gép simán lát mindent), és 4 hét múlva megyek vissza újra UH-ra, de csak azért mert látni akar.
Köszi Tyityu, hogy megosztottad a gondolataidat.
Itt (szerintem) azért van sűrűbb igény az ultrahangokra, mert a kismamák azért ebben a körben a veszélyeztetett kategóriába tartoznak. Természetesen nem l'art pour l'art mozizásra gondoltam, hanem ha esetleg úgy tűnik, nem stimmel valami.
Viszont emellett az is igaz, hogy nagy nevű klinikák tartanak kora terhességben egész sűrűn ultrahangokat, akkor náluk ezek szerint ne lenne konszenzus arról, hogy ez káros lehet a magzatra?
Bocsi, nem vagyok a forum tagja, csak olvasgattam es meglattam a kerdest az ultrahangrol. Magyarorszagon divat szinte hetente menni az elejen mert « megnyugtatja » az anyukat de tenyleg nem ajalnlott. En kulfoldon elek, itt hivatalosan 3 ultrahang van a terhesseg alatt, termeszetesen ha a terhesseggel nincsen gond. Koztudott, hogy a nem hat jol a szovetekre, foleg az agyi es a szemre, 4 fokkal megemeli a belso homersekletet errol tobb kutatas is van. Vhol olvastam hogy nagyobb az esely azoknak a babaknak kisebb sullyal szuletni akik surubben voltak kiteve az ultrahangnak.
Nem a semmiert latszik ultrahang kozben hogy a magzat probal menekulni csak nincs hova (ezt az en dokim is latta mikor a kotelezo ultrahangra kellett mennem).
A 3d,4d ultrahangokrol mar nem is beszelve, ami karosabb mint a sima ultrahang csak azert hogy a szulok mozizzanak.
Szoval mindenki maga donti el, hogy mennyire teszi ki ennek a jovendo gyereket csak hogy megnyugtassa sajat magat. Gondolom maganban szivesen fogadjak a kismamat, annyiszor fog fizetni.
Sziasztok.
Szeptember 29-re van időpontunk a reprofit klinikára.
Tudom írtatok szállásokról...közvetlen a klinika mellett lévő szállások érdekelnének ki melyiket javasolja?Segítségeteket nagyon szépen köszönöm.❤️🌹
Szia, én ilyenről nem hallottam, miért nem lehet?
Urbancsek prof is pl heti ultrahangot tart a 12. hétig, eddig soha senki nem mondta, hogy ez árthat.
Hasi ultrahang 12. hétig nem is nagyon mutat semmit.
Kedves Cica és FuriosoNorthStar!
Köszönöm szépen a válaszaitokat. Ezek szerint van remény!
Problémamentes babavárást és jó egészséget kívánok Nektek!
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni toletek milyen gyakran jartatok uhra az elején.
Egy hete voltam amikor már volt szivhang, 2 hét mulva kellene mennem mert a doki szabin van, de úgy lennék nyugodt ha a héten is elmennék máshoz. Ki hogy intézte ezt?
Sziasztok!
Korábban kérdeztelek Titeket, hogy van köztünk olyan, akinek 6 napos embrióval sikerült a megtapadás?
Akkor nemigen volt egyértelmű igen, volt egy kismami, akinek kettő embrikét ültettek be, egy 5 és egy 6 naposat. De persze azt nem lehetett tudni, melyik tapadt meg.
De azóta olyan sok kismami lett :)
Gondoltam, újra rákérdezek.
Még van egy fagyibabánk egy 6 napos embrike...