Paradicsomsaláta recept

A Paradicsomsaláta hozzávalói:
40 dkg datolya apró paradicsom
2 hegyes édes zöld paprika
2 szál lila hagyma
só,víz, édesítő, ecet, őrölt fehér bors, kendermag olaj

A Paradicsomsaláta elkészítési módja:
A paprikát hagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és besózzuk.1 órát hagyjuk állni.
A paradicsomot is átmossuk, és vékonyan felszeleteljük.
Megcsináljuk az öntetet, víz édesítő ecet pici őrölt fehér bors.
Jénai tálba először 1 sor paradicsom, a hagymás paprikásból elosztva, majd megint paradicsom, paprikás rész, és a tetejére maradjon megint paradicsom.
Ha leraktuk az anyagokat, meglocsoljuk 1 tk kendermag olajjal, majd ráöntjük az elkészített levet.
Jó étvágyat!
Akkor lesz finomabb, ha legalább 2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérnek, de előző nap a legjobb elkészíteni.
Ha van frissen vágott petrezselyem, megszórhatjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Mászkáló81, júl. 15. 16:10
A paradicsomsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.