Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Párizsi krémhez jó hulala? Vki próbálta már vele? fórum

Párizsi krémhez jó hulala? Vki próbálta már vele? (tudásbázis kérdés)


15. culko
2010. márc. 15. 17:03
na, kipróbálva: és jó!:D
14. doxikri (válaszként erre: 13. - Culko)
2010. márc. 11. 19:27
Tapasztalatom szerint a hulala meleg hatására teljesen megkeményedik és szétesik. De próbáld meg, hátha!
13. culko
2010. márc. 11. 19:17
köszike a válaszokat nektek!
12. culko (válaszként erre: 9. - Kiraroli)
2010. márc. 11. 19:17

igen, nem szeretem a vajas krémeket, ezt ganache-nak is hívják, vagy canache-nek, és csak tejszín meg csoki.

ha 1:2 arányban van keverve, akkor tortabevonó, ha 1:1, akkor tölteni jó, ha még tejszínesebb, akkor is tölteléknek jó.


egy honlapon meg azt láttam jó a hulala, na már teljesen nem tudom...):

2010. márc. 10. 21:35
Szerintem nem jó bele, mert a hulala növényi hab. Rendes eredeti tejszínnel csináld, az a jó bele!
10. kiraroli (válaszként erre: 5. - Culko)
2010. márc. 10. 21:16
én tettem bele fixálót...
2010. márc. 10. 21:16
azt hogy? teljesen kihagyod a vajat vagy ....?
8. kiraroli (válaszként erre: 7. - Culko)
2010. márc. 10. 21:15
NA ÍGY MÉG NEM PRÓBÁLTAM....
7. culko (válaszként erre: 4. - Kiraroli)
2010. márc. 9. 21:08
aha, én nem tennék bele vajat, csak tejszín meg csoki
6. culko (válaszként erre: 3. - Margareta51)
2010. márc. 9. 21:08
biztos fincsi, de nem erre gondoltam...:D
5. culko (válaszként erre: 4. - Kiraroli)
2010. márc. 9. 21:07

igen, több receptben is láttam az állati tejszínt-tehát azt írják hozzá...

habfixálót tegyek hozzá? tortakrémnek szeretném, és csokiskönyvben így láttam fele tejszín-fele csoki


tehát pl. fél liter tejszínhez 50 dkg csoki, nem akarok ennyit pocsékba, ha nem sikerülne hulalából, nem verődne fel, ha nem műkszik, akkor inkább veszek rendes tejszínt, csak azért érdekelt, mert a hulala meg olyan jó keményre verődik és még másnap is tartja aformáját

2010. márc. 9. 20:47
de lehet h a vaj nem volt jó minőségű! azóta nem próbálkoztam! előtte viszont oké tejszinnel nagyon fincsi lett
2010. márc. 9. 20:47

Párizsikrém

2010. február 1. hétfő

Szerző admin

Csicseregd el!


Hozzávalók:


20 dkg párizsi


5 dkg margarin


1-2 evőkanál kefír


1 teáskanál vöröshagyma


petrezselyemzöld, mustár, ecetes uborka, sonka


A 20 dkg finomra vágott párizsit összedolgozunk 5 dkg


habosra kevert margarinnal, 1-2 evőkanál kefírrel, egy


kávéskanál vöröshagymával, ízlés szerint mustárral,


petrezselyemzölddel.


Ízesíthetjük 10 dkg apró kockára vágott ecetes uborkával


is. Darált sonkából, maradék sült vagy főtt húsból


hasonlóan készülhet szendvicskrém.

2010. márc. 9. 20:44
nekem kicsapódott...
2010. márc. 9. 20:42
Párizsi krémhez jó hulala? Vki próbálta már vele?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook