Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sütőtökleves pulykahúsos galuskákkal recept

Sütőtökleves pulykahúsos galuskákkal recept

A Sütőtökleves pulykahúsos galuskákkal hozzávalói:
Hozzávaló a leveshez:

10 friss zsályalevél
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
Negyed kávéskanál cayenne bors vagy csípős, őrölt pirospaprika

60 dkg kész, natúr sütőtökpüré (pl. üveges bébiétel)
1 tyúkhúsleves-kocka
2 dl tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
Hozzávaló a galuskákhoz:
Fél szikkadt zsemle
8 evőkanál tej
2 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt sajt
1 tojás
sok só és frissen őrölt bors
30 dkg darált pulykamell


A Sütőtökleves pulykahúsos galuskákkal elkészítési módja:
A leveshez a zsályát apróra vágjuk, a lilahagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd a kétféle hagymát lereszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán. Jöhet a gyors levesfőzés. A reszelt lilahagymát mérsékelt tűzön kevergetve megpároljuk az olajon egy 4 l-es leveses fazékban kb. 5 perc alatt, aztán hozzávegyítjük a reszelt fokhagymát, és az egészet máris lehúzzuk a tűzről: hozzáadjuk a zsályát, a cayenne borsot, a sütőtökpürét, szétmorzsolva a leveskockát és 1-1,2 dl meleg vizet. A sütőtökös levest ezután erős lángon kevergetve felforraljuk, majd mérsékelt tűzön 10 perc alatt, néha megkeverve, megfőzzük. Ezalatt összedobjuk a pulykás galuskát. A szikkadt zsemlét pici darabokra tépkedjük, ráöntjük a tejet, aztán a fokhagymagerezdeket megpucoljuk, finomra zúzzuk, majd a füstölt sajtot megreszeljük, és a tojást villával enyhén habosra verjük. Ezután ezeket mind beletesszük egy nagy tálba, megsózzuk, kifejezetten alaposan megborsozzuk, és a kezünkkel összedolgozzuk a darált pulykával. A masszából kb. 24 db 3-4 cm-es golyót gyúrunk, és sütőpapírral terített tálcán magunk mellé készítjük. Visszatérünk a leveshez. Újra erősre csavarjuk alatta a lángot, jól felforraljuk, és a galuskákat kb. 6 perc alatt megfőzzük benne. Ezalatt elkészítjük a leves sűrítését: a tejszínt és az étkezési keményítőt kézi habverővel simára keverjük. Az utolsó lépés következik. A leves alatt megint mérsékeltre csavarjuk a lángot, és folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a keményítős sűrítést. Innentől számítva 2-3 perc alatt besűrűsödik, és selymes, bársonyos krémleves lesz belőle. 4 adag lesz belőle.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sütőtökleves pulykahúsos galuskákkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook