Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Örökbefogadásnál a kinézet fórum

Örökbefogadásnál a kinézet (beszélgetés)

11. Channa* (válaszként erre: 8. - Andi6020)
dec. 30. 09:49

Vajon, miért van?

A barátnőm pont ezt mondta.

Nekik fekete kutyájuk volt, és feketét is akarnak majd.

Egyébként, mi is fekete kutyát néztünk ki képeken, de végül zsemleszínűt hoztunk el. Ezután mondta a barátnőm, hogy általában a feketéket nem fogadják örökbe.

dec. 30. 09:39
Mi a baj a fekete kutyákkal? Az teljesen általános szín, nem?
9. Sirga (válaszként erre: 8. - Andi6020)
dec. 29. 16:49
Igen. Én a macskákról olvastam ezt. Persze, amikor elmentünk "csak szeretgetni" a menhelyre, pont egy fekete mászott a Párom nyakába. :D Annyira cuki volt! Lassan 12 éve van velünk.
8. andi6020 (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
dec. 29. 15:36

Nem, dehogy. Szerintem is a kémia számít, tudni fogod melyiket hozd el. Aztán lehet borul az előre kialakult terv a kinézetről. :)

Az mondjuk szomorú, hogy a menhelyek tele vannak fekete kutyákkal. Akiknek a színük miatt onnan kikerülni szinte esélytelen.

dec. 29. 14:25
Ez olyan mint a turi, oda is komoly elképzeléssel mész aztán hogy olyat találsz-e azt már az idő igazolja. Elég szélsőséges példa bocsánat. A lényeg az, hogy lehet hogy az egyik fél fülü lesz az aki hozzád megy és szeretni fog, én hiszek abban hogy az állat választ, hiába választod ki azt ami tetszene neked ha neki nem vagy szimpatikus akkor az a kémia sosem lesz meg, de ha a másik kiválaszt akkor örökre szóló barátság lehet. Volt egy macskánk aki egy hárpia volt szó szerint mindenkivel, a családból egyedül anyámmal volt normális, kezdetben rá is fújt de vele 15 évig teljesen jól élt amíg öregségére meg nem halt. Szóval hidd el ők választanak ki.
6. Sirga (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
dec. 29. 14:25
Dehogy elítélendő! Családtaggá teszel egy kisállatot. Hogy mi alapján választod ki, részletkérdés. :)
5. timycat (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
dec. 29. 12:00

Nem, már az hogy örökbefogadsz tök jó dolog!

Egyébként szerintem a kémia számít, odamész és lehet egy olyan állatkával lesz első látásra szerelem, akinek a külső adottságai önmagában nem vonzanának, de ekkor is fontos a realitás, olyan igényű állatkát vállalj be akinek az igényeit ki is tudod elégíteni!

dec. 29. 11:38

Nem, szerintem ez teljesen normális.

Nem régen fogadtunk örökbe egy kutyát menhelyen.

Kinéztünk a honlapon több kutyát is, amik tetszettek kép alapján.

Odamentünk és rögtön megláttunk 3 kiskutyát és azok közül is egy tetszett nagyon, az amelyik kicsit kullogós volt, azaz a 3 közül, az tűnt a legmegfontoltabbnak. A testvérek rögtön oda futottak hozzán, de ő szép lassan jött oda, állt a füle és vidám pofija volt. Őt hoztuk el és nem bántuk meg, mert nagyon aranyos és vicces kutyus:D

2 hónapja van nálunk és kiderült, hogy nagyon okos is, és nagyon csintalan.

Keverék és főleg kinti kutya, de bent alszik. Már majdnem szobatiszta, már jelzi, ha ki akar menni kakilni, a pisit azért még időnként nem. Megtanulta, hogy ül, fekszik, hozd vissza, labda, papucs. Ha szeretne jutifalatot, akkor odamegy a szekrényhez, ahol tartom és megböki az orrával. Egész ügyesen lehet pórázon is vezetni. És tudja mindenki nevét is. 4 hónapos most már.

Van egy cicánk, sajnos még nem tudnak együtt játszani, mert 3x nagyobb lett a kutya, amióta hazahoztuk és, ahogy ugrál a cicára, félő, hogy valami baja lenne.

A cicánkat is kinézetre választottuk ki. Szürke és fehér a színe.

Én azt gondolom, hogy a legtöbben így döntünk, így semmi ciki nincs ebben.

3. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
dec. 29. 11:15
Szerintem nem, de ez attól függ, kit kérdezel. Egyrészt az is, hogy nem tudhatod, melyikkel lesz meg a kémia, lehet hogy neked a "legrondább" 3lábú félszemű kutyus lesz a leggyönyörűbb. De nyilván vannak akik elítélik a válogatást, azt meg aztán végképp, hogy ne adj isten tenyésztőtől vegyen az ember fajtatisztát. Dehát van akinek meg az örökbefogadás nem fordul meg a fejében, alapvetés, hogy megveszi...
2. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
dec. 29. 11:05
Szerintem nem, de általában nem ezen múlik. Előfordul, hogy határozott elképzeléssel mész oda és egy teljesen más kutyával/macskával jössz el. Attól függ, hogy melyikhez fogsz vonzódni.
dec. 29. 10:42
Ez elítélendő, ha valaki állatot szeretne örökbefogadni és számít neki, hogyan néz ki egy állat? Például, hogy a cica vagy a kutya milyen külsőleg, nem csúnya, formás, esetleg egyedi mintázatú szőrrel rendelkezik vagy van valami nagyon szép benne. És ilyet keres. Ez ocsmány és gyarló dolog?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook