Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Frankfurti leves recept

Frankfurti leves recept

Elkészítési idő 40 perc

A Frankfurti leves hozzávalói:
50 dkg kelkáposzta
2 közepes burgonya
1 kis fej hagyma
2 gerezd foghagyma
2 pár virsli(frankfurti sajtos virsli)
1 kis kanál kacsazsír
só, babérlevél, köménymag, kevés majoránna,
pirospaprika, liszt, tejföl


Frankfurti leves

A Frankfurti leves elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítom, apró kockára vágom, majd lábosban felolvasztott zsiradékban üvegesre párolom, pici vizet öntök alá, és fedő alatt tovább főzöm.
A kelkáposztát megmosom, és vékony csíkokra vágom, majd felöntve a hagymás alapomat, beleteszem a kelkáposztát, fűszerezem, só, kömény pici babérlevél, és a teáskanálnyi majoránna,félpuhára főzöm, majd a megtisztított kockára vágott burgonyát is beleteszem, ha kell sózom. Elkeverek 1 kanál lisztet 1 mk pirospaprikával, és a tejföllel, kevés hideg vízzel hígítom, és folyamatos kevés mellett a leveshez öntöm, újra forrástól 3-4 percig főzzük, majd beletesszük a felkarikázott sajtos virslit.
Jó étvágyat!


Tálalás előtt a babérlevelet eltávolítom!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 3. 14:15
A frankfurti leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook