Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Júliustól a köztisztviselők már nem kapnak jövedelem kiegészítést? fórum

Júliustól a köztisztviselők már nem kapnak jövedelem kiegészítést? (tudásbázis kérdés)

1 2 3
2010. febr. 1. 20:43

Azért ne felejtsétek el sorstársaim, közalkalmazottak, hogy a 13.havi részt nem foguk kapni a fizetésünkkel!!!

Összevonták és azt kapjuk meg két részletben gyorsan a választások előtt.

Így havonta majd kevesebb lesz a borítékban, tehát a mostani JUTALOM, az a 13.havi rész.

81. caravell (válaszként erre: 76. - Timi1202)
2010. febr. 1. 20:37
Megkaptam az elsőt, igaz,h a felét elvitte az adó meg a többi, olyan jól hangzik az a 98 000 Ft, lesz belőle 2 X 27 000...mindjárt másabb, de legalább ennyi is van.
80. geridina (válaszként erre: 66. - Caravell)
2010. jan. 26. 11:26

Most találtam erre a fórumra, nem olvastam még vissza, de mindenben egyetértek veled. Igaz, nekem még nincs 40 évem, de 20 éves munkaviszonyom van, az sem kevés ahhoz, amilyen keveset keresek:)

Igaz, hogy nem minden évet köztisztviselőként töltöttem el belőle, csak 8-at (legalábbis ennyit számoltak bele). A közmunkásunk 10 ezer bruttóval keres többet, mint én.

Na, ez az, amit az ügyfelek (akiket nem küldök el, nem zárok be soha) el sem hinnének, ha mondanám, de ugye lehetőség sincs rá, hogy elmeséld. Mindenki (főleg az öreg nénikék) csak a híradót látják, és azt szűrik le, hogy mennyi pénzt kapnak a ktv-k. Persze, csak nem azok, akik itt beszélgetünk:)

Most, hogy megemelkedett a minimálbér, és a középiskolai végzettséggel rendelkezőknek 89.100.- Ft lett, úgy állok a fizetésemmel, hogy ha nem lenne az alapomon a 10 %-os érettségi pótlék, akkor a minimálbér alatt lennék:)

2010. jan. 20. 09:03
Közalkalmazott is kap, meg köztisztviselő is.
78. caravell (válaszként erre: 76. - Timi1202)
2010. jan. 19. 20:39

ja, és biztos,h a köztisztviselőkről van szó? mert a közalkalmazottak is kapnak valami pénzt...

(na, hát tőlük mégkevésbé sajnálom, szegények, az már nem is báér!)

77. caravell (válaszként erre: 76. - Timi1202)
2010. jan. 19. 20:38

Hát nem erőltették meg magukat, de ez is több, mint a semmi...

Köszönöm, h beírtad! :)

2010. jan. 19. 15:32

Szia!


Igen, kapunk. 2x bruttó 49 e Ft-ot. A januári ill. a márciusi bérével kapja mindenki.

75. caravell (válaszként erre: 66. - Caravell)
2010. jan. 19. 11:33

Újra aktuális lett a topik: már nem csak a tizenharmadik havit, a bérkiegészítést vették el, de a bérletet, ruhapénzt stb. is. Kapunk ugyan kafetériát, de abból kell venni a bérletet, ami nekem munkámhoz kell, kijárok a városba rendszeresen.

A ruhapénzt elvették, holott a saját ruhámban dolgozom és nem is lehet akármilyen ruha, orvosokhoz, polgármesterhez stb. nem mehetek szakadtan.

Közben elment egy kolléganő, de a létszámstop miatt nem vesznek fel senkit, már 5 állást látunk el plusszban a sajátunkon kívül 11-en.


Béremelés idén sem várható, évek óta ugyanannyi az alapbérünk.


Most rebesgetnek valami egyszeri pénzt a köztisztviselőknek... : tudja valaki konkrétan enek a hátterét? Lehet,h tényleg kapunk?

2009. jún. 26. 16:03
Utólag hozzáteszem, hogy nem az "alkalmi" munkanélkülire gondolok, hiszen ez bármelyikünkkel megtörténhet, hanem az életvitelszerűen seftelgetők, feketézgetők, alkalmi munkások népes táborára.
73. 00346cf747 (válaszként erre: 70. - Caravell)
2009. jún. 26. 11:38
Csak az a baj, hogy ilyen még az ismerős ismerősének ismerősével sem történt, a dolog csak tervben létezik... és nem tudom, hogy felteszik-e a kérdést azoknak, akiknek nyugdíjba menéskor csak pár év munkaviszonyuk van, hogy "tessék mondani, miből élt?"
2009. jún. 26. 11:26
No, vége a lazításnak, munka van :)
2009. jún. 26. 11:25

Valahol legtöbben azt írjátok, mint én:)


Nem szabad általánosítani!


Igen van, aki direkt fekete munkát keres, de nem mindenki! Ezért nem általánosítunk!


Hátszél: Sajnos nem tudok igazat adni ebben.


Én is megfelelő végzettséggel (diploma, nyelvvizsga, stb.) rendelkezem, mégis előfordult, hogy nem találtam 1,5 évig munkát. Sajnos, akkor kellett kék könyvvel dolgoznom. Pedig én a válság előtt voltam munka nélkül. Legtöbb helyre be sem hívtak, ha behívtak valamiért nem engem választottak, hogy miért nem tudom. Lehet öreg vagyok:), nem voltam szimpatikus?, stb.

Új munkahelyemen március 1-től dolgozom. Múlt év január 3-án küldtem el az önéletrajzomat egy helyre. Ez év áprilisban elolvasták, és tegnap felhívtak, hogy menjek be interjúra! Isten malmai lassan őrölnek? De ennyire? A lényeg, hogy egy volt főnököm megkeresett, mert felvétel volt náluk, így engem vettek fel. Nekem eszembe sem jutott, hogy hívjak fel valakit:) A hátszél lehet, hogy nem kell, de sokat segít!:))

70. caravell (válaszként erre: 69. - 00346cf747)
2009. jún. 26. 11:25
Nem azért adják át az APEHnak, mert az adóhoz valami köze van. Azért adják át, mert ezek a fizetni valók adók módjára behajthatók - erre is használják az APEH rendszerét, ahol szintén szegény köztisztviselők dolgoznak, nem kis felelősséggel ugye... - adók módjára behajtható azt jelenti, hogy levonják a fizuból, vagy végrehajtó kimegy és lefoglal ingóságot, árverezhetnek ingatlant és letölthető közmunkával.
69. 00346cf747 (válaszként erre: 63. - B2d0b7d91e)
2009. jún. 26. 11:19
Senki nem fizet az orvosi ellátásért, továbbra is mindenkit kötelező ellátni. Akinek nincs érvényes biztosítása, és TAJ szám ellenőrzésén megbukik, az OEP átadja az APEH-nak. Az meg ugye... tudjuk, mit tehet... nyilván aki TB-t nem fizet, az adót sem.
68. kobagabi (válaszként erre: 66. - Caravell)
2009. jún. 26. 10:58

Igazad van, megmondtad a frankót.:)

A te munkád is jó húzós:( Kitartás.


Én is azt mondom, mindenkinek aki közalkalmazott megvan a maga feladata, amit sajna legtöbb esetben még munkaidő után is végeznie kell. Azt senki nem látja sajna.

Én is ha tehetem, ha párhuzamba dolgozunk megengedem magamnak, hogy 1-2 órával előbb elmenjek mondjuk, mert tudom azt pl., hogy előtte szabadnapomon itthon saját árammal, géppel egész nap papírmunkát csináltam.

67. kobagabi (válaszként erre: 63. - B2d0b7d91e)
2009. jún. 26. 10:53
Én is tudom, hogy a feketemunkás nem akar az lenni, és jobb lenne neki bejelentve. Nade vannak olyanok is, akik direkt akarnak feketén melózni, mert mellette még megigényli a munkanélkülit, és mindenféle egyebet (gyermekvédelmi, lakásfenntartási), mert ugye papíron nincs bejelentve- ergo nincs keresete. Így duplán kihasznál minket adófizetőket. Sajna. De nem mindenki, tehát nem általánosítok én sem, de vannak ilyenek ezt el kell ismerni.
2009. jún. 26. 10:48

Nem állom meg szó nélkül:


Köztisztviselő vagyok, a diplomámat 40 évesen szereztem, munka mellett, saját zsebből, két gyereket egyedül nevelve. Nem volt könnyű, de előtte közalkalmazott voltam, amivel minimálbér közeli fizetésem volt "szakmai felsőfokkal", azt mondtam, ez nem elég. Tettem érte, hogy ott dolgozok ahol.

Más is megteheti.


A munkámaban a hátszél a bizonyítványom volt, érettségi óta 7 évet tanultam, minden bizonyítványom és a diplomám is kitűnő.


A gyermekek oltását, a gyermekorvosok felügyeletét, végzem, milliós nagyságrendben felelek oltóanyagokért, adminisztrálom őket táblázatokban, hogy a szemem kifolyik stb. Ügyelek a reptéren hétvégén vagy éjszaka, ha oda rendelnek ki (mellette másnap ugyanúgy bemegyek dolgozni!) Végzem a fertőzőbetegekkel kapcsolatos dolgokat, a veszettség megelőzést, terhesek fertőzőbeteg szűrésének adminisztrációját, panaszügyek hozzám futnak be csótány, patkány, döglött kutya az úton, tetves gyerek az iskolában stb. Statisztikákat, táblázatokat stb gyártok határidőkre (máról tegnapra sokszor!). Anthraxos riasztásoknál helyszínelek, idézek, határozatokat, végzéseket hozok, törvényileg, rendeletileg alátámasztva, a fejem felett a penge, bármikor fellebezhetnek, bármikor elővehet az Ügyészség, hogy valami jogi hibát vétettem. Ha kell, korábban jövök, túlórázok: senki nem csinálja meg helyettem a munkát. És nem is fizetnek a pluszmunkáért, holott harmadannyi ember van már kétszerannyi munkára.

140 000 a nettóm, ebből jön le most a kiegészítés. A bérem befagyasztva. Ruhapénz valóban jár, de a saját ruhámat koptatom, magam mosom, vasalom. A kajajegyet se sajnálja senki, nincs vállalati ebédlő, magamnak kell megoldani.


Na nehogymár ne tarthassak kávészünetet! Senki nem végzi el a munkámat, de tapasztalatból tudom, hogy egy kis lazítás után hatékonyabban megy, jobban járok, ha nem erőltetem.


Hogy úgy kávéztak, hogy az ügyfél látta, az hiba volt.

De az anyukám 20 évig járt kórházakba, sokmindent láttam az egészségügyben is. A kávézás a legkevesebb... Volt, hogy magatehetetlenül feküdt huzat nélküli csupasz párnán, mert a nővérke nem tudott adni: elfogyott a huzat. lepedő volt bőven, de ő nem ért rá ilyen sz@rságokkal foglalkozni, hogy lepedőbe hajtogassa. Na ja, nem az ő édesanyja feküdt ott. Ezrével voltak ilyen esetek, félnapokat ült huzatos várókban, mert a neki szánt ágyra felvettek egy pénzes beteget. Megjegyzem, mi is fizettünk,nem is keveset, anélkül szóba sem álltak velünk!


Mégsem általánosítok, mégis sajnálom, hogy a rosszul fizetett nővérektől is elvesznek...


Mindenki tudja a munkáját jól vagy rosszul végezni.

Mindenki maga választja a munkáját, alakítja bizonyos fokig az életét.


És minden ember - ha tisztességesen ellátja a feladatát - megérdemelné a létbiztonságot.


A rendelethozóknak meg üzenem: éljenek a mi bérünkből egy évig, végezzék a mi munkánkat egy évig. akár az én "jólfizetős, fenékmeresztős köztisztviselői állásommal" is cserélhetünk.

65. kobagabi (válaszként erre: 59. - B2d0b7d91e)
2009. jún. 26. 10:48
lehetséges, csak épp adózni nem adóznak, és ezért van a megszorítás is, és mi fizetünk helyettük is sajna:(
64. win (válaszként erre: 61. - Timi1202)
2009. jún. 26. 10:15

Alapvetően egyetértve, annyit tennék hozzá, hogy az is egy általánosítás, hogy "Minden munkahelyre már kell egy kis hátszél". ;))


Én eddig még mindig hátszél nélkül helyezkedtem el, több esetben olyan helyeken, amik az aktuális lakhelyemtől 60 km-re voltak, és senkit sem ismertem ott.

A környezetemben sok ilyen van, ezért én hiszek abban, hogy a naprakész szakmai felkészültség, a megfelelő megjelenés, a jó kommunikáció és az emberből áradó meggyőző erő elég ahhoz, hogy képes legyen az illető "eladni" magát "hátszél" nélkül.

63. b2d0b7d91e (válaszként erre: 60. - 00346cf747)
2009. jún. 26. 09:38

De aki nem fizet járulékot, az fizet az orvosi ellátásért, nem jól tudom?

Tehát ha a fekete munkás elmegy orvoshoz, és nem fizet TB. akkor ki kell fizetnie az ellátást.


Dolgoztam alkalmi munkavállalói könyvvel, mert nem volt állásom. Egy másik szférában találtam egy olyan munkát, amihez sosem volt közöm. A napi díjam alig volt elég valamire, a minimálbér után kifizettem a TB-t, mert sajnos szükségem is volt orvosi ellátásra. Lehet, hogy az akkor fizetett nem fedezte a rám költött költségeket, de akkor is úgy gondolom, hogy jogosan járt, mert előtte elég sokat fizettem és nem vettem igénybe semmit szinte belőle.


Tudom, hogy az eü-ben is keveset keresnek, és mindenkinek a saját szférája a zavaró, de sehol nem keresnek jobban! A kereskedelemben is minimálbér van, a takarítók is annyit keresnek, a vendéglátóiparban is (borravalót már nem igen adnak), a postán is és még sorolhatnám.


A fekete munkás nem akar az lenni! Mindenki jobban örülne, ha bejelentett munkája lenne, szabival, táppénzzel, cafetériával. De sajnos nem mindenkinek adatik meg.

62. 00346cf747 (válaszként erre: 61. - Timi1202)
2009. jún. 26. 09:31

:)

Sajna, a vállalkozóknál dolgozó alkalmazottak meg se mernek szólalni, esetükben ilyen probléma nincs. :)

2009. jún. 26. 09:24
Hűha, itt nagyon eldurvultak a hozzászólások, én csak egy egyszerű kérdést tettem fel, amire megkaptam a választ. Köszönöm, tehát csökken a bérem br. 15-tel, de jó. Annyit tennék még hozzá, hogy ne általánosítsunk, mindenki ott dolgozik, ahol tud, ahova felvették. Minden munkahelyre már kell egy kis hátszél, ez nem csak a közszférában van. Lehet fröcsögni, hogy ilyenek meg olyan az állami alkalmazottak, tipikus magyar mentalitás. És mi a helyzet a nem állami alkalmazottakkal?! (Költői a kérdés) Köszönöm a hozzászólásokat!
60. 00346cf747 (válaszként erre: 59. - B2d0b7d91e)
2009. jún. 26. 09:03

Szia!

Icipici kiegészítés ehhez, hogy mivel ők nem fizetnek járulékokat, az általuk felhasznált TB-támogatott eszközök, beavatkozások, szerek, eljárások költségeit a fizetők dobják össze. Bagatell... :)

Tegnap olvastam, hogy a kórházak olyannyira eladósodtak, lévén a TB csak X százalékot fizet a beavatkozások után, hogy elkezdenek a dolgozók béréből lecsipegetni. Még pár év, és lassan be kell vinni a kapupénzt, aki eü-ben dolgozik. :D

2009. jún. 26. 08:42

Pont ezt mondom én is! Egyikünk munkája sem könnyebb a másiknál. Mindenki fizetésért dolgozik, mert ebből él. Mindenkinek rosszul esik ha csökken a fizetése, vagy nem emelik, miközben az árak emelkednek.


"Más meg maszekol, feketézik, és jobban megél."


Ezzel nem értek egyet! Nem szívesen csinálja ezt az embert, de sok munkakör csak így tölthető be. Ez nem az egyszerű feketén foglalkoztatott munkavállalónak jó, hanem a főnöknek. A feketén foglalkoztatott munkavállaló is csak minimálbér közeli fizetést kap, vagy még annyit sem. Tehát nem él jobban, mint mi a bejelentett bérünkből.

2009. jún. 25. 23:17

Sajnos engem, illetve minket a férjemmel is érint a 13. havi elvétele.

Mindketten közalkalmazottak vagyunk, de azt hiszem, ha leírom mit kell tennünk a pénzünkért, mindannyian azt fogjátok mondani, még kevés is amit kapunk.

Kezdjük azzal, hogy mindketten a gyermekvédelemben dolgozunk, vagyis állami gondozott gyermekekkel, azok közül is a legaljával. Ráadásnak csoportvezetők is vagyunk mind ketten, ami annyit tesz , hogy 12 gyerek és 5 dolgozó tartozik a kezeink alá külön- külön.

Mindketten heti 40 órát dolgozunk ( de ez legtöbbször sokkal több, csak nincs papíron) gyerekek mellett napi 12 órás műszakban. De milyen gyerekek mellett!? Minden nap szinte életveszély az életünk. Napi 5 verekedést szedünk szét, napi szinten rendőrt, mentőt kell hívni. Bűnözők a legtöbben. 12-18 éves fiúk. Gondolhatjátok. A 12 óra alatt még leülni sem lehet.

Mind e 40 óra mellett kb. ugyanennyi a papírmunka, amit a munkahelyen nincs is időnk megcsinálni, így itthon szabadság, szabadnap miegymás alatt csináljuk. Minden hónapban a pénzigényt (amiből a gyerekek kajáját, ruháját, gyógyszerét, utazást, tanulást kell állni), majd a hónapban elszámolunk számlákkal minezekkel. Zsebpénz nyilvántartás, gyógyszerek, kaja leltár, ruhaleltár. Minde mellett a beosztásokat is mi írjuk, mi adjuk a szabikat, jelenlétiket leadjuk, kiszámoljuk a változóbért, jelentjük a távolléteket. És ezek még csak a feladataink felét teszik. Mindenféle munkatervet, szakmai programot, mindent nekünk kell csinálni.


És.....

Márciustól elvették a vezetői pótlékunkat- ja gazdasági válság van.....

Majd most elveszik a 13. havit mindkettőnktől. És ott leszünk, hogy minimálbért kapunk. Mert még a csaaládink is adózni fog, merthát magas a bérünk, és még az is adóalapot növel.....

Most is 98ezret kaptam, amiből 25 ezret tankolok vissza, hogy egyáltalán be tudjak menni dolgozni. Hát fú de sok ez a pénz, nagyon. Más meg maszekol, feketézik, és jobban megél.


Én azt hiszem legalább nettó 200ezret kellene kapnom minadzért amit csinálok. Nemhogy még el is vegyék.


Csak gondoljatok bele a mi helyzetünkbe. Március 1-től mindkettőnk bére havi 20ezerrel csökkent. Most megint 15-15 ezerrel. És a családiból is adózunk.


Kb. a 2002-es béremnél tartok most:(


Hát ez van.

2009. jún. 25. 21:59

Csak kapkodom a fejemet, hogy így egymásnak estek.


Nem irigykedni kell a másikra, hanem utánacsinálni.

Ja olyan könnyű dolga van, miért nem azt csinálod Te is?

56. supin
2009. jún. 25. 21:57
Ez igy nagyon eldurvult!!!
2009. jún. 25. 21:52
Én már elmondtam mindent, amit lehetett.:)))
54. princes47 (válaszként erre: 52. - 228bb89282)
2009. jún. 25. 21:38
Én nem sértettem senki vérig, csak leirtam amit tapasztaltam a Köztisztviselők munkájával kapcsolatban.
53. 228bb89282 (válaszként erre: 49. - 91d4989ab9)
2009. jún. 25. 21:36
Igazad van teljesen, be is fejeztem...
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook