Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
A tanfolyamot fogd fel úgy, mint bármely más tanfolyamot. Nyelvtanfolyam, jogosítvány, masszás-tanfolyam, stb... Bármi.
Ha autót akarsz vezetni, ahhoz előtte sokat perkálsz, nem?
Az igaz, hogy vannak, akik tök ingyen szülnek kórházban: nincs fogadott orvosuk, tehát a terhesrendelésen mindig az kukkol, aki épp ott van, 9 hónap alatt a legjobb és a legbrutálisabb orvossal is találkozhat. Aztán, ki tudja, épp ki lesz a szülésénél... Szóval van ilyen is, de azért a nők 90% szerintem egy orvosba veti bizalmát, s választ szüléséhez orvost. Akkor pedig - a te szavaiddal élve - ő is megfizeti a biztonságérzetet.
Te a kórházra írtad, nem kell fizetni, ha nem akarsz (ami azért nem így működik általában, mert mindenki fél, ha nem fizet, nem is látják el jól), GÁ tanfolyamánál pedig NEM KELL fizetni, ha nem tudsz! Nagy a különbség!
A Jánosban, ahova én megyek majd kifaggatom a mamikat:-)
És referálok Nektek, addig pont elég idő eltelik, hogy érzékeljük-e a változás szelét.
Ez is olyan: emberek ők is. Lesz olyan köztük is, aki igen. Nem mostanról beszélek, nem is ismerem őket. De évek alatt ez is fel fog hígulni, nagy számok tv-e alapján.
És lesznek ugye kismamik, akik adni fognak nekik, kérés nélkül is.
De legalább majd mindenki olyat választ, amilyet szeretne:-)
Szerintem jót fog tenni egy kis változás mindenhol. Nekem mondjuk esélyem sincs ilyenfajta szülésre, de ha lenne, akkor azért körülnéznék jól.
Muszáj lesz változtatni. Kereslet-kínálat: itt is érvényesülni fog. Legalábbis remélem.
Köszi! Értem!
Csak nem értem, hogy miért zavar ez embereket! Le volt már írva, hogy igen, van egy tanfolyam, amin részt kell venni és ki kell fizetni!
Nagyon ritka az hogy ne fizessenek orvosnak, még ha minimálisat is...ezt nevelték belénk! Mondjuk engem nem zavar egyik sem...ha valaki ad, adjon vagy fizessen, az Ő dolga! Mindenki pénzből él, és senki nem állította az ellenkezőjét!
Nem hinném, hogy ez akkora kiesés lenne egy JÓ orvosnak...nála úgyis maradni fognak a kismamák! Szerintem itt inkább azok lehetnek bajban, akik kismamái majd rádöbbennek, hogy ja ebben a kórházban nem is lehet háborítatlanul szülni, mert ettől félnek igazán sztem is az orvosok...
:-)))))))))))))))))
IIIIIIIIIIIIgen:-)
Olyan szp-ból lényeges, hogy ugye az egyik vesszőparipa: orvosok nem akarják a zsíros bödönt átengedni és ezért nem támogatják az oszt. Pénz. Nem is kevés.
Íriszke meg erre azt írta, hogy néha az osz kerül többe, Józsi példáján: igen.
Na szerintem ez volt a lényeg.
Találat fórumcímekben/tudásbázis kérdésekben
Otthonszülés! Geréb Ágnes (Vajúdás és szülés) 6108 hozzászólás
Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben (Vajúdás és szülés) 4949 hozzászólás
Kórháztól otthonszülésig 3. (Vajúdás és szülés, Szüléstörténetek) 241 hozzászólás
Ismét egy rossz kimenetelű otthonszülés! (Vajúdás és szülés) 112 hozzászólás
Otthonszülés majdnem egyedül (Vajúdás és szülés) 75 hozzászólás
Vitatott kérdések: otthonszülés, császármetszés (Vajúdás és szülés, Császármetszés) 53 hozzászólás
Kórháztól otthonszülésig 1. (Vajúdás és szülés, Szüléstörténetek) 18 hozzászólás
Kórháztól otthonszülésig 2. (Vajúdás és szülés, Szüléstörténetek) 8 hozzászólás
Keress a fórum hozzászólásokban
Ez már ezerszer le lett írva itt!
És amúgy sem értem miért lényeges a pénz??!
Örülj neki:-)))
Egyébként ilyen bárhol előfordulhat és elő is fordul sajnos.
Ez addig működik, amíg nincs semmi bajod. Ha már van valami probléma, akkor azért ez nem kivitelezhető, vagy elég stresszessé válik.
Sok boldogságot a bébikhez:-)
Olvasgattam másik osz fórumban és nem ingyenes az osz sem.
A tanfolyam árát kell kifizetni, ami ugye 50e Ft...
Ha jól emlékszem
Kórházban ingyen is lehet szülni.
Nem kell fizetni, ha nem akarsz.
Szóval ti itt az orvosok zsebéről beszéltek mindig (ami bizony van, nekem is fogadott orvosom volt) pedig az osz esetleg még többe is kerül.
Bár tudom, a biztonságérzetet meg kell fizetni:-S