Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pácolt hús recept

Pácolt hús recept

A Pácolt hús hozzávalói:
1 kg sertéshús (vagy máj, vagy pulykamell filé)
1 liter tej
5-6 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál bors
1 evőkanál só


A Pácolt hús elkészítési módja:
A megmosott csontos karajt (vagy filézett karajt, vagy pulykamell filét) felszeletelem. Az elkapirgált fokhagymát a tejhez keverem, majd a befűszerezett filét egyenként lassan belerakom. Egy éjszakát hagyom állni a tejben, majd másnap panírozom, és kisütöm, mint akármelyik rántott húst. A pácolás lényege, hogy a máj, vagy hús a fokhagymás tejtől nagyon zamatos, nagyon ízletes lesz. A pácolt húst natúr formában, vagy panírozva is ki lehet sütni. A fenti eljárással nem csak színhúsokat, hanem májat is készíthetünk, ízlés szerint natúron vagy rántva.


Kategória: Húsételek receptjei


A pácolt hús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook