Perzsamacska-akiknek ilyen cicusuk van (beszélgetés)
Ok, megbeszéltük! :D
Sok a fenyő a kertben, és annak külön bírok örülni, amikor a fenyő alatt pihe cicukám. Mert gyantás lesz a szőre. A végén ő sír ám, mert azt csak úgy lehet leszedni, ha behomokozom, abban megragad a gyanta, majd kifésülöm. Unja a csaj, de ő a kis bolond! :)
Sziasztok!
Jövő héten mi is megyünk oltásra, kíváncsi leszek, hogy hányan tudják majd lefogni a kis ötkilós vadmacskát. :-)
A hétvégén adtam neki olyat, amit Zulunak javasoltam múltkor - májkrémbe tojás keverve - és nagyon ízlett neki, egy pillanat alatt eltűntette. :-)
A hétvégén nagy vendégség, meg party volt nálunk, szegény azt sem tudta, mi van. Tegnap olyan boldog volt, mikor végre csend és nyugalom lett, hogy még fésülni is hagyta magát! :-)
Az enyém is megette a saját maga talált/fogott friss husiját. Hogy mit, azt nem tudta elmondani, hiába kérdeztem. :)
Nagyon gazos a szomszéd kert, és tele van a szőre, úgyhogy amikor előkerül, akkor odaáll mellém, és már veszem is fel, hogy kifésüljem. Naponta többször is! Külön embert képes foglalkoztatni a kis kényeskedőm! :)
sziasztok jányok :DDD
a múlt héten beojtattam a cicómat :DDD
Remélem rosszaság ellen is hatott neki :DD
ma ebédre meg finom pipihusit adtam neki....megette egy ülésre..igaz nem adtam neki sokat de megette :DD
Nálatok mi a helyzet?
Kinek a cicájáról írtad?
(ha valakinek válaszolni szeretnél, akkor ott van a bejegyzésének az ablakában balra lent, hogy "Válasz erre", és az meg is jelenik, hogy te arra a bejegyzésre válaszoltál)
Szia Zulu!
Te nem szoktál aludni? :-)
Nem akarom levágni a cica karmát. Valahogy nekem az nem megy. Az az ő tartozéka, meghagyom neki. Persze így néha az én kezem bánja, de kibírom. És egyre ritkábbak ezek a karmolások, a hogy nődögél és okosodik.
Köszönöm!
Elhagyott cicus, nem is értem, hogy lehetett őt elhagyni, ráadásul akkor még egy éves sem volt, amikor az országból ment el a két gazdija. Rábízták olyanra, akiknek soha nem volt állatuk, és nem is szerették őt. :(
Nekem nagyon szereti, ha fésülgetem. Kell is, mert a szomszéd kertjébe jár át, és ott mellmagasságig gaz van. Ráadásul az a toklászos, ami beleáll a szőrébe, csak rohangál szegény, amikor ki akarja szedni, de a szájába ragad. Meg a sok apróbojtorján mag, amelyik olyan, mint a bogáncs...
Eddig a kullancsok miatt fésültem meg naponta többször, most meg ezek miatt a magok miatt.
...
Le van vágva a cicád körmehegye? Nekem mindegyiknek le van vágva, hogy ne kaparjanak még véletlenül sem egymást, vagy engem.
A gyönyörűt most fésültem meg. A kezem már nem gyönyörű, ismét kidekorált. A tiéd szereti a fésülést?
A cica szalámi úgy néz ki, hogy bevált, elsőre csak megszagolgatta, de pár perc múlva visszament és befalta.
Nagyon gyönyörű ez az ezüst perzsa! Elolvadtam tőle!
Az olajos hal is jó ötlet, mi nagyon ritkán eszünk, de olyankor a cicu is kap belőle, és szereti.
Ma vettem neki cica szalámit, ezt eddig még nem próbáltam, már alig várom, hogy hazaérjek, és megkínáljam vele. Majd holnap beszámolok a fejleményekről. 400 gr kb. 200 forint volt, és ahogy olvasom az összetételét semmi káros nincs benne. Tehát ha szereti, akkor megéri, és legalább neki is van egy kis változatosság.
Ebben a naplómban van cicukáimról fénykép.
Meg fogod ismerni, hogy ki az új gyerek a háznál. :)
A cicáim szeretik az olajos halat. A két kutyának, két cicának szoktam két konzervet felbontani. Az olajat is szeretik, de nem engedem a dobozból kinyalni, nehogy elvágja a nyelvét. Egy "felelős" macskatartó mondta, hogy adjam oda nekik dobozostól, majd meglátom, hogy milyen tisztára nyalják. Dehogy adom!
Jobb, ha én adagolom nekik, így mindegyiknek jut.
Ha szeletelt halat sütök ki, akkor abból is kapnak, úgy is szeretik. Nem gyárilag panírozottat veszek, hanem tavi halat szoktam kapni Apukámtól. Nyersen adtam, de csak ült, és nyalta a száját, végül kisütöttem azt a falatkát is neki - úgy már megette. :)
sziasztok :DD szia zulu :D
zulu nincs képed a cicódról??biztos kis tündéri lehet.
az én kis manóm nem válogat.az enyémmel meg az a baj hogy minden vackot megeszik..chipsz,keksz,a jogurtot imádja..meg ilyenek....
na nekem meg a drága whiskas meg ehez hasonlókat nem eszik meg..vagyis a szárazkaját csak ....a szaftos husit megeszi...
nálunk az a furi hogy az előző gazdija mondta hogy a halat nem szereti...nem is próbáltunk neki adni.....de aztán egy nap mondom hátha megeszi és képzeljétek megette..
nyers husit mi is ritkán adunk...
amúgy pont a szomszédom emlegette igaz neki benti kutyusuk van..hogy az állatdoki mondta neki h valóban nem egészségesek a drága kutya macska kaják mert sok káros van benne..így a szomszédom is reggelire a kutyusnak egy karaj májkrémet szokott adni..aszondja azt imádja...:DDD
az én cicám viszont egész nap ehet amikor akar..mindig van a táljába kaja...szegénykémet olyan vékonynak látom pedig annyit eszik...
Libus-legalább nem kell neked leszedni a fehérneműket :DDD
az enyém egész éjjel a fejem mellett aludt nagy kényelmesen szétdobta magát :D
Na akkor megvan a megoldás! A kutyák tányérjába kell neki adni! :-))
Az én cicám ma tiszta bolond. Már fél ötkor felkeltett, azóta sem bír leállni, rohangál, macerál, szedi le a szárítóról a fehérneműmet... A kis drága. Remélem, most már elnyugszik.
Tudod mi az egyik kedvence - hogy elegye a kutyák elől! Azoknak bármit adok, először Ő van ott, és a két kutya meg várja, hogy Nagysága befejezze a nyalakodást az övékéből. :D
Kapott egy falat tejszínt (még ez sem volt azóta itthon, mióta ő nálam van) - szereti! :)
Az enyém nagyon szereti a májkrémet is. Az nem drága, és semmi baja nem lesz tőle. Gyerekkoromban, amikor volt cicánk, és nekünk sem futotta mindig drága macskakajára, akkor emlékszem, hogy anyukám sokszor adott a cicának párizsit is, meg májkrémet is, amibe néha belekervertünk egy tojást. Az a cica is szerette. Vagy ha csinálsz pl csirke húslevest, abból is lehet neki adni egy kis főtt pipihusit.
Most hirtelen ilyen ötleteim vannak.
Hiába adok, nem nagyon akar még mást enni. De naponta nem eszik már csak másfél zacskóst. Azt szereti, a dobozosra megrázza a kezét! Azt megutálta nagyon szegénykém. :(
Szereti a párizsit, kapott már egyszer sonkát is (sajnos nem futja csak a legalapvetőtt cuccokra, így annyira nem válogathat). A nyers husit sem akarja megenni, csak nyalja a száját. A szárazból néha eszik, de csak akkor, ha nem tudok azonnal adni neki. A száraz állandóan kint van nekik.
Még nem olvastam végig a hozzászólásokat, mert csak mostanában lett normális netem.
Szia Zulu! Üdv a bandában! :-)
Gondoltam, hogy 400 gr-ot akartál írni. Más kaját nem is kap? Tehát egy napra kap 200 gr konzervet? Nézted az etetési útmutatót, az úgy oké?