Osztálypénz visszakérhető? (beszélgetés)
Tök jó!!
Én is azt mondtam, h utaljuk a pénzt egy közös bankszámlára...ááá azt nem lehet
Nálunk az elszámolás az ovodás fiamnál tökéletesen működik.
A nagynál nem, sőt meg is lett fenyegetve a múlthónapban, hogyha anyuka nem küldi a pénzt, akkor minden órán felelni fog.
Azt sem tudtam, hogy még tavalyról is tartozom.
De nem is ez a gond, hanem az hogy nem látom mire megy el.
Én a 68 as hozzászólásommal kapcsolodtam ide, de még nem volt időm végigolvasni a topicot, de majd délután , mert közben főzök, meg csinálom a dolgom.
Leirtam amit én tapasztaltam.
:D:D:D
:D hihi ne bántsuk már :D
Szerencsés az iskolával és ennyi
nekünk meg sajnos nemigazán jók a tapasztalataink
Én nem bántani meg gyanusitgatni akartam az iskolát, de azért csak fura hogy fizetünk fizetünk és nem tudjuk mire, ha meg valahova mennek akkor meg még külön is fizetünk.
... ki tudja lehet, hogy nincs is....
... vagy csak néha-általában-mindig-ókorókor érthetetlen.
:)
79. hsz. Anka 71.
Megkérdezték az szmk-s szülőt.
82. hsz. Anka 71.
Sütemény a tanáriban.
Én amúgy nem irtam semmiféle gyanakvásról, csak leirtam, hogy nálunk a gimiben mi a helyzet.
aha.... végigolvastam mégegyszer, amit írtál, csak kicsit ködösen fogalmaztál...:)
Nálunk konkrétan az a probléma, hogy hülyének nézi a tanár a szülőket és lehúz minket pénzzel annak érdekében, h a szociálisan hátrányos helyzetű kislány is el tudjon velük menni ide-oda.
Amúgy meg igen, a gyerekeink idejárnak, ebbe az iskolába, mert szeretik a tanárnéniket, és nekünk ez a legfontosabb...
... az az szm-es anyuka volt, nem?
A süti meg a tanáriban van! :)
Én nemtom, lányok... nekem annyira gáz ilyenre gondolni is. Bár mondom, az én gyerekeim már középiskolások... de az általános iskolában végig azt éreztem, hogy mindent a gyerekért... maximálisan. Hálával gondolok rájuk, de tényleg.... és ezek szerint szerencsés voltam.
Már megtette.
79.hsz.
Én is aktívan követem a lányom iskolai életét. Nem vagyok egy agyonhajszolt dolgozó nő, itthon dolgozom, de inkább éjjel fent maradok, de a napi többórás beszélgetés simán megvan az egyszem gyerekemmel. Tehát képben vagyok.
Szeretném azt hinni, hogy egy jól fizető férj finanszírozza a süti számlát:))
... lehet egy jól kereső férj is akár? ... mindenesetre én arra gondolnék utoljára, hogy a gyerekek pénzéből van. Számomra fontos az, hogy bízni tudjak azokban, akik valamilyen szinten hatnak a gyermekeimre.
... és hozzáteszem, aktívan részt vettem a gyerekeim iskolai életében. Ilyen hülye belső igény, hogy mindig képben legyek, mindenről tudjak... és soha nem volt rossz tapasztalatom, sőőőőőőt... :)
Bocs, eszmefuttatást nem fejeztem be, de közben jött egy telefonom.
Szóval, süti hegyek nem lehetnek-e esetleg a fénymásoló pénzből....? (Tanári fizetésből ugyanis nem hiszem, hogy napi szinten vásárolnak maguknak.)
Igen, igy van, én már régen jártam suliba, de mi is abból finansziroztunk annak idején mindent.
Soha nem kellett külön beadni.
Most lehet, hogy nagyon utálni fogsz (fogtok). És előre bocsátom, nem vagyok irigy.
De: lányom mondta, hogy ahányszor bemegy akármelyik tanáriba (a gimibe), több tanári van, nyelvi tanári, matek-fizika tanári, stb. Szóval, beküldik naplóért, ezért-azért, MINDIG ott van minden tanáriban a süteményes tálca, tele. Nem csak névnapon, szülinapon, mindig.
Nem irigylem, de azért fura, én multinál dolgoztam irodai munkakört, jobban kerestünk, mint a tanárok, de mindig azért nem állt halmokban a teasüti, kávésüti. EGyszer-egyszer azért elgondolkozom rajta ám.
Nálunk az oviban egy tüneményes szmk anyuka volt. Ő rendszeresen egy A4-es kockás lapon levezette, hogy mire mennyi pénz ment el a csoportpénzből, ez kitette a faliújságra, és soha semmi gond nem volt, átlátható volt az egész. Négy évig működött az oviban.
Suliban egy anyuka vállalta szintén, de semmi kimutatást nem készített, hogy mire ment el a pénz, legalábbis lehet, hogy magának írta, de ha mi kérdezni mertünk, akkor ezer decibellel leüvöltötte a fejünket. Persze, egyre több szülő morgott, jogosan. Én mondtam neki, hogy ha készítene egy átlátható kimutatást, és kitenné a faliújságra, akkor a kutya nem kérdezgetné őt. De üvöltözni könnyebb volt, kimutatást utána sem láttunk.
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
Olvasok, olvasok... Naponta bízzátok a gyermekeiteket olyan emberekre, akikről ilyen véleménnyel vagytok! Nem vagyok pedagógus, két gyermekem van, egyik érettségi előtt, másik elsős középiskolás. Viszont érdekelt mindig, hogy mi van a suliban.... általában... és a gyerekeimmel. Tehát ahogy írtam, szülő nélkül nincs iskola. Nincs ballagás, nincs semmiféle ünnepély, mert niiiincs miből. Általában ott is úgy vannak, hogy húúú de jó, a fizetést még utalják. Ezen kívül pedig dolgozz, amivel tudsz... amit be tudsz szerezni, amit a rokonságban, a családban össze tudsz kunyizni, anyagokat, eszközöket... mert ez megy.
Az osztálypénzzel el kell számolni, blokkokkal... ha az ember követi, hogy mit csinál a gyereke az iskolában... urambocsá még egy papírforgóhoz is anyag és eszköz kell, akkor látja mire megy el a pénz.
Nem kétlem, hogy vannak szélsőséges esetek, nem tisztességes szülők... és pedagógusok (hm emberek), de ne általánosítsunk. A legtöbb pedagógus dolgozni szeretne... értelmes munkát végezni, ahogy a legtöbb szülő is a munkahelyén, sajnos ennek feltételei vannak, amiket nem nekik kellene megteremteni, ... és nem teremti meg senki... általában.
A másik ötezer teljesen jogos: a buszt előre kifizette az ofő, gyerek számra osztotta szét, másoktól már azért nem szedhetett be, mert az én lányom nem ment.
Szerintem a szállásra fizetett előleg is elveszett.
A belépőjegyeket, a kaját, és a szállás egy részét tudta megspórolni, de mondom, én ennyire sem számítottam igazán, ezért nem is kértem rá az ofőt.