Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni? (tudásbázis)
Én még nem szeretnék gyereket, nincs is kivel. De mostanság azért elgondolkoztam hogy lehet-e egyáltalán.És erre szeretnék tőletek választ kapni, ha van ilyenben tapasztalat.
Az alapbetegségem autóimmun Pajzsmirigy alulműködés, ez mellé társul még Inzulin rezisztencia és PCO. A PCO persze elmúlhat de a másik kettő nagy valószínűséggel maradni fog. Az értékeim laborjaim jók. Gyógyereket természetesen szedek. De az adagolással néha küzdünk.
Pont ez is okozza talán a legnagyobb félelmet bennem. És az hogy terhesség esetén vajon hogyan is fog ez működni?
Ha tudtok erről valamit , van tapasztalatotok ilyen kombinácóval mi történik terhesség alatt, és kedvetek is van leírni érdeklődéssel meghallgatnám a választ.
előre is köszönöm.
24 éves vagyok jelenleg.
Sajnos ezt a bogyót mindig szedni kell. Életünk végéig.
A terhesség elején nagyon sokat hánytam, kihánytam a gyógyszert is. A tsh-m 1,5-ről 3 hónap alatt 3,6-ra nőtt.
Nekem is felet kellett szedni, nyáron szedtem egyet is, de nekem az egy 50 mikrogramm túl sok volt, ezrét felet szedtem mindig.
Az a baj,hogy az sztk-s orvos egy bunkó,semmit nem mondott!A hormon értékeim nem is érdekelték,véleményt sem mondott,hogy akkor az azért jó-e,ha benne van a határban pl.Vagy,hogy mi baja lehet a babának,vagy,hogy ezek a hormon értékekkel ha most már szedem a bogyót nem lesz baj..Nem nyugtatott meg,szóval nem tudom mi lesz.Nődokihoz jövőhéten megyek,és félek attól,hogy esetleg elhalhat,vagy bármi.Nem tudom mennyire vagyok időben a hormon szedéssel.Akivel beszéltem,neki a hormonjai el sem érték a határértéket mikor teherbe esett,és utána kezdték állítgatni,az ő tsh-ja viszont jobb volt.Szóval nem értem én ezt!!!
Megyek maszek dokihoz,de mivel nem itt van,csak 1 hónap múlva tudok vele konzultálni...Ebben a dokiban nem bízom,még a szelént sem említette,semmit!Mindent a netről,és hasonló problémával küzdőktől szedtem össze! :(
Sziasztok!
Csatlakoznék hozzátok,ha nem haragszotok!Én is pm alulműködő vagyok,és kiderült,hogy kismama.De sajnos a laborom nem lett a legjobb.:( A tsh-m 16,a hormonok viszont a határon belül..Ti mit tudtok arról,hogy a babának a hormon a fontosabb?Most kezdtem el a bogyót szedni.75 mikrogramm Letroxot.Kb 6 hetes lehetek,jövő héten megyek dokihoz.Remélem minden rendben lesz,de aggódom!!!Van tapasztalatotok?Járt már valaki hasonló cipőben?
De jooo Nektek:-) merre wellnesseltetek?? most megjott rendesen? velem semmi extra nincsen most.. te mikor mesz orvoshoz?
en nem hasznaltam mastodynont....
szia! jaja, csendes hullaszag volt a fórumon... nem tudtam elmenni, mert írtam a szakdogámat meg wellnesskedni voltunk az urammal. veled mizu? :)
csajok, van valami tapasztalatotok a mastodynon cseppel kapcsolatban?
Csatlakoznék ha nem gond.
Klio sajnálom hogy megjött, Pocak neked meg gratulálok :)
Nekem a napokban lett kész a hormonsorom, ahol kiderült hogy kicsit alulműködik a pajzsmirigyem, először 4,1 rá 5 napra meg 3,35 jött ki a TSH-nál, FT4 az 0,9 lett. A prolaktinom meg először 35 másodjára 5 napra rá 30-as lett, az eg kicsit magas.
Euthyrox-ot kezdtem el szedni, egyenlőre felet 10 napig, utána egészet kell szednem és egy hónap múlva vissza kell mennem az endokrinológushoz, a prolaktinra meg Bromicriptint szedek.
Már 8 hónapja körül próbálkozunk de eddig nem jött a baba ezért mentem el endo dokihoz.
Pocak nagyon pozitív a történeted, hogy egy hónap gyógyszerezés után összejött a babóca :) nekem van peteérésem vagy legalább is ovu tesztem múlt hónapban szép erős pozitív lett, meg hőmet mérem és a hőgörbe alapján is úgy néz ki hogy van ovu de még sem jött eddig a gólya. Remélem nekem is ilyen szerncsém lesz és hamar sikerülni fog nekem is.
Szerintetek a TSH és prolaktin eredményem miatt nem estem eddig teherbe vagy nem tapadt meg, mármint ilyen körüli pajzsmirigy eredmény miatt?
Óóóó, sajnálom :(
Mennyit késett? Vagy kimaradt egy?
Itt csak annyi, hogy jópár napja késik, persze a teszt negatív.
Klio nálatok mi a helyzet???
a nőgyógyásztól, vagy az endokrinológustól érdemes lenne kérni egy hormonpanel vizsgálatot (Amikor a mensi 3. ill. 21. napján vesznek vért és néznek hormonokat)
Nekem a múltkor a vetélés után 6,5 héttel jött meg a mensim és nem volt pé-m, illetve magas volt a prolaktin szintem. Nem riogatni akarlak, csak valahol el kell indulni, mert a majdnem két hónapos ciklus semmiképpen sem jó.
Nekem is a nőgyógysász fülét kellett rágni, hogy adjon már beutalót. Az endokrinológus simán adott. Remélem nemsokára minden rendben jön!
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?