Osztálypénz visszakérhető? (beszélgetés)
Meg még előre bocsátanám, hogy tényleg csak jószándékú válasz, nem oktatok ki senkit.
Én is sejtem, hogy magyarok vagyunk :)
Ha nem is a teljes összeget, de nagy részét vissza kell, hogy adják. Mivel az osztálykirándulás nem kötelező, de gondolom úgy kalkulált, hogy mindenki részt vesz. Menj be az osztályfőnökhöz és csapj az asztalra. Aki akar menni meg fizessen!!!
Bár szerény véleményem szerint egy ilyen utolsó nagy bulit vétek kihagyni.
Bocs, tényleg magyartalan, életem kedvenc iskolai tanára csak úgy "verne a kezemre" :) Sajnos, már csak néha találkozok vele, ha épp összefutunk.
OMG=Oh, My God= Ó, édes istenem!!
ez olyan rövidítés, mint a LOL, ami meg (szintén szabad fordításban) kitörő röhögés.
Ezen kifeküdtem!!! :))
De elhiszem, és szomorú, de van ilyen. Nálam szoktak vásárolni ajándékba tanároknak is. Múltkor szinte lehülyézett egy nő, amiért megkérdeztem milyen értékben. Pedig uram bocsá, vesznek ezer meg 10ezer értékben is egy főre.
Mi az az OMG? Tökre nem értem amit mondani akartál.
Lefordítod?
Sajnos hallottam már ilyet, nem is tudom, mit tennék az ilyen tanárral!!! Azt is tudom, hogy hivatalosan nem lehetne osztálypénzt szedni, de mutassatok olyan iskolát, ahol nem szednek!!! Persze a tanulmányi kirándulás viszont előírás. Akkor miből????????
Ez nem utazási iroda, ahol csak részösszeg jár vissza!!! Különben is, milyen kirándulás lesz az, ahova pluszban kell még 15 ezret befizetni?! Külföldi??? Miért nem mennek egynaposra vagy gyalogtúrázni, ha nincs rá pénz???
Bocs, nem Veletek veszekszem, de ilyenkor irtóra kijövök a sodromból! A pénz visszajár és punktum!
Szerintem is visszajár. Aki kirándulni akarja küldeni a gyerekét az fizessen. Az osztálykirándulás nem kötelező, nem kötelezhetik a te lányodat sem erre. Felháborító az indok, hogy más nem fizetett. Azt meg ki nem sz...ja le???
A hátrányos helyzetűt meg akkor támogassák a pénzedből, ha te is hozzájárulsz.
Ne hagyd magad, visszajár a pénz!!!
Vissza kell adniuk, főleg hogy le sincs foglalva a szállás. Nem vagy köteles más gyerekének a kirándulását fedezni. Azért 15 ezer forint nem kevés pénz...
Megáll az eszem mik vannak...!!!!!
Azt hiszem ha felkelt a pici lesétálok az osztálybizalmi szülőhöz, mivel nála a kimutatás és a pénz, megkérem, hogy tájékoztassa a tanárnőt és akit még akar a pénz visszaadásáról.
Remélem ezért nem fogják a gyereket szekálni,néha megőrülök attól, hogy ennyire félénk.
Alapítványba sikkasztani?! Ne beszélj hülyeségeket! Egy iskolának soha-soha-soha nem éri meg "sikkasztani". Mikor ilyennek vádolnak akkor nem tudnak, h pl. X ember Y összeggel (ami 100ezres-milliós) hozzájárult, és abból lett meg, és nem a "pár" ezerből".
A hátrányos helyzetűek, akik ilyenből szoktak kapni (ha van miből) azok esetleg olyanok, akik pl. versenyt nyernek, de nem lenne pénzük Bp-ig elutazni az országos forgulóra.
vagy abból veszik az osztályfőnök ajándékát és fél, hogy olcsót kap...
már ilyenről is hallottam.
Erről az jut eszembe,hogy mi is nívós környéken,elég neves suliba járunk.(ált iskola)
Fullos BMW,Audi,Stb, fullos öltözetű ,külsejű apa anya...
A gyerek bokalengető farmerban,kopott mackóban,koszos cipőben. Igénytelenül.
Ezek a "szülők" sokszor elgondolkodtatnak.