Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Nem olvastam itt még ilyen tünetekről, de nem is feltétlen kell, hogy a paleo okozza, csak éppen most jött elő.
Bőrtüneteket van aki produkál a méregtelenítés okán.
Vérnyomás emelkedésnek lehet oka például kálium hiány is. Nem foglalkoztam vele mik a kálium tartalmú ételek, a banánban van azt tudom. Ugyan a banán nem túl fogyókúrás, de hasmenésre is jó lehet. Jó még hasmenésre a répa. De tényleg, hogy az összefügg-e az átállással azt nem tudom.
Nekem a paleo alatt két dolog okozott hasmenést: egy fajta magnézium, és egyszer csak a kávéra is elkezedtem érzékeny lenni. Nincs újfajta étel az étrendben édesanyádnak? (ja meg egyszer összeszedtem egy vírust is, olyan nem elképzelhető?)
Még annyit el tudok képzelni a hasmenésről, hogy ilyenkor előfordulhat, hogy elpusztulnak a nem kívánatos bélbacik egy idő után akár tömegesen, mert nem kapják a jól megszokott eledelüket és ettől lehet, hogy megy a hasa.
Van egy új paleo termék. Zöldbanánliszt. Ez pl azért jó , mert a banán rostjai nem tudnak megemésztődni a vékonybélben, és táplálékul szolgálnak a vastagbél jó baktérium flórájának. Nem használtam még, most vettem egy csomaggal, de a neten már szerintem vannak fent receptek. És állítólag úgy lehet vele sűríteni mint a liszttel, semleges ízű. Ennek még érdemes lenne utána olvasni...
Már én is tettem vettem a héten, amikor volt egy kis jóidő... Kel a decemberben vetett spenót, meg a hagymák. tettem rájuk fóliát, kis alagutat...
ja és legnagyobb örömöm a héten, hogy tojnak a libuskák. Szerencsére az is lány, aki felől kétségeink voltak. Minden nap van egy lúdtojgli... Egy tojásból is elég a rántotta :-))
Most már tudom! :)
Örülök én meg, hogy végre már kezdhetem a kertészkedést. Már ások, vettem dughagymát, fehéret is, kipróbálom.
Ja, de aranyos :), nekem nem esett le!
Hát igen, kicsi dolgoknak is örülni kell. Én is így vagyok. Már akár egy jól sikerült egyszerű vásárlásnak is.
Pl. itt is mazsolázhatsz:
Igen, én is így gondolom, nem az egész paleot, hanem a zsírt gondoltam problémának. Úgy tűnik, közrejátszik abban, hogy annyira kellemetlen és erős tüneteim lettek.
Köszönöm a linket, meg fogom nézni, de hormontartalmú dolgot nem akarok egyenlőre használni. Sok rosszat is olvastam az ilyesmiről, még a növényi hormonokat is eléggé veszélyesnek ítélik némelyek.
Hát én nem erőltettem meg magam. Bontottam automatázott cukkinikrémlevest. Elővettem egy automatázott brassóit. Csak "krumplit" kellett hozzá sütni. Fehér édesburgonyát sütöttem hozzá, a gyerekek észre sem vették, hogy nem igazi krumpli.
Összeszedtem a salátába ezt-azt a kertben, ami fellelhető ilyenkor...
Megnézheted a képét is :-)
A jódos csoport itt van. Csak jelentkezz, fel szoktak venni mindenkit szerintem. Ha nem majd jelzem, hogy vegyenek fel.
Pontosan azt gondolom, mint dukanoseva: összefügghetett a zsírral (tepertővel) a melegségérzés, de nem magával az egész paleóval :, hanem csak mert pont töpit ettél paleós reggeli címén. Egyszerűen meleged volt a zsíros kajától. Valószínű, hogy inkább az éjszakai "hőhullám", olyan "megsülök" érzés, amit a töpi okozhat, a nappali nem, amit a többiek is mondanak.
Mi lenne, ha megpróbálnád a progeszteron krémet? sokan, több dologra használják (megbomlott hormonegyensúlyra pl. a változó korban, csontritkulás...). Olvasd el ezt a cikket, meg ezen az oldalon más érdekeset is találsz:
Sziasztok Kedveseim, hogy vagytok? Mi finomat főztetek ma?
Érdeklődnék...már többször ajánlottátok fel a jódos csoportot a fórumon. Segítenétek bekerülni?
Köszönöm előre is.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?