Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Örülök, hogy nem most kell gyerekeket felnevelnem fórum

Örülök, hogy nem most kell gyerekeket felnevelnem (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

7. semleges (válaszként erre: 4. - Papája)
ma 16:52

Maximálisan egyetértek.

Ha már "kell" akkor inkább ne kelljen. Mindenkinek jobb úgy, főleg a gyereknek.

40 évvel ezelőtt is mondogatták pl az én történelem tanárom, hogy de nem lenne fiatal (mondjuk 50+ volt) és de nem akarna gyereket. Hát teljesült a vágya, férje meghalt, gyerek nem volt. Úgy tudom egy öregotthonban halt meg, a lakása az államra szállt. Persze lehet így is. Semmi nem kötelező, főleg a gyerek nem.

6. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:56
Én pedig örülök, hogy semmikor sem “kell”.
5. fokhagyma (válaszként erre: 4. - Papája)
ma 15:46
Okos gondolatok, egyetértek.
4. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:20

A történelem során voltak a mainál sokkal nehezebb élethelyzetek, mint valódi háború, óriási járványok, éhínység, gazdasági válság és még sorolhatnám, de nem volt fogamzásgátlás. Akkor megszülték az asszonyok a gyermekeiket, mert nem tehettek mást és fel is nevelték őket, már ami nem halt meg kicsi korában a fentiek miatt.

Tehát nem halt ki az emberiség. Keményen küzdöttek, szeretetben éltek.

Ma meg mi van ? Elkényelmesedtek a fiatalok. Nem akarnak szülni jó dolgukban. Többet ér nekik mindennél a kényelem, a jólét, a nyugalom.

...hát ti tudjátok...

Igen, idő, pénz, fáradtság gyereket nevelni, de nélkülük meg mit ér az élet ! Mellesleg mi a bajod most ?

Ne dőlj be az ijesztgetéseknek.

Lesz itt még szép világ !

3. Myra
ma 13:17
Miért?
ma 10:59
Miért? Anyagi vonzat, környezeti hatások, netán energia-türelemhiány?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook