Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Parmezános burgonyapogácsa recept

Parmezános burgonyapogácsa recept

Elkészítési idő 30 perc

A Parmezános burgonyapogácsa hozzávalói:
40 dkg burgonya
4 tojássárgája
5 dkg vaj
0,5 dl tejszín
2 dkg parmezánizű sajt

a sütéshez bőven olaj


A Parmezános burgonyapogácsa elkészítési módja:
A meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, belekeverjük a tojássárgákat, a vajat, a tejszínt, a reszelt sajtot, megsózzuk és jól összedolgozzuk. (Ha nem eléggé áll össze, tehetünk bele egy kis lisztet.) Pogácsákat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük.

Szaftos husikhoz nagyon jó köret,de magában is finom.


Kategória: Köretek receptjei


A parmezános burgonyapogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook