Pajzsmirigy alulműködése (beszélgetés)
0,4-6,00 között normális a net szerint
0,34-4,00 az én laborom szerint.
Ezek a határok nem egyformák,de más határok se mindenütt.A dr-nak kell megmondania,hogy ő erről mit gondol.De nyilván el kell h küldjön endokrinológushoz.A T4-t nem nézték mellé?
www.50plusz.hu/services/labor oldalon találod a laboreredmények értelmezését.
Az eredményem:TSH 4,920 MIUL/L
Ez milyen eredmény?
Van,persze.Abból kiderül,hogy milyen típusú a göb,hideg vagy meleg.Ennek nézz utána a neten,mert már nem emlékszem,h melyiknél írják,h bármikor túlműködést idézhet elő.Ezért évente biztosan kell majd ultrahang ellenőrzésre járnod.Meg itt pontosítják a göbök számát,méretét,amit az ultrahang látott.
Szedtem a jódaqua vizet,de a háziorvos gyógyszert írt fel.Szerinte nem szedhetem a vizet,mert alúl működésnél nem jó,csak ha a göb meg van nagyobbodva.Nem nagy az alúlműködés,de mégis elküldenek izotópra,mert az ultrahangon rá írták, hogy kissé echoszegény környezet.Nem szeretnék izotópra menni,van értelme?
Bocsánat: jódaqua a jódos víz neve - az előző hozzászólásomban lemaradt belőle a "d" - betű :)
Köszönöm,utána nézek és fogok venni.14-én megyek ultrahangra,ott lehet hogy többet mondanak.
Kedves fridoka. Nekem 1 éve derült ki a vérvételen, hogy kissé alulműködik a pajzsmirigyem. Nem volt semmi tünete, de a labor már kimutatta. Igaz, az eltérés olyan minimális volt, hogy az orvosom nem is adott rá még gyógyszert csak felhívta rá a figyelmem, és hogy ezentúl negyedévente ellenőrizni fogja. Elkezdtem én is gyógyteát inni - csak ne kelljen gyógyszert szednem - és az eredményem valamennyit javult. Aztán lustaságból elhagytam a teaivást és most nyáron 1 teljes hónapig szenvedtem mire rájöttem, hogy a pajzsmirigy értékem valószínüleg alaposan kileng, azért vagyok állandóan álmos, enervált, emiatt szedtem fel gyorsan 2-3 kilót szinte csak hasra, hogy zavar a kezemen a gyűrű stb. Ekkor megintcsak természetes megoldást kezdtem keresni. A patikákban kapható a jóaqua nevű természetes jódos víz, ezt kezdtem inni. (napi 1 kiskanállal kell teába). A 3. napon, mint akit kicseréltek: megszűntek a panaszaim, megjött az elmaradt vérzésem, és aránylag hamar a pocakom is eltűnt. Most éreztem először igazán, hogy a test olyan mint egy műszer. Ez az egy "kis" eltérés mennyi mindent befolyásolt! Ha gondolod, olvass erről a jódos vízről a neten és próbáld ki.
elvileg akkor nincs nagy gond az IR-re kapsz gyógyszert és rendbe jön hamar.
Na PM jó, egyedül a Pco az ami van, és nagy valószinüséggel IR is. De mivel szerdán már megyek külföldre cukor terhelés csak decemberben lesz, és akkor kapok gyógyszert.
akkor reméljük minden rendben lesz az eredményeiddel.
Jelenleg elsődlegesen a fogyás a célom, na és persze hogy jók legyenek az eredményeim, és ne keljen majd küszködni a baba vállalással. Jelenleg úgy vagyok hogy külföldön dolgozom, 1 hónap kint 1 itthon, míg párom itthon melozik. Szeretnénk egy saját lakást, mert jelenleg albérletben vagyunk, és most arra gyúrúnk. Ha most össze jönne a baba azt se bánnánk, de ideálisabb lenne 1-2 év múlva. Ha minden jó ma lesz eredményem. A szomszédom az endokrinológusom.
elvileg én úgy tudom ezek mellett a gyógyszerek mellett szoktak fogyni.Akkor neked a PCO miatt is kell.Ezek szerint babát is tervezel?
Nekem holnap lesz eredményem. Elméletben 2 évvel ezelőtti leletemen még határeset volt a pajzsmirigyem, viszont van Pco-m is. Remélem ha kapok gyógyszert végre sikerül fogynom.
Ez a gyógyszer olyan,amivel pont azt viszed be a szervezetedbe ami hiányzik.Azt írják,az egyetlen mellékhatások nélküli gyógyszer.Kivéve ha rosszul adagolják és a dolog átcsap túlműködésbe.De az endokrinológus nem fogja túladagolni.(amellett nem drága.Biztosan olcsóbb,mint amire te gondolsz.Ez sem elhanyagolható,mivel életen át kell szedni.
egyébként milyenek a pajzsmirigy értékeid hogy uti gyógyszert kell szedni rá?
Én alulműködök..nem vészesen.. de igen. Szedem a tiroxint. Amióta kiderült azóta fogytam nagyon sokat.
Nem kizárólag ennek hatására.. nem bizonyítható.. de 86 kg-ról 61-re két év alatt. ruhaméretem 46-ról 38-asra csökkent...
A lényeg minden nap be kell venni a gyógyszert.
Ezekkel a termékekkel amit ajánlani tudok ellehet hagyni a gyógyszereket.
Köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam!
Én is gyógyszert szedek rá már 2 éve és egy dekát sem híztam tőle....
A pajzsmirigy alulműködésnél nem ritka, hoy az ember nem tud lefogyni. A gyógyszer pont a működésén segít, nem fogsz meghízni tőle. Én heti egy kilót adtam le a gyógyszer mellett, mondjuk akkor kezdtem diétázni, és tornáztam is. Időközben terhes lettem, így a diétát abbahagytam, de normális mértékű a hízásom, a terhességnek megfelelő.
Nekem is ez a bajom.A gyógyszer nem hízlel,ne félj tóle.
Csak a bevitt élelmiszer hizlal.
Ha növelné az étvágyadat, akkor gyümölcsöt és zöldséget fogyassz.
a pajzsmirigy alulműködés miatt szoktak hízni az emberek szerencsés vagy ha eddig nem híztál vele.Ha gyógyszert kapsz attól nem fogsz hízni még könnyebb is lesz tartani a súlyod.
Szia én lehet tudok segíteni. Nem vegyszer amit ajánlani tudok. Tiszta csak gyógynövények és aloe vera termékek bizonyítottan hatásos készítmények.
Most derült ki a vérvételből,hogy pajzsmirigy aluműködésem van.2hét múlva kell ultrahangra
menni.Félek ha kapok rá gyógyszert meg hízom,tudtok ebben tanácsot adni?
További ajánlott fórumok: