Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
Levezényelni kell egy szülést?
A szülés nem hadgyakorlat vagy háború.
A női test a szülésre van teremtve. Már elég rég óta.
Köszönöm szépen! :-)
Hát igen, miket is levesz a lábunkról, főleg engem. :-)))
Talan mielott beleszoltal a temaba elolvashattad volna az elozo hozzaszolasokat.
2x szultem,korhazban,haboritatlanul.Tudod igy is lehet,es ez rajtad kivul masnak is igenye.Nem csak te vagy olyan fenemod korultekinto es igenyes.Nem csak neked fontos a babad!
Szerintem kicsit lazitsal,mert eddig is volt itt vita,de nem ilyen alpari modon mint ahogyan te muveled.
ők is lusták, primitívek...
lehet rosszul fogalmaztam...az otthonszülés pártiakat már többször lelustázták, leprimitívezték itt, erre fel írtam, hogy akkor az alternatív szülés mellett voksoló dokik is azok lennének?
En ezt megertem,hidd el!
Amugy orulok hogy a vegen minden jol ment,es nem kellett a csaszar.Ha meg szemelyeskedhetek egyet:Nagyon edes a kisfiad.Igazi kis szivtipro lesz! :)
ki tudja te után állsz és ki vagy??? messziről jött ember azt mond amit akar...
lehet, hogy csak most fogok szülni, de ÉN mindent megteszek annak érdekében, hogy a legtermészetesebb úton éljem át azt és ha te is visszaolvastál volna, akkor tudnád, hogy úgy kezdtem nekem az egyetlen parám, hogy beleavatkoznak és nem tudok ellene tenni!!!! ez itt a bibi!!!
miért írsz ilyeneket, hogy ők lusták, primitívek?
én nem aggattam ilyen jelzőt egyetlen orvosra sem :)
néha sajnálom, hogy nincsenek anatómiai ismereteim, mert sajnos így nem tudok állást foglalni, de a természetes megoldások felé hajlok én magam is
az otthonszülést viszont felelőtlenségnek tartom, mégpedig azért, mert tökéletesen komplikációmentes terhesség, egészséges magzat és egészséges anya esetében is lépett már fel nem várt esemény szülés közben, vagy közvetlenül utána, ami azonnali intézkedést kívánt....
kérdezem tőled, meghalnál azért, hogy otthon szülhess?
lennél a kis százalék, akinél nem várt komplikáció lép fel és nincs kéznél jól felszerelt műtő vagy az éppen szükséges műszer?
vagy beleegyeznél, hogy a gyermeked haljon meg, ugyanilyen okok miatt?
én sosem beszéltem geréb ágnesről, csak az otthonszülésről...
neked az egész világ az ellenséged???
Megis van aki Gerebnel szul.
Egyebkent meg olyan temaban nyilatkozol meg sokszor,amirol gozod sincs,mert meg elotte allsz.Na ez a sotetseg.
Elobb eld at,gyujts tapasztalatot,aztan oszd az eszt!
Ez nem szemelyeskedes.Olvastam hogy nem volt mas valasztasod.Viszont aki meg nem szult,es nem volt olyan helyzetben,hogy a gyereke elete mulott egy egy beavatkozason,az miert nyilatkozik ugy,hogy eliteli.
En is bevallaltam volna barmit,ami a gyerekem segit,Halat adok az egnek,hogy a nehezsegek ellenere meg tudott szuletni.De a doki miutan meglett a picur azt mondta a szulesznonek,hogz ez egy hajszalon mulott.Na akkor levert a viz.
En sem kardoskodtam volna semmi ellen,amit ok mondanak.
Ne haragudj,talan nem volt jo a megfogalmazas az elozo hozzaszolasomban.
hát igen, azért nehéz elképzelni, mert nincs itthon ennek kultúrája...
a kérdés az volt miért ellenzi az ember ezeket az orvosi beavatkozásokat, csak néhányat kimásoltam, amik tények, gondoltam ez elég...
egyébként csak hogy megnyugtassam kedves vitapartnereimet, tegnap voltam a kórházban és igen, van 2 orvos is, aki a természetes szülés hívei (fiatalok) és odafigyelnek a gátvédelemre és nem erőltetnek egyáltalán semmilyen beavatkozást...lehet, hogy ők is lusták, primitívek????
én örülök, kell hozzá sok idő, de lesz itt szemléletváltás...