Párok, hány négyzetméteren éltek? (beszélgetés)
Nem is értem, hogy ez a kérdés miért született? Azért mert egy építész szerint az a megfelelő?
Kit érdekel!
Sosem értettem, hogy sokak miért akarnak egy óriási lakásban lakni. egy nagy lakás rezsije nagyon magas, hogy tudják kifizetni? Ez azért is érdekelne, mert elvileg sokan minimálbérből és kevés nyugdíjból élnek...., hogy csinálják?y 40 nm-es lakás volt, ahol hárman éltünk. Én a férjem és a fiúnk, aki akkor baba volt még. Majd amikor kinőttük vettünk egy 65 nm-est, majd megint egy ekkorát. Nekünk pont elég. A rezsije ennek is magas, főleg télen (mi nem minimál bérből élünk), tovább tart a takarítása, stb.
Azért leírom: az első lakásunk eg
80m2 ketten vagyunk párommal,de még sajnos az egész házat nem tudjuk használni(nemrégen vettük).
Ja és van 3 macskánk és 2 kutyánk.
Ha igy nezem akkor 7en vagyunk és qva kicsinek érzem jelen pillanatban ezt a kb 35m2-ert :D
igen, nyilván, sose árt egy plusz szoba.
:))
na, igen az jóóóóóóó! mi nagyon kupisok vagyunk, hiába pakolok össze minden nap megalaább 1x.
5 perc múlva szalad a lakás!!!
En ezert nem is nagyon diszitek meg hagyok elol bizbaszokat. Elveszi a teret meg jobban. Sok apro trukk van, de neha tenyleg nehez a rend megtartasa...
Meg ami meg nem mondegy szerintem, hogy van-e erkely. Nekunk van, a kilatasunk gyonyoru, a hegyekre es par kertre latunk ra, az ablak elott meg egy hatalmas fuzfa terjeng. :)
Lassan 9 eve :).
Az ismerosok a csodankra jarnak, hogy ilyen jol funkcionalunk.
Szerintem ez a termeszetunknek is koszonheto, nem kell feltetlenul fizikai elvonulas ahhoz hogy magunkban legyunk.
Mi sem zavarjuk egymast, szepen csondben el szoktunk lenni egymas mellett ha olyanunk van. Bar egyikunk sem az a nyaggatos, masikon logos tipus.
Amikor kint vagyunk a nyaraloban, ahol van egy kis kohaz es egy fahaz + 800 nm-es telek, szoktuk egymast keresgelni, annyira megszoktuk hogy halljuk a masikat neszezni. :)
Az viszont biztos, hogy 36 nm-en nem lehet semmit nagyon folhalmozni, raktarozni. Gyakran kell rovancsolni a szekrenyekben ill. ugyeskedni a tarolohelyekkel, belegozni a targyakat minel praktikusabban.
Es hat rendet kell tartani...2 szethagyott papucs+ taska mar kupi latszatat kelti. Nekem inkabb ez zavaro neha, nem az hogy nincs kulon szobank...
nem is mondtam, h ez a boldogság kulcsa :D
de hosszú távon lehet marha meghitt a kapcsolat, de kell a hely!
Úgy gondolom nem a m2 nagysága a fontos, hanem a kapcsolat minősége.
Lehet meghitt kis alapterületen és kastélyban is lehet rideg a légkör.
Egyébként úgy gondolom, jó az, ha van mindenkinek egy kis kuckója ahova elhúzódhat feltöltődni, pihenni, de nem feltétlenül ez a boldogság kulcsa.
Előzőhöz kiegészítés évekig nagy villában laktam,nagy belvárosi lakásban,de utáltam.
Nemrég váltam,most van egy új barátom és vele élek,meg a nemrég örökbefogadott Leonnal a cicánkkal. :)
További ajánlott fórumok:
- Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben?
- Ti mennyien laktok és hány négyzetméteren?
- A fodrászom pár négyzetméteres szalonjába behozza betegen a...
- Élni 30 négyzetméteren
- 32 négyzetméteres lakás berendezhető 3 ember számára?
- Körülbelül hány négyzetméter csempével kell számolni egy '70-es években épült panel fürdőszobájánál?