Óvodába 3 éves kiscsoportba vagy vegyes csoportba menjen? (beszélgetés)
A lányom vegyes csoportba járt, a fiam azonos korcsoportba. A lányomnak csak hátránya volt a vegyes csoportból, nem is tdták felkészíteni a sulira, mert a 3-4 évesekkel többet kellett foglalkozni, és még számtalan probléma volt.
A fiAmnak másik ovit választottunk és nem vegyes csoportba jár, nagyon oké minden, sokkal jobban van foglalkozva velük, szépen fejlődnek. Most megy majd ősszel suliba.
A nagy vegyes csoportba járt... nem szeretem. Kicsinek tényleg jobb.. nagynak rosszabb. S akkor sem megfelelő ha valamiért más a gyereked. Az enyémet határozottan hátráltatta.
A kicsi most kiscsoportos homogén csoportban, imádja én is jobbnak látom . Okosabb ügyesebb és van rájuk idő. a Vegyes csoportban kezdettől elvárás volt az önállóság, még akkor is amikor kicsik... Ellenzem. Mi megbántuk.
Nekem azért "muszáj" a gyereket reggel fél8 előtt betámasztani az oviba, mert akkor "gyűjtik be őket" egy csoportba, kvázi vegyes csoport van és a gyerekem azt imádja, egy-egy elalvásból, késésből hiszti van, mert 8kor már csoportbontás van. Egyébként kiscsoportos.
Szerintem jó a vegyes csoport a kiscsoport és középső helyett, nagycsoportos korban viszont szerintem a kisebbek "visszahúznák"
Köszönöm a válaszokat... de mi az amitől jobb a vegyes csoport? Van aki kicsi pl még nem rajzol, viszont a nagyobbaknál meg már megy az iskolára felkészítés???
Mik az érveitek ami alapján jobb a vegyes csoport?
Kis és középsőcsoportos korban nagyon hasznos a vegyes csoport, sokkal gyorsabban fejlődnek a gyerekek, mint a homogén csoportban.
Nagycsoportos korban viszont fontos, hogy mindenképp legyen elkülönített iskolára felkészítő foglalkozás. ebben a korban hasznosabb a homogén csoport.
Jövőre kezdi kisfiam az ovit, március elején választani kell és be kell íratni a gyerkőcöt. Maximálisan kiscsoport párti vagyok, viszont az az ovi ahova szívem szerint beíratnám ott csak vegyes csoportot indítanak.
Kinek mi a véleménye a vegyes csoportról?????
További ajánlott fórumok:
- 2009 szeptember indul az óvoda!( kiscsoportosok, beszoktatás)
- Óvodakezdés: vegyescsoportba vagy azonos korcsoportúak közé írassam gyermekem?
- Felháborodtam, mikor olvastam egy kutyás csoportban, hogy a...
- Mini vagy vegyes óvodai csoportba jobb íratni a kisgyereket?
- Szerintetek 3, 5 éves lányomat tiszta vagy vegyes csoportba irassam az oviba? És miért?
- Egy óvodában két gyerek, de külön csoportban