Petefészek ciszta (beszélgetés)
És neked mit mondtak ? Amíg el nem múlik addiglehet azért próbálkozni babával?
A duphaston az nem progeszteron növelő, az nem tesz rosszat ezek szerint a cisztának.
Hát én most semmit nem kaptam.
Szerinted még így is elmúlhat? magától?Persze tudom ilyen is van.Csak azt mondta az uh-s meg olvastam is hoyg elég nagy ahhoz, hogy ha megcsavarodik akkor e petefészek veszélybe kerül, és műteni kell.De mitől csavarodik meg? attól, hogy nő?Tán azért nem?
Sziasztok!
Sok kérdésem lenne, hátha tudtok segíteni.
babát szeretnénk már régóta, most 2. hónapja szedem a clostylbegitet.Ennek mellékhatása valószínű a cisztám.Ma voltam középidős ultrahangon, hoyg érik e a pete ugye, és most vették észre, hoyg egy 5 cm.es cisztám van.eddig nem volt, ill. előző hónapnan nem volt ott.Jó gyorsan ottermett.Megijedtem.De az uh-s doki azt mondta majd mensrtuáció után érdemes ill. kell újra menézni ott van e és mi legyen vele.
Szerintetek nem baj, ha közben mégis terhes leszek? Ha terhesség alatt fakad ki?Lehet úgy műteni hogy a baba megmaradjon?
És mekkora esélyem van rá hogy ez eltűnik magától?A saját dokimmal nem tudtam beszélni mert beteg nem dolgozik.
Sziasztok!
Megint szeretném kikérni a véleményeket, várok tanácsokat.
44 éves vagyok. Nekem 2007-ben volt cisztám, ami szerencsére felszívódott vagy eltűnt, nem tudom, de valószínűleg az Aloe Vera-nak köszönhetően amit egy kedves ismerősöm ajánlott. Viszont az utóbbi - ebben az évben - újra előjöttek ezek a dolgok, a ciklusom kimarad (pár hónapja), a gyomrom nagyon görcsöl, pedig voltam vizsgálaton, nincs semmi baj a gyomrommal. 100%-ig biztos voltam benne, hogy megint cisztám van, de elmentem orvoshoz, és legnagyobb meglepetésemre azt mondta, hogy nincs cisztám, és semmi más. Viszont a cikluskimaradást, azzal magyarázta, hogy esetleg egy korai klimax.
Mi a véleményetek?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Nem hiszem, hogy neked kiújulna, mert szerintem neked is dermoid cisztád volt, gyerekkorban mást nem tudok elképzelni. Az pedig nem júul ki, ha egyszer kiveszik.
Igen a jó kórház/orvos nagyon fontos és ritka is :(
Nem tudom pontosan, h milyen cisztám volt. Nagyon remélem, h még egyszer nem fog kiújulni.
Én szerencsére jó orvoshoz kerültem. De ahova akartak vinni először (Dombóvár) ott azt mondták, h nem vállalnak és kész ennyi. Pedig akkor már nagy fájdalmaim voltak.
Így vissza gondolva talán jobb is, mert az a kórház borzalmas. Nem törődnek a betegekkel kellő odafigyeléssel. De azért az orvosok simán elrakják zsebbe a borítékot.
Úgy látom, Te is megjártad a poklot, nagyon nem irigyellek. Őszintén szólva nem is értem, hogy hogy lehet egy 8 éves gyereknek petefészek cisztája. Azaz, gondolom Neked is olyan cisztád volt, mint nekem (dermoid), mert nekem azt mondta a dokim, hogy valószínűleg ez már gyerekkorom óta ott volt.
A többi lánynak, aki cisztával küzd és fél a műtéttől, reménykedik, hogy a ciszta magától eltűnik, stb., nekik azt tanácsolom, hogy ne féljetek! Tényleg nem leányálom a műtét meg eleve a kórház, de utána nagyon hálásak lesztek, mert sokkal jobban fogjátok érezni magatokat! Akivel meg nagyon nem foglalkozik az orvosa, legyintget és azt mondja, majd lesz valahogy, azonnal keressen másik orvost! Nekem 4 évem ment rá arra, hogy hozzá nem értő orvosok hülyeségeket mondtak, volt, aki közölte, hogy semmi bajom, csak bebeszélem, na neki legszívesebben odavinném a kórházi zárójelentést, hogy ez neked semmi?! Az ilyen dolgokat nem szabad elhanyagolni, inkább lásson több orvos, és ezt főleg azoknak a lányoknak mondom, akik még szülés előtt állnak! Mire arra kerül a sor, mindennek rendben kell lennie odabenn, ne akkor kelljen kórházba járogatni! Akinek Pesten kell jó orvos, nagyon szívesen ajánlok.
Sziasztok!
Nálam 8 éves koromban találtak cisztát. Úgy kezdődött, h nagyon fájt a hasam és hánytam. Elvittek mentővel először Dombóvárra, ott nem fogadtak, majd átküldtek Pécsre a kórházba. Először azt gondolták, h vakbélgyulladásom van, de kiderült, h nagyobb dologról van szó. Jobban megvizsgáltak és a bal oldali petefészkemre rá volt tekeredve annyira a ciszta, h az teljesen elhalt. Rögtön vittek a műtőbe és megműtöttek,sajnos ki kellett venni a baloldali petefészket is. Nagyon rossz volt az elkövetkezendő pár nap, mert alig tudtam menni, de muszáj volt, h lábra álljak.
Iszonyatos fájdalmam volt. Azt mondták az orvosok, h egy nagyobb alma nagyságú cisztát vettek ki.
Most 19 éves vagyok és még kontrollokra kell járnom. Néhányszor találtak cisztát a másik petefészkemben is, de azokra azt mondták, h felfognak szívódni.
Sajnos nem tehet ellene semmit az ember!
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Szia
Zsuzsa!
Nekem tavaly rákszűréskor állapította meg az orvos hüvelyi ultrahanggal a cisztát, kb 4 cm-es volt.
Nem kaptam rá semmit, néhányszor vissza kellett mennem, és felszívódott. Idén a rákszűréskor se volt meg.
Már nem menstruálok.
Szia!
A kérdésedre a válasz engem is érdekelne.
Reméljük lesz itt olyan,akinek van erről tapasztalata,és megírja.
Sziasztok!
Hallottatok-e már olyat, hogy idősebb korban, amikor már nem menstruál a nő, olyankor is elmúlhat magától a ciszta?
Orvosom azt mondta, csak annak múlhat el, aki menstruál.
echokat, nem?
de én sem tudom, mit jelent.
Sziasztok,
Lehetséges, h a gyomrom is fáj a cisztától?
Előre is köszönöm.
Hát nem mondom,hogy kicsi,de bízzál a legjobbakban.
A vérvétellel mit néznek?Megírod?
Aloe vera: az 1 hónapnyi adagot kb.2 hete ittam,amikor még meg volt a cisztám.Lehet,kitartóan kellene folytatni (de nem olcsó).A vigyorgós dokim is elvette a kedvem.Én most nem vettem újabb adagot,de megpróbálhatod....Nem biztos,hogy hasonlóan reagál a szervezetünk.
Szia.
Ha már egy "más"módon lett diagnosztizálva a cystád, talán a gyógyítást is lehetne "más"úton végezni. Nagyon sok lehetőség van, érdemes keresgélni, mert mindenkinek meg van a magáé. Mivel psychosomaticus lények vagyunk, így test-lélek-szellem egészében kell nézzük magunkat, vagyis a lelki háttérről sem szabad megfeledkeznünk. Lehet, hogy valamiféle veszteség ért, vagy valaki-valami megsértett a nőiességedben?
Nekem két éve az energiakezelés egyik fajtája segített barátnőm által. Az ultrahangos vizsgálat kimutatta a cystát, melyet műteni akartak, de láss csodát :-)) eltűnt.
A másik problémám miatt megműtöttek-megműttettem magamat, de mivel a lelki oldalról nem volt rendezve a probléma, (a forrása, a gyökere nem volt kihúzva, mint a gyomnak), így egy hónap múltán vissza is tért.
További ajánlott fórumok:
- Kétoldali petefészek ciszta + húgyúti fertőzés
- Kétoldali petefészek ciszta műtét
- Milyen teát igyak petefészekciszta ellen?
- A petefészek gyulladásnak, illetve a cisztának milyen tünetei lehetnek?
- Laparoszkópos petefészek és ciszta eltávolítása után a hasba befújt levegő mikor távozik el vagy lesz jóval kevesebb?
- Tegnap előjegyeztek petefészek ciszta műtétre, 3 hét múlva műtenek.Ma reggel óta nagyon fáj az egyik oldalon, mit tegyek?