Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Buzsáki tányéros recept

Buzsáki tányéros recept

Elkészítési idő 85 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Buzsáki tányéros hozzávalói:
40 dkg kockára vágott marhahús (lábszár)
50 dkg krumpli, megtisztítva,kis kockára vágva
1 sárgarépa, hasábokra vágva
1 fehérrépa, hasábokra vágva
1-2 kisebb kovászos uborka
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 paprika egészben
2 evőkanál zsiradék
2 evőkanál liszt
pirospaprika
5-6 szem bors
só,
2 dl tejföl


A Buzsáki tányéros elkészítési módja:
Egy evőkanál zsíradékon világosbarnára pirítunk 2 evőkanál lisztet a kuktában, a tűzről félrehúzva 1 csapott mokkáskanálnyi pirospaprikával fűszerezzük. Engedjük fel folyamatos keverés mellett vízzel.
Dinszteljük meg a hagymát két evőkanálnyi zsiradékon. Pirítsuk meg rajta a kockára vágott marhahúst, majd öntsük fel vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük félig puhára. Ekkor adjuk hozzá a sérgarépát és fehérrépát, fokhagymát, krumplit, uborkát, paprikát és sózzuk, fűszerezzük.
Ha megfőtt, világos paprikás rántással sűrítjük.
A tányérba néhány kanál tejfölt teszünk és erre szedjük a forró levest.


A kovászos uborkától kissé savanykás lesz az ize,deépp ezért nagyon finom leves.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. nov. 28. 17:09
A buzsáki tányéros elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook