Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Van egy ismerősöm, 40 felé jár már, sovány. Az a baja, hogy össze-vissza jön meg neki, sokáig tart stb. stb... Terhes is csak nehezen lett. Most valami hormonális kivizsgálásra küldenék, mert kellene valamit tennie, hogy rendeződjenek a dolgok, gyógyszert már nem akar szedni. Nevén nem nevezték a baját...
Volt-e valaki így, paleora javulhat-e?
Még egy kérdés: mennyire üres gyomorra etted a dinnyét?
Én elkezdem hajnalban és délig nincs semmi más étel. Akkor megállok vele és másnap hajnalig nincs gyümölcsevés.
A mi családunkban apai ágon egyik nő se bírja a tejet.Sok generáción át tudok róla.Lehet, hogy a kicsi lányod is így nem bírja.
Gyerekkoromban annyira utáltam, a forralt tej szagától ma is kifordulok a helységből.
Mondjuk a nagyobb mennyiségű nátrium glutamát simán lehet, szerintem. Vagy az olaj, amiben sütik a krumplit, mert ha jól tudom, simán a krumplira is így reagál (mármint a mekisre). Nagyon nem izgat, hogy mitől lesz neki. Ne járjon oda, akkor nincs :D
A tejtől puffad vagy mi baja van, de nem a hasa. Úgy írta körül, hogy olyan, mintha szűk lenne a bőre vagy ilyesmi :D
De ez csak nagy mennyiségtől. Ezért ő tejet viszonylag moderáltan fogyaszt.
A laktaz enzim csokkenese biztos igy van, mert regen semmi bajom nem volt a tejtol kozvetlemnul, mig most ha tejeset eszem, utana erzem, bar futkosas meg nincs, csak faj a hasam.
A lanyomnak vannak bortunetei, a hasan ekcema jellegu folt lesz. A fiam szereti a havarti sajtot, ezert mindig van itthon, de a maradekabol ehetett valamelyik nap a lany, mert a hasan latom, hogy piros ujra. Csecsemokent is ugyanez volt, mig szoptattam, ha ittam tejet, vakargatta a hasan a bort.
Nekem úgy vettem észre vannak bőrtüneteim a tejtől, nem kísérletezem. Ezt gondolom a tejfehérje okozza.
Másrészt ha valaki soká nem fogyaszt tejet akkor úgy tudom, hogy a laktáz enzim termelése is csökkenni fog. Vagyis ha másnem, futkoshat a tejterméktől és elmegy a kedve tőle.
Valamint a növekedési hormon is ott van benne amit a prosztata és mellrák okozójának tartanak.
És ugye az inzulinszintet is irreálisan megemeli a tej.
Nekem most hirtelen csak ezek jutnak eszembe ellenérvként
Na látod ez az!!!!!!!!!
Én a jó múltkor majdnem elhánytam magam az uszodában!!!!!!!!!!!
A srácra ráborult az egész üveg valami az tuti!!! és szerintem nem is zuhanyzott le mielőtt bejött...nem lehetett úszni!! mert nem kaptam levegőt!!!!!!!!!!
Az úgy teljesen más. De ahol többen vannak és még idegenek is betévedhetnek, ott elfogadhatatlan.
Bár, előfordul, hogy valaki olyan parfümöt hord, hogy inkább elnézném neki, ha tojással mászkálna :D
XD ebben az irodában szóba jöhet....egyedül vagyok benne :)
Bár hetente egyszer itt az "öreg". A múltkor fasírtot hoztam: szóltam előre: márpedig itt és most én jó fokhagymás fasírot fogok enni, fel lehet rá készülni :D
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?