Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Pásztortarhonya virslivel recept

Pásztortarhonya virslivel recept

Elkészítési idő 60 perc

A Pásztortarhonya virslivel hozzávalói:
1 kg újburgonya,
30 dkg tarhonya,
10 dkg sertésbőrke,
3 pár virsli,
1 szál parasztkolbász,
1 db nagyobb vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
1 db nagyobb paradicsom,
2 ek. étolaj,
1 ek. liba vagy kacsazsír
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika


Pásztortarhonya virslivel

A Pásztortarhonya virslivel elkészítési módja:
Először megfőztem a bőrkét egy kis lábosban. Megtisztítottam a burgonyát és felkockáztam. A zsiradékokon megpirítottam a felaprított hagymákat. Hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár perc pirítás után beletettem a burgonyát, a fűszereket és hozzáadtam egy pohár vizet. Fedő alatt kis lángon főztem kb. 20 percig. Ekkor hozzáadtam a felszeletelt virsliket, a kolbászt, a bőrkét, elkevertem és a tetejére egyenletesen rászórtam a tarhonyát. Kb. fél liter vízzel felöntöttem, lefedtem és újraforráskor egészen kis lángra állítottam a hőforrást. Onnantól számítva max. 20 perc és elkészült a pásztortarhonya. Tetszőleges savanyúsággal azonnal lehet fogyasztani.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A pásztortarhonya virslivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook