Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » PCOS - nem sikerül lefogyni :(( te is így vagy? fórum

PCOS - nem sikerül lefogyni :(( te is így vagy? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
87. pidiko (válaszként erre: 86. - Beus78)
2010. okt. 7. 11:41

2-3 dl este felé mert akkor van rá időm akkor érek haza és csak mézet teszek bele kicsit mert magában nem igazán megy le azt mondták mézet lehet bele tenni. A barátcserjét meg 2x1-et reggel és este.

Már én sem elősször borultam ki ugyanis lassan másfél éve próbálkozunk és semmi és a nyáron derült ki hogy mi is lehet a baj de még a pco sem tuti mert hivatalosan nincs kimondva de minden jel arra utal hogy tényleg pco-s vagyok:(

86. beus78 (válaszként erre: 85. - Pidiko)
2010. okt. 7. 11:37
ÉN is kiborultam már egy párszor, de fő a pozitív hozzáállás és sikerülni fog, hidd el! Fel a fejjel! :-) Hogy iszod a teát? és mennyi kapszulát szedsz naponta?
85. pidiko (válaszként erre: 84. - Beus78)
2010. okt. 7. 11:35
Bízom benne bár a hét elején kicsit nagyon kiborultam de már bizakodó vagyok és nem adom fel:)
84. beus78 (válaszként erre: 83. - Pidiko)
2010. okt. 7. 11:33
Helyes :-)))))) Sikerülni fog, csak kitartás :-)
83. pidiko (válaszként erre: 82. - Beus78)
2010. okt. 7. 11:32
Már elkeztem a héten:)
82. beus78 (válaszként erre: 80. - Pidiko)
2010. okt. 7. 11:31
ÉN a helyedben a gyógyszer helyett megpróbálnám a cickafarkfű teát + barátcserje kapszulát... Sokaknak segített már, én is most kezdtem, így még eredményről nem tudok beszámolni. Az orvosoknak a legegyszerűbb felírni a gyógyszert aztán kész, én már ezért nem járok dokikhoz, elég volt belőlük... De mindenki saját maga dönti el, hogy mivel mérgezi a szervezetét...
81. pidiko (válaszként erre: 79. - Bcicus)
2010. okt. 7. 11:19
Jelenleg dokit keresek de erre a közelben nem igazán találok senkit és csak sztk-s rendelés jöhet szóba anyagi okok miatt.
80. pidiko (válaszként erre: 79. - Bcicus)
2010. okt. 7. 11:18
Jártam uh-ra de semmit sem tudtam meg hogy mit csinált a hülye dokik miatt csak mindig egymás munkáját f...zták. 3 hónapig szedtem és csak egyszer tudtam meg hogy 10mm-es tüszők vannak amik kicsik a többi hónapban erre vonatkozóan nem tudtam meg semmit. Legutóbb a doki azt mondta hogy pco szerkezetű a petefészkem de határértéken belüli folytassam a closti kúrát 3-6 hónapig cilkusrendezés céljából.
79. Bcicus (válaszként erre: 78. - Pidiko)
2010. okt. 7. 11:12
Closty nagyon veszélyes lehet pcos-oknál. Remélem rendszeresen jártlá uh-ra mellette. Tuti, hogy ir vagy a leírtak alapján mihamarabb csináltasd mega terheléses izulin és cukor vizsgálatot és keress egy hozzáértő dokit.
78. pidiko
2010. okt. 7. 11:05

Sziasztok!

Úgy néz ki én is pcos vagyok csak még ez nem hivatalos csak nőgyógyász mondta hogy pcos a petefészkem és sok a tesztoszteronom, sokat híztam és fogyni nem nagyon tudok egész nyáron össze vissza 2 kg, hullik a hajam és iszonyat pattanásos voltam ami most enyhült mert clostilbegytet szedtem peteérésre mert azom sem volt meg rendes ciklusom sem.

77. Bcicus (válaszként erre: 74. - Boldogsag76)
2010. szept. 28. 09:33

Hát nem igazán. Max ebédre és nagyon kevés gyümi cukorral. Tény hogy a gyümicukor jobb mint a sima, de inkább nyirfa cukrott kellene hazsnálni azzal nyugodtan ehetnéd.

Majd küldök emailen anyagot.

76. Belana
2010. szept. 28. 07:59

www. pco-szindroma. hu (szóközök nélkül)

Ajánlani tudom, ott orvosok is vannak fenn. Én is onnan választottam orvost, SZTK alapon és jó.

75. t.Ili (válaszként erre: 72. - Bcicus)
2010. szept. 28. 07:53
Hű! nem olcsó!
2010. szept. 28. 07:53

Sziasztok! PCOS vagyok ,az első gyerekem születése után keződtek a hormon problémák . Hipofézis adenomám volt,bromochriptint szedtem, azt mondták nem lehet gyerekem több, majd 11 év után váratlanul teherbe estem. Itt javasolt rendelőben voltam Mensmen ( nem biztos, hogy jól irtam) két endokrinologus van ott én a hölgyhöz kerültem. Mind a két orvos nagyon jó szakember.Szülés után tovább vizsgálgattak, mert nagyon magas lett a prolaktinom. Ekkor derült ki, hogy PCOS vagyok. Gyógyszert még nem kaptam diétáznom kéne, csak sajnos nem nagyon van időm utánna nézni, mit hogy lehet enni. Azt tudom, hogy alacsony GI ételeket kell fogysztani. DE mik ezek?

HA tud vki küldene nekem diétás recepteket esetleg GI táblázatot.

Pl a turógombocot imádom, ha gyünölcscukorral csinálom az jó? A zöldségek jók? Kérem segitsetek!

Köszönöm.

Leirom az amil cimem ide is küldhetitek: hubikkriszta@freemail.hu

KItartást azoknak akiknek nem sikerül a baba, szerintem ha kezelik van rá esélye!!!!!

2010. szept. 28. 07:46
Sziasztok
72. Bcicus (válaszként erre: 71. - A0c1361e44)
2010. szept. 27. 12:59

Egy magánrendelő, ahol dierkt ezekre a betegségekre specializálódtak.

mensmentis.hu

71. a0c1361e44 (válaszként erre: 70. - Bcicus)
2010. szept. 27. 12:09

A pm betegségemet kezelik. Meg is műtöttek.

Mi az a Mensmentis?

70. Bcicus (válaszként erre: 69. - A0c1361e44)
2010. szept. 27. 12:05

Hromon vérvétel és tehreléses cukor és inzulin vizsgálat. Ha tudsz a Mensmentisbe menj dokihoz ott segítenek.

pm betegség nagyon gyakran társul pcos-el vagy legalább inzulinrezisztenciával.

Ha van neked és nem kezelik cukor beteg leszel.

69. a0c1361e44 (válaszként erre: 68. - Bcicus)
2010. szept. 27. 12:03

Köszi, hogy válaszoltál!

Igen, tudom, hogy sok tünete lehet, épp ezért érdeklődöm az érintetteknél. Hogy derült ki? Milyen vizsgálat alkalmával?

Én pm. beteg vagyok, és sokszor eszembejut, hogy ilyen is társul a betegségemhez, ugyanis évek óta nincs menzeszem. Akkor még nem tudtam, hogy összefügg a pm. betegség és a menzesz elmaradása, így nem volt mivel ötletelnem a nőgyógyásznál. Azt mondták korai menopauza.

Arra gondoltam, hogy kivizsgáltatom magam nincs e ilyen betegségem. Nem tudom, hogy a kezeletlen PCOS okoz e problémákat, ezért agyalok rajta.

Volt, hogy a nőgyógyászom azt mondta, hogy cisztám van a petefészkembe, aztán az UH-n már nem látszot. Aztán volt, hogy meghiztam, aztán lefogytam, bár ez a pm től volt. Ha hízok, hasra hízok, bár ezt úgy gondolom, hogy korral jár.

A lényeg, hogy azért érdeklődöm, hogy hol kezdjem el? Milyen vizsgálatokra kérjek beutalót?

68. Bcicus (válaszként erre: 66. - A0c1361e44)
2010. szept. 27. 11:45

Hát nagyon sok minden lehet a tünete.

pl:

- policisztás ovárium kép ( nem feltétele)

-régóta nem jön a baba

- rendszeretelen menstruáció

- súly probléma (kövér vagy vékony)

-pattanásos bőr

-szőrösödés

-hajhullás

-hireteln hízás a hasra

De változó, hogy kinél mi jelentkezik. Nálam pl csak a mesni hiány volt, meg fel szedtem valamennyit. de van akinek semmi tünete nincs csak mondjuk, hoyg nem jön a baba, vagy nehezen esetleg többször elvetélt.

Vizsgálati módok.

Legtöbbször uh-n a nőgyógyász fedezi fel a multi vagy pol cisztás ováriumot, de ez nem mindig jár vele. Amivel biztosan meg lehet állapítani: 3. 21. napi hormon vérvétel (ha nincs ciklus akkor bármikor jó) és terhesléses cukor és inzulin vizsgálat, lehetőleg 3 pontos.

67. Bcicus (válaszként erre: 65. - Belana)
2010. szept. 27. 11:41

Én úgy tudom, nem de ez nem 100%.

Én nyírfacukrot fogok venni, az a legjobb és 1 kiló nagyon sokáig elég, hiszen cska teába használom, de egyébként lehet vele sütni is, pnt olyan mint a cukor, nincs mellék íze.

2010. szept. 27. 10:23

Sziasztok!

Én kérdezni szeretnék a PCOS-al kapcsolatban.

Ami érdekelne:

- jellegzetes tünetek,

- milyen vizsgálatokkal állapítják meg,

- ha vérvétel, akkor mit néznek,

- milyen eltérés igazolja a PCOS

- stb.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Tudom, hogy a netten is utána nézhetnék, de én jobban szeretem ha az érintettek mesélik el, hogy an derült ki, milyen vizsgálatok vannak, milyen kezelési alternativák vanak, stb.

65. Belana (válaszként erre: 63. - Bcicus)
2010. szept. 27. 07:59
Mi nem írathatunk fel receptre glukonomot?
64. Belana (válaszként erre: 62. - 7a23ed9179)
2010. szept. 27. 07:58
Milyen az a labda? Milyen gyakorlatokat lehet végezni vele?
63. Bcicus (válaszként erre: 59. - Belana)
2010. szept. 26. 20:28
De viszont lassan szívódik fel, ellentétben a legtöbb édesítószerrel.
2010. szept. 26. 19:26
nekem fitlabdám van, persze használni kéne intenzívebben...
61. t.Ili (válaszként erre: 58. - Bcicus)
2010. szept. 26. 19:26
Küldtem
60. Belana
2010. szept. 26. 19:24

Ti milyen mozgást iktattok be magatoknak?

Én DVD-re tornázok, mindenfélém van otthon, leginkább váltva. Mivel ülő foglalkozásom van, ezért minden második torna napon gerinctornát végzek, mert a háziorvos szerint idézem: Még nincs gerincsérvem.

59. Belana
2010. szept. 26. 19:20
Megnéztem a nyírfacukrot 1 kg 2.000-3000 Ft (helytől függően),ááááááááááááá kibírja ezt megfizetni?!
58. Bcicus
2010. szept. 26. 00:11
A 24-es hrsz-ben az alapjait leírtam. Ha írsz priviben egy mail címet tudok küldeni részletesebbet amit egy ezzel foglalkozó dietetikus állított össze.
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook