Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
No comment,nem írom le a véleményem rólad inkább.Sértő lenne....
A lényeg,hogy feleslegesen locsogsz,fogalmad nincs miről.....
Az értelmezéssel pedig nagyon nagy problémáid vannak!
Látszik, mennyire tájékozott vagy ebben az ügyben...
"Az ügyész maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja a szülész-nőgyógyász végzettséggel rendelkező Geréb Ágnest, akit e foglalkozástól korábban eltiltottak.
A tervezett otthonszüléseknél bábaként tevékenykedő Geréb Ágnes azért került bíróság elé, mert a vád szerint általa "kísért" szülések során maradandó károsodást szenvedett egy csecsemő, egy meghalt, egy nő pedig kivérzett állapotba került."
Végül a vádpont gondatlan veszélyeztetés helyett gyilkosság lett. (A tárgyalás holnap folytatódik.)
Az lehet,hogy vitatkozni tudsz,csakhogy személyes tapasztalat nélkül hiteltelen.
És járhattál sok orvosnál is,de nem ott amiről én beszélek.
Ráadásul elég közelről ismerem a kórházunkat,eü-s vagyok magam is.
Vagyis nekem már csak ex,mert nem ott élünk már.
De azért az jó,hogy máshol vannak jó tapasztalatok is.Én nem is ezen vitatkoznék,csak nem kellene ennyire szűk látókörűnek szemellenzősnek lenni!
Az unokatesóm megint egy példa. Volt fogadott orvosa, súlyos százezrekért.
1. szülés: annyira fájt neki, hogy nem tudott nyomni, kiderült, hogy abban a kórházban nem adnak EDA-t, pedig ő könyörgött érte. A dokija nagy nehezen elintézte, szereztek neki, végre túl volt a rajta, igaz a gyerek tüdeje tele volt vérrel, de legalább túlélte. Lehet az ő hibája volt, hogy nem kért tájkoztatást, de doki is mondhatta volna neki, hogy itt nem lesz ilyen lehetőség. 150 000-et kért a szülésért.
2. szülés: a gyerek gyorsabb volt, viszont kérte, hogy vágják, mert ez az első szülésnél bejött neki, de a szülésznő önkéntesen eldöntötte, hogy nem, ebben a kórházban gátvédelem van. Úgy repedt, hogy utána alig tudott wc-re menni. A gyerek kulcssontja eltört, nem mondták meg neki, de a kórlapján rajta volt. Mikor ment a gyerekorvoshoz 2 hét múlva derült ki. Hát igen, többet nem szül ennél az orvosnál.
Ő kórházban akart szülni, mert megbízott, még másodszorra is, pedig nem szegények, tehát rendesen perkált, még is ez lett. 4 gyereket szerettek volna, azóta nem meri bevállalni a többit, mert fél, hogy a harmadikkal tényleg lesz valami. :(
Ez igy igaz.
Kérdés, hogy UGYANAZÉRT a hibáért miért kap teljesen más büntetést Ági mint egy kórházi orvos?
hát, a neten más infót találtam, de amúgy nem tiltott.
Mindenesetre azért az érdekes és feltűnő, hogy szinte kizárólag a volt komcsi országokban tiltott. Hiába, a fejekben még az van :-)
Mondjuk én még eggyel sem találkoztam :-)))
Igaz, nem is volt szerencsém "többtucathoz".
Igen, bár ilyen irányú nyilatkozatot már az is tett, akit kórházban ért tragédia.
Szóval, végül mi lett az "itélet"?
Tudod, vagy találgatunk?
de, tudok értelmezni...
ezt írtad: "Nálunk meg sem mernék kockáztatni a kismamák, hogy ne fogadjanak orvost."
ha meg sem merik kockáztatni, akkor ugye nincs tapasztalat...ha pedig nincs tapasztalat, akkor csak feltételezés...
ha még több felkiáltójelet teszel és még nagyobb betűkkel írsz, akkor sem válik tapasztalattá egy olyan dolog, amit senki nem mer kipróbálni....akkor volna személyes tapasztalatod, szültél volna úgy, hogy nincs fogadott orvosod és nem adsz pénzt a szülésért...így csak feltételezés...
Nem is a hited kérdése.
Ez van.
Igen,teljesen komoly.Sajnos vannak ilyen kórházak is.Persze erről csakis a vezetés tehet,mert mindig a fejétől bűzlik a hal....
És nem tesz senki ellene semmit.
Pedig megyei kórház.
De minden osztályt ez jellemez,nem csak a szülészetet nőgyógyászatot.