Omlós diós recept

Az Omlós diós hozzávalói:
3 csésze rétesliszt /3 dl/
1 csésze porcukor
25 dkg margarin
1 sűtőpor
3 tojássárgja
2 EK tejfől
1 citrom héja
1 EK kakaó

Töltelék:

30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
3 tojás hab

3-4 EK pikáns lekvár


Az Omlós diós elkészítési módja:
A fenti anyagokból tésztát készitünk,majd felezzűk és az egyikrészbe beletesszük a kakaót. A kakaós tésztát kinyujtjuk, és meggy vagy barack lekvárral megkenjük, majd a felvert tojáshabba belekeverjük, a darált diót, és rákenjük a lekvárra ovatosan. A megmaradt tésztát kinyujtjuk, és egy centi széles csíkokra vágjuk, és berácsozzuk, Megsütjük. Nem kell bekenni tojással, majd forron vaniliás cukorral meghintjük.

Ezt a tésztát feltudjuk használni almás, turós, meggyes, szilvás, lepénynek is.

Nagyon sokáig eláll.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az omlós diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook