Örökbefogadásnál a kinézet (beszélgetés)
Vajon, miért van?
A barátnőm pont ezt mondta.
Nekik fekete kutyájuk volt, és feketét is akarnak majd.
Egyébként, mi is fekete kutyát néztünk ki képeken, de végül zsemleszínűt hoztunk el. Ezután mondta a barátnőm, hogy általában a feketéket nem fogadják örökbe.
Nem, dehogy. Szerintem is a kémia számít, tudni fogod melyiket hozd el. Aztán lehet borul az előre kialakult terv a kinézetről. :)
Az mondjuk szomorú, hogy a menhelyek tele vannak fekete kutyákkal. Akiknek a színük miatt onnan kikerülni szinte esélytelen.
Nem, már az hogy örökbefogadsz tök jó dolog!
Egyébként szerintem a kémia számít, odamész és lehet egy olyan állatkával lesz első látásra szerelem, akinek a külső adottságai önmagában nem vonzanának, de ekkor is fontos a realitás, olyan igényű állatkát vállalj be akinek az igényeit ki is tudod elégíteni!
Nem, szerintem ez teljesen normális.
Nem régen fogadtunk örökbe egy kutyát menhelyen.
Kinéztünk a honlapon több kutyát is, amik tetszettek kép alapján.
Odamentünk és rögtön megláttunk 3 kiskutyát és azok közül is egy tetszett nagyon, az amelyik kicsit kullogós volt, azaz a 3 közül, az tűnt a legmegfontoltabbnak. A testvérek rögtön oda futottak hozzán, de ő szép lassan jött oda, állt a füle és vidám pofija volt. Őt hoztuk el és nem bántuk meg, mert nagyon aranyos és vicces kutyus:D
2 hónapja van nálunk és kiderült, hogy nagyon okos is, és nagyon csintalan.
Keverék és főleg kinti kutya, de bent alszik. Már majdnem szobatiszta, már jelzi, ha ki akar menni kakilni, a pisit azért még időnként nem. Megtanulta, hogy ül, fekszik, hozd vissza, labda, papucs. Ha szeretne jutifalatot, akkor odamegy a szekrényhez, ahol tartom és megböki az orrával. Egész ügyesen lehet pórázon is vezetni. És tudja mindenki nevét is. 4 hónapos most már.
Van egy cicánk, sajnos még nem tudnak együtt játszani, mert 3x nagyobb lett a kutya, amióta hazahoztuk és, ahogy ugrál a cicára, félő, hogy valami baja lenne.
A cicánkat is kinézetre választottuk ki. Szürke és fehér a színe.
Én azt gondolom, hogy a legtöbben így döntünk, így semmi ciki nincs ebben.
További ajánlott fórumok:
- Abortusz - örökbefogadás - örökbeadás
- Mik a feltételei egy kisbaba örökbefogadásának? Hova kell fordulni?
- Tanács örökbeadóknak és örökbefogadóknak.
- Hogyan működik az örökbefogadás? Mennyire nehéz pici babát örökbefogadni?
- Amikor nemet kell/lehet mondani... örökbefogadás
- Kutyus örökbefogadás... tehát hazudjak?