Málnahab recept

Elkészítési idő 20 perc

A Málnahab hozzávalói:
35 dkg málna
1 citrom
1 cs vanilliáscukor
2 k.kanál likőr
15 dkg cukor
2.5 dl tejszín
3 tojásfehérje


A Málnahab elkészítési módja:
A málnát pürésítjük,majd szűrőn átnyomkodjuk.A vanilliáscukrot,a citrom felének a levét a likőrt a málnapéphez keverjük,hűtjük.Szirupot főzünk a cukorral 1 kanál citromlével,4 evőkanál vízzel.A tejszínt felverjük.Felvert tojásfehérjével összekeverjük a kihűlt szirupot,vékony sugárban csorgatjuk bele.Majd fakanállal,a málnapépet is majd a tejszínhabot is belekeverjük,összedolgozzuk.

Kb. két órára a hűtőbe tesszük kis tálkákba utána fogyasztható.
Málna szemekkel,ill.citromkarikával díszithetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnahab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook