Párkapcsolatnál számít, hogy nem azonos végzettségűek a felek? (beszélgetés)
Londonban láttam eleget a középosztályban, ha van család van biztosítás is.
Itthon is cég is család is egy szinttől felfelé egy szakterületen köt több biztosítást is.
Ha ne agy Isten meghalnék, még az is ott van, hogy a metropolisból a 100%-ban kifizet lakásból vidékre költőznek, a kettő közti különbség ingatlanár különbözetben, már fedezi akár három gyerek felnevelését is.
Nos az utcan nalunk is problemaja lehet egy kulfoldinek.
Oroszul hol tanultal meg jol? A regi iskolai orosz tanaroktol biztosan nem...
En naponta kommunikalok nemetekkel is (kulker), de nekik teljesen mindegy, milyen nyelven szolok hozzajuk. Illetve a nemet multiknal sok a kulfoldi, aki a nemetet csak torve beszeli, de angolul biztosan tud.
Angol, magyar, németül tudtam közép fokon - félév visszahoznám, oroszul még jobban tudtam, de ezen a két utóbbi nyelven már csak nem adnak el.
Nem használtam őket, mert pont német nyelvterületen a briteknél jobban angolul jobban tudó ügyfeleim voltak. Ez társadalmi osztályonként és munkaterületenként nagyon változó egy németnél, meg úgy-e a városi fiatalok egy részénél, hogy tud-e angolul. A vicces sokan értik az angolt, de nem tudják elmondani, hogy két utcával odébb jobbra fordulva abban az utcában és ott van ideiglenesen, például.
Ezt nem hiszem el. Szinte minden kulker kapcsolattal rendelkezo ceg hivatalos nyelve az angol. Es lehet, h. nem mindenki beszel ott sem angolul, fe azok nem is kommunikalnak kulfoldiekkel.
Te milyen nyelvet beszelsz?
Hentes, asztalos, vendéglátás, mérnők, PR, HR, ... - vicc a diplomásnak a szakmai anyag még le van fordítva, ha angol a szerző is németre. Vajon miért? ;)
Tudom nem jó tévedni. DE ahogy a japánok ;) - akik végkép nem, de még a skandinávok, ugyan úgy semelyik nem angolszász ország lakói nem beszélik általánosan az angolt. Az USA-ról meg nem is beszélve, ahol az ország negyede nem beszél angolul napjainkban.
Akik nemzetközi környezetben mozognak azok beszélnek. Akik nem, azokkal meg nincs dolgom.
Más, ha kint élsz, akkor természetes.
"Szinte minden nemet beszel angolul is." - ez jó lenne, de még a skandinávoknak is csak ~2/3 beszél angolul, pedig ott nem feliratozzák az angol nyelvű szövegeket sem több skandináv országban tv-ben moziban.
Németből ha minden negyedik, vagy ötödik tudd valamilyen szinten kommunikálni angolul, akkor már egy nagyvárosban jársz.
Elhiszem, hogy ez neked jó lenne, de a nő helyzetébe belegondoltál hosszú távon? Mi lesz vele és a családdal, ha veled bármi történik?
Egyébként hol látsz te sok ilyet? Hagyományosnak nevezni meg erős túlzás, mindig kevesek kiváltsága volt.
Dehogyis, a hagyományos egy keresős család modell, amiben még sokan boldogok és kiteljesednek.
Amiket írtál azok nálam persze, ott vannak mellette. De csak mint segítség.
Például, hogy jusson magára is ideje, és ne a házvezetőnőmmel, vagy takarítónőmmel éljek házaséletet.
Közhelyek sokszor azért közhelyek mert igazak.
Sajnos nem lehet mindenre forradalmi, jó megoldást szülni.
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- Mennyire számít a végzettség, ha valaki bekerül egy ilyen családba?
- Szeretném megkérdezni, hogy egy párkapcsolatban, számít, hogy mennyi idő után jegyzi el egymást a pár?
- A BC végzettség főiskolai végezettségnek számít akkor is, ha egyetemen volt végezve?