Nyolc órakor a tanulók a pad....... ülnek. Mivel lehet kiegészíteni? (tudásbázis)
Azért kérdeztem, mert régen ugye volt PAD, ami egybe volt a székkel, ezt hívták padnak, ma már van asztal és szék, az asztalt továbbra is padnak hívjuk, így maradt ránk...
De szerintem nyelvtanilag nem lehet helyes a padban ülnek, mert ugye a padban tárolják a könyveket, amit a padból vesznek ki stb.... szerintem nyelvtani helyességgel a padnál ülnek a gyerekek, úgy , mint az asztalnál.
Nem kukacoskodás, csak elgondolkodtam rajta. Lehet, hogy van még más nyelvtanilag helytelen kifejezés is ami ránkmaradt, de most nem jut több eszembe.
Gyakorlatban igen.
De elképzelhető, hogy a helyhatározókat tanulják, és a lehetséges variációkat gyakorolják, úgymint alatt, fölött, mellett, mögé, között stb.
Kicsit félreérthető feladatot adott fel a tanár. Ha ez utóbbi a feladat, más nexusban lehetett volna.
Hová kérdésre:-ba -be , hol kérdésre: -ban -ben .
Tehát: padban
2.oszt nyelvtan
padban vagy padnál, mert gondolom nem a padon...
További ajánlott fórumok:
- Ruhák, kiegészítők
- Júliustól a köztisztviselők már nem kapnak jövedelem kiegészítést?
- Milyen ruhát illik felvenni? Kiegészítők?
- Segítsetek légyszi!Most mondta a védőnő, h kevés a vasam(29. hét).Mit ajánlotok kiegészítő vaskészítményt(nem a táplálkozást)?
- Valaki tudna segíteni? Német nyelv és dass-os mondatokat kellene kiegésziteni, egyszerű mondatok kellenének.
- Rózsaszín ruhához, milyen kiegészítőket választanátok?