Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Bugaci tarhonyás hús bográcsban 2. recept

Bugaci tarhonyás hús bográcsban 2. recept

Elkészítési idő 180 perc

A Bugaci tarhonyás hús bográcsban 2. hozzávalói:
25 dkg füstölt szalonna
40 dkg száraz tarhonya
60 dkg marhafartő
4 db
Zöldpaprika
2 nagyobb szem érett paradicsom
őrölt bors

20 dkg vöröshagyma
60 dkg burgonya
3-4 gerezd fokhagyma.


A Bugaci tarhonyás hús bográcsban 2. elkészítési módja:
A régi pásztor hagyományokat idézi ha bográcsban, és szabad tűzön főzzük. Kb. 15 dkg füstölt szalonna zsírját bográcsban kiolvasztjuk, majd beleszórjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felkarikázott paprikát, a zúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot is. Ha átpuhult, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és egy kevés vizet aláöntünk, majd hozzáadjuk a felkockázott marhafartőt is. Előbb erősebb, később lassú tűzön majdnem készre főzzük az alapot. Ha megfelelő, akkor az alapot a bográcsból kivesszük és félretesszük. A maradék szalonnát kockára vágjuk, bográcsba tesszük és zsírját kisütjük. Belerakjuk a tarhonyát és aranysárgára pirítjuk. Kevés vizet aláöntve átkeverjük, majd annyi hideg vizet töltünk hozzá, hogy az a tarhonyát ellepje. Ha felforrt beletesszük a kockára vágott burgonyát, kissé később az alapot is. Jól összekeverjük, parázson főzzük mindaddig, amíg a levét elfövi. Savanyúsággal vagy friss salátával és kellemesen hűs fröccsel kínáljuk.

Nagyobb társaságnak hétvégi összejövetelre ajánlott !


Kategória: Egytálételek receptjei


A bugaci tarhonyás hús bográcsban 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook