Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
Ha nekem címezted bár én nem vagyok ahogy írtad otthon szülős (sose szültem otthon, de elfogadom, sőt támogatom azt aki iylesmit szeretne) én itt is azt írtam magamról hogy koromhoz képest jól tartom magam! És lehet hogy van valami fogalmam a meddőségi központokkal kapcsolatosan, amiről te esetleg nem tudsz.
Nagyon szereted átértelmezni az ember szavait :-))
Az ancsi azt írta,hogy őt lefiataloztátok.De én úgy emlékszem,hogy a tapasztalatot hiányoltátok nála,ezt próbáltam finoman jelezni.
Egyrészt fiatal persze,de másrészt én nem ilyen voltam 26 éves koromban.Én 20 évesen igaz,de pont ilyen nagypofájú voltam.
Ancsika,mit szolsz egyes osz-osok tájékozottságárol.... még a meddőségi kérdésekben is?!:)))
Az enrdometrozis,PCO,IR,korai klimax stb.(nekem szerencsére egyik se volt,és nincs),és a meddőségi problémák 40%-át kitevő férfi tényező sajnos nem a kor előrehaladtával alakul ki,hanem már18-20-23 évesen is jelen van! Az aktuális embernél! A kor előrehaladtával max.pl.többet fázhat fel a nő,így nagyobb eséllyel zárodik el a petvezetője,fogynak az (egészséges) petesejtjei...De mégis, az előbbi nagyrészt hormonális (és mellesleg örökletes)gondok miatt vannak tele a Meddőségi centrumok.Nem a szerzettek miatt!!!!Később veszik észre ugyanis,hogy baj van.Addig évekig probálkoznak. De én pont ezt írtam le,ha jol emlékszem! Hogy sokáig se érdemes várni,hogy még legyen idő helyrehozni gyogyszikkal! Ancsika,ugye Te megértettél? ;)
Majd megmondom ,az egyébként még nagyon aktív idősebb,de nem öreg kollegáimnak, ne mondják már annyit,hogy "Te még fiatal vagy,előtted az élet!",mikor már rég mögöttem kellene lenni! :))))Nemhogy a gyerekvállaláshoz,hanem"akár máshoz"se!!!!Semmihez! Persze máshol azt írja magárol,hogy ugyanúgy bírja magát,pont mint 20 évesen! :)))))Na ezt rakjuk össze!
Egy frászt érett 18 évesen! Csak gondolja...Még biologiailag is éppen beért! Nemhogy máshogy!Illetve vannak koravének!
Természetes,hogy egy huszonévei elején járo nő magára is gondol,sok olyan dolgot tesz az életében,aminek pont ebben az életszakaszban helye van.Amit se korábban(mert gyerek),se később már nem tehet meg!(Persze jönnek majd erre is a gonosz megjegyzések,félreérteni akarásbol..)
Én speciel fiatalnak érzem magam, a szüléshez pedig nem ideális a korom...De csak nem ideális!
Bár nem is állítottam sehol az ellenkezőjét! ;)
Igazán pedig nem érdekel egy hülye véleménye se erről...
A 26 éves pedig semmilyen rosszindulatú megközelítésben sem öreg!!! Fiatal felnőtt!
Ancsika,bőven ráérsz még!:)Nem késtél le 26 évesen a 3 gyerekről!:)))
Igy mar ertem,hogy mit akartal mondani. :)
Szerintem azok akik 26 evesen haritanak lenyeges dolgokat arra hivatkozva,hogy meg fiatalok inkabb felelotlennek szamitanak es nem "oregnek".
miért ne kéne?
rendkívül hiányos az érvelésed....
Szerintem egy 26 eves ember termeszetesen meg fiatalnak szamit. Attol meg mert egy 26 eves no gyermeket nevel,attol meg nem lesz oreg vagy fiatal.
A fiatalsag es a felelotlenseg nem ugyanaz,nekem ugy tunik,hogy osszekapcsoltad a ket fogalmat.
Szia!
Milyen feltetelekre gondoltam?
Elsosorban szakember jelenletere otthonszuleseknel(min.szulesznoi vegzettseg).
Megfelelo muszerek biztositasa.
A korhaz teruletetol max.10-20 percre lakjon az otthonszulo. Az igaz,hogy altalaban ha csaszarra kerul a sor,akkor 20-30 perc telik el,mire megszuletik a baba,de nem mindegy,hogy valaki a korhazban van es az elokeszuletektol telik el 20-30 perc mire tenylegesen megszuletik a baba vagy 20-30 perc mire oda er valaki a korhazba es elkezdik a megfelelo elokeszuleteket. Egyebkent surgossegi csaszarnal ez a 20-30 perc joval rovidebb is lehet termeszetesen ha az illeto a korhazban van.
Helyes is,hogy így gondolkozol erről a pályárol,ezt csak így lehet csinálni.
A magyar valoság pedig az,hogy a fiatalon szült anyák nagy része elvált.A külföldiről nem tudok nyilatkozni,én ebben az országban élek...
Nemrégiben éppen adminisztráltam,és 4-5 gyerek rajzolt mögöttem a táblára.Közben beszélgettek...
"Útálom a hétvégét,mert jön az anyum új pasija.De ez már jobb egy fokkal mint az előző.." " Az én nevelőapám egyenesen nem normális..." -és sorban mesélték el az "élményeiket".A szívem szakadt meg...(Abban a csoportban 1 család maradt egyben...)Van ahol 3, 3 apátol... Ennyit a korai szülésről...Ez az általános kép, sajnos...
Ja,és nehogy azt hidd,hogy mind dolgozik!Eszükbe sincs!
Bennem is felmerült a kérdés...
A péknek, hová járok 5 gyerek van, a kedvenc hentesemnek 4 (mind lány!). Éjjel nappal melóznak, hogy megéljenek. És a feleségeik/felségük (melyik a helyes kifejezés?) is.
:-) Köszönöm.
Az benne a legjobb, hogy nem az idő szépítette meg.
Csenge születése után, amikor sétáltunk át az osztályra, akkor mondtam a férjemnek, hogy jöhet a következő, 2-3 órával a szülés után...
Semmi nem mondat velem olyat, hogy "többet nem akarok szülni", vagy "remélem a következő jobb lesz", és hasonlók, amit sok szüléstörténet végén olvasni itt a portálon is.
"52 évesen babát vár valaki.Hihetetlen!!"
Ez a címeforumnak,és itt találhato a Hoxán.(Fehér Anna,Alma)Ugye nem kell link?! :P
Én is így gondolkodtam,bár ha jött volna baba akkor,biztosan nem vetettem volna el.Vágyni rá,az más.Már 14 évesen alig vártam,hogy mikor jön el az az idő.
Csak sokáig nem érdemes halogatni sem,mert ha később kiderül,hogy valami nehezíti,akkor még ahhoz is idő kell...De 35-ig nagyon is fiatal vagy hozzá! Aki egészséges,nem reprodukcios egészségere gondolok,az pedig joval később is képes rá! Ráadásul az sem egy elhanyagolhato szempont,hogy nem mindegy kinek szülsz,csak mert már eljött az ideje! Ha késöbb találod meg az igazit,akkor mi van?!De láthatjuk a válások számát...gyerekekkel..:(
Ne is foglalkozz az ekkora baromsággal,hogy a 26 nem fiatal!!
Alább hangzott el,a 18-20 a fiatal! :))
Akkor ugye a 18 alatti gyerek,18-20 fiatal,onnan meg már....:)))Egymásik forumban pont az ellenkezőjét bizonygatja kb.1 honapja,emlékszem rá onnan,és egy másik oszosra is....Nem tudom a pontos címét,mindjárt megnézem,megírom Neked.
Főként,hogy összehasonlíthatatlan a nappali képzés az estivel,levelezővel.Nem a bulikra gondolok ,hanem a gyakorlati részére. Persze a kis tanfolyamocskáknál más..Nem mindenkinek valo a tanulás,az elmegy dolgozni 18 után..De miért is jo ha nem forrt még ki a személyisége,még szinte nem is dolgozott(ill. nem!),semmit se konyít az élethez?!Azt a sokat pedig tovább adja?!:)
Nekem az a szám az életkorom,ami a nevem mögött áll.:(Tök fura néha.
Ja,az ancsi 26 éves,azért írtam.