Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Palermói szelet recept

Palermói szelet recept

Elkészítési idő 70 perc

Kalória 764 kcal

A Palermói szelet hozzávalói:
25dkg liszt
15dkg porcukor
12dkg margarin
4tojássárgája
0.5dl tej
fél cs.vaniliáscukor
1cs.sütőpor
10dkg mazsola
A KRÉMHEZ:
15dkg cukor
15dkg darált dió
2evőkanál porcukor
4evőkanál tej
4tojásfehérje


A Palermói szelet elkészítési módja:
A cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal,a margarinnal,hozzáadjuk a vaniliáscukrot,a lisztet és a tejet,végül a kevés liszttel elkevert sütőport és a mazsolát.Kivajazott tepsibe tesszük és halvány rózsaszínűre sütjük.A dióból 2evőkanál porcukorral és a tejjel krémet főzünk,s a tésztára terítjük.A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,és a krémre simítjuk.Forró sütőben sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A palermói szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook