Párkapcsolatnál számít, hogy nem azonos végzettségűek a felek? (beszélgetés)
Tudom, nem nekem írtad, de elolvastam, amit ő írt.
Szerintem azért a tények azért tények, kb töredéke tanulhatott tovább. Nagyon szűrtek, nem is volt az baj, bár néha azért túlzásokba estek.
(Én pl. 89-ben 5-ös matekkal, 4-es könyvvitellel éppenhogy bejutottam a számviteli főiskolára, akkor három volt az egész országban. Ma azért a nevesemmi gazdasági főiskolákra BÁRKI bejut, nem is kérdés.)
Ezek a mai fiatalok borzasztoak. Bezzeg az en idomben!
:)
Igen, és az ilyeneket természetesen nappalin végzik, úgy, hogy mindent megkapnak és nagyon kényelmes nekik kitolni a felnőtté válást akár 35 éves korukig. Volt néhány olyan kollegám, kolleganőm, akik 30 évesen végeztek el valami fősulit, nulla munkatapasztalattal kikerültek és a munkahelyen kamaszokként viselkedtek, kb. a kommunikációjuk a "vágod? Vágom" volt, eddig terjedt.
Én is a régi rendszerben végeztem a fősulit, muszáj volt tanulni, mert különben havaztak 2 évre és azt nem engedhettem meg magamnak, mellette diákmunkákból vettem a ruháimat meg mindent, és volt ösztöndíjam is. Az egyetemet meg munka mellett. Ugyan 6 évig tartott, de közben nagyon beteg lettem egy vizsgaidőszakban, és kidőltem vagy 3 hónapra.
Egyetlen diplomás barátnőm van, de Ő sem az elkényeztetettek közül való. A többi barátnőmnek nincs diplomája. Akinek a fenekét is kinyalták a szülők, na nekik van a legnagyobb egojuk és ők szeretik a másikat legjobban kioktatni.
??? mert? csak az a munkahely, ha főnököd van, és eljársz valahová? :D
sokaknak az otthon a munkahelyük.... ;)
A munkahely nem otthon;
az otthon nem munkahely.
Ha orvosok lennénk, nem szeretnék otthon is a munkáról beszélni.
Ha mondjuk zenészek, az már sokkal jobb variáció.
igen, de az egyforma műveltség nem egyforma végzettséget jelent.
Nekem pl a barátaimmal egyforma a műveltségünk... De van köztük szerelő, kertésztől, PHDs kutatón, orvpspn mérnökön át minden... Mind megérti egymást. Hasonló világlátás, a fontossági sorrend, családfelépítés. Csak a munkájuk más. Hobbiban rengeteg közös van :)
Párkapcsolatban pont nem kell nekem, hogy hasonló legyen a szakmája. A párommal kikapcsolódni akarok, nem szakmázni.
És az a fontos, milyen ember, kívül belül, mennyire vonzó stb és az aztán nem diploma függő.
És azok a diplomások, akik sajnos mostanában nagyon sokan vannak, akik ellébecolnak egy egyetemen 30 éves korukig nappalin, befejezik 10-12 év alatt, és addig a szülők eltartják őket? Meg a szülők "mellett" dolgoznak, élnek az aranyketrecben? Hol itt az életrevalóság? Többre becsülöm a segédmunkásokat...
Nem szakmai leirasokat akartam adni palyakezdoknek :), csak a kulonbsegekre felhivni a figyelmet.
Idonkent letezik a ferfi-no baratsag, de nem az az altalanos.
de az, hogy a szakmád más, az nem azt jelenti, hogy Akkora az érdeklődésbeli különbség ;)
Hát hidd el, a legtöbb biológus biza nem laborban ücsörög csak... Ahogy az építészek se csak a tervasztal felett görnyednek :)
Mondom én, ott lehet a kutya elásva, hogy el vannak varázsolva az emberek szakmákat illetően. illetve ismerik a szakma egyetlen képviselőjét, és azt hiszik, az az egész.
Amúgy akinek számít a másik papírja, annak számít. figyelje azt. Akinek meg nem , az meg műs szempontok szerint válogat.
Mint itt a topik is bizonyítja, végzettségfüggetlen kinek számít és kinek nem. Ez kb olyan vita, mint a lehet e nő és pasi között barátság. Aki szerint nem, annak az emberiség fele kizárva a barátok közül, Aki szerint meg igen, az vígan barátkozik azokkal akik szerint szintén igen, és pont letojja, hogy más erre nem képes.
Személyesen nem ismerek "rendes" asztalost, de megbízhatót igen :). Viszont kutatóbiológust igen. Olyat, aki laborban ücsörög egész nap.
És sok olyan párt ismertem, akik szétmentek, mert a kezdeti szerelmet előbb-utóbb legyőzte az érdeklődésbeli különbség.
Ismersz te rendes asztalost? :D Hidd el, az nem csak fizikai munka ;) És a terepre járó biológus se csak szellemi....
Szerintem sokaknak azért is van zavar a fejében, mert egy csomó szakmával nincsenek tisztában. A diploma kb a bankszektorral egyenlő, meg a joggal, a fizikai munka meg az árokásással... És egyszerűen így nem jön össze nekik miért nem gond a sok vegyespárosnak a végzettég.
Holott tényleg a munkamorál, stb a nem mindegy, nem a végzettség.
Nem lehetetlen a dolog, csak ritkán szokott bejönni. Az egyik színházba, operába, kirándulni menne, a másik focimeccsre, vagy tespedésre vágyik.
Az egyik a nap végére fizikailag fáradt, a másik szellemileg.
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- Mennyire számít a végzettség, ha valaki bekerül egy ilyen családba?
- Szeretném megkérdezni, hogy egy párkapcsolatban, számít, hogy mennyi idő után jegyzi el egymást a pár?
- A BC végzettség főiskolai végezettségnek számít akkor is, ha egyetemen volt végezve?