Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Paradicsomsaláta recept

Paradicsomsaláta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Paradicsomsaláta hozzávalói:
40 dkg datolya apró paradicsom
2 hegyes édes zöld paprika
2 szál lila hagyma
só,víz, édesítő, ecet, őrölt fehér bors, kendermag olaj


Paradicsomsaláta

A Paradicsomsaláta elkészítési módja:
A paprikát hagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és besózzuk.1 órát hagyjuk állni. A paradicsomot is átmossuk, és vékonyan felszeleteljük. Megcsináljuk az öntetet, víz édesítő ecet pici őrölt fehér bors. Jénai tálba először 1 sor paradicsom, a hagymás paprikásból elosztva, majd megint paradicsom, paprikás rész, és a tetejére maradjon megint paradicsom. Ha leraktuk az anyagokat, meglocsoljuk 1 tk kendermag olajjal, majd ráöntjük az elkészített levet. Jó étvágyat!

Akkor lesz finomabb, ha legalább 2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérnek, de előző nap a legjobb elkészíteni.
Ha van frissen vágott petrezselyem, megszórhatjuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A paradicsomsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook