Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Palócleves 1 recept

Palócleves 1 recept

A Palócleves 1 hozzávalói:
Hozzávalók:

50 dkg marhahús

1 nagy vöröshagyma

3 ek. olaj

1 ek. pirospaprika



őrölt kömény

1 kk. Erős Pista

3 g. fokhagyma

1 babérlevél

4 közepes burgonya

30 dkg zöldbab

2 dl tejföl

1 ek. liszt

fél citrom leve


A Palócleves 1 elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, hozzáadom a kockára vágott húst, és fehéredésig sütöm. Fűszerezem pirospaprikával, sóval, köménnyel, zúzott fokhagymával, cseresznyepaprika krémmel, babérlevéllel, elkeverem és egy kevés vízzel felöntöm, majd lefedve majdnem puhára párolom. Közben a vizet pótolom. Ha már majdnem kész, felöntöm vízzel és beleteszem a zöldbabot, majd a burgonyát. (Ha nem zsenge a zöldbab, akkor hagyom főzni 5-10 percig, mielőtt a burgonyát hozzáadom.) Amikor megpuhult, még utána fűszerezem. A tejfölhöz adom a lisztet, egy keveset a leves levéből, majd simára keverem. A leveshez öntöm, még pár percig hagyom a tűzön, majd citromlével vagy ecettel pikánssá ízesítem.

eredetileg bárányhúsból készül, én többnyire sertéshúsból készítem, most éppen marhahús volt itthon.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A palócleves 1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook