NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) (beszélgetés)
Ettől nem lesz más ízű,illatú ott??
Tudom kilehet venni addig,de akkor is kíváncsi vagyok, orális szexnél sem észrevehető?
ezen az angol oldalon azt írják, hogy ha a ciklus 1. napján felteszed a gyűrűt, nem kell más fog.gátlót használnod, rögtön véd(ha jól fordítottam) de ha 2-5. napokon helyezed fel akkor kell még az első 7 napban! akkor nyugtassatok meg, nem kell félnem ugye?:)
:))))))))))hahaaa hát lehet tényleg, hogy a te "összeesküvés-elméleted"-ben van igazság:)) Hormonális fogamzásgátlás = no sex ...ez a legbiztosabb védekezés:))
Ha meg kívánja az ember akkor szenvedni kell valami kényelmetlen akármivel. Egyszóval igen jól bosszút áll a természet mi? XD
Én még csak a 3.napnál tartok, nem tudok még róla véleményt alkotni, csak hogy el akar hagyni:))))
Két hónap alatt biztos visszajön a "régi kedved" meg fogod látni ez okozza-e, de szerintem tuti biztos.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van e valaki, aki fogamzásgátló tabletta mellékntekhatása miatt ( nálam fülfájás volt) miatt tért át a Nuvaringre, ha van milyen gyorsan szüntek meg a tünetek? Az orvos szerint 3hónapon belül meg kell szünnie, de ez nekem kicsit tág....
Én már szedtem anno régen tablettát igen sokáig, és sajnos ez a tipikus tünet - majdhogynem elkerülhetetlen - fejfájás és libidó nem csökkenés hanem libidó padlóra kerülés! -
--- aztán abbahagyja az ember, megjön a kedv és jönnek a kényelmetlen kínlódások. És újra hormonális kényelem... és ördögi kör:))))))))))))))
Pedig erre azt mondják nincsenek kellemetlen mellékhatások mint a tablettánál, mert lokálisan hat.. de a hozzászólásokból nem ezt látom. :o
Szia!
nekem furcsa mód úgy volt, hogy az első gyűrű "jól megtalálta a helyét", de valahogy a második mindig lejjebb csúszott nem tudom miért. (most vagyok a második gyűrűmentes időszakban). elvileg ha már a menstruáció első napján felhelyezed akkor a 7 napot se kell várni (ez van a tájékoztatóban és a netes cikkekben- nem hozzászólásokban is!) - mi is csak a vérzés végét (4-5 napot) vártuk meg. ha a menstruáció többedik napján helyezed fel akkor kell várni 7 napot. úgy tudom a kombinált tablettáknál is így van, bár én még nem szedtem.
ha elhasználtam a harmadik gyűrűt is, én szeretnék "szünetet" tartani, kíváncsi vagyok, hogy a gyűrű miatt csökkent ennyit szexuális késztetésem, vagy már nem akkora "lángolás" mint az elején? meg azt hiszem fejfájósabb is lettem...remélem neked jobban bejön.
Szerintem a hormonális fogamzásgátlás a legbiztosabb a sok sok lehetőség közül. Hogy tabletta-e vagy gyűrű..egy és ugyanazon lényegen alapul...De 100% nincs. Ennél sem. Ilyet sehol sem fogsz hallani szerintem.
Itt a biztonságot és kényelmet kell mérlegelni a kellemetlen mellékhatásokkal szemben...
Szió!
Köszönöm Ilona!!! Remélem is hogy megtalálja a helyét:)))))) És azt is remélem, hogy csak ennyi kellemetlenség lesz vele más nem is...
én júniusban tervezem elkezdeni :)
viszont szeretném tudni kb. mennyi ezzel a teherbeesés aránya(alkalmazása alatt)?
nem netes adatokra vagyok kíváncsi, hanem saját tapasztalatotokra, véleményetekre..
köszönöm! :)
Szia!
7-10 nap én megvártam a 10 napot biztos ami biztos!Már lassAN 2-2,5 éve használom eleinte nekem is így volt,de a felhelyezést követően pár nappal megtalálja a helyét,viszony a 3 hét közeledtével mintha ki akarna jönni,ez az én tapasztalatom.Remélem segítettem:)
Sziasztok!
Gyűrűmentes időben ugye védettek vagyunk? Csak mert azt írja a kis füzetecske, de biztosra szeretnék menni! :) Ez lesz majd a második gyűrűmentességem.
Köszi a válaszokat!
Anna
Sziasztok!
3 napja használom, tehát még nem érzek semmi "mellékhatást" vagy kellemetlenséget, viszont állandóan attól félek hogy kiesik. Normális ez így? Az biztos hogy jól teszem fel, de azért is lecsúszik mire legközelebb ellenőrzöm... Másnál nincs ilyen probléma??? Tudom, hogy a hüvelybeli helyzete mindegy, de azt sem gondolom, hogy naponta kéne visszanyomkorászni... :(
A másik kérdésem, hogy itt többektől olvastam, meg kell várni az elsőnél az 1 hónapot, mire a védettség tökéletes...viszont a papírjában és a weblapján, sőt mindenhol egyértelműen csak 7 napot említenek. Akkor az egy hónapot miért is kell? Köszönöm előre is a válaszokat.
/Egyébként az ára tényleg gyógyszertárfüggő... most 9100.- ért vettem de láttam már 12000.- körül is./
Hát remélem a 2. gyűrűnél minden rendben lesz már. Vasárnap kell levennem, és olyan, mintha már most megjött volna. Tényleg hat a fogamzásgátlás, mert így nincs szex :D
Szóval kíváncsi leszek, hogy a gyűrűmentes időszakban is újra megfog-e jönni, vagy most milesz... :/
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni gyakorlott Nuvaringes csajsziktól :)
Most használok először fogamzásgátlót, és május 6.-án tettem fel a Nuvát. 3 nap után elmúlt a mensi, de azóta barnás pecsételés van minden nap. Illetve ma és tegnap a barna szín átváltott pirosra (gondolom áttöréses vérzés) ugye?
Illetve nektek meddig tartott ez a vérezgetés a ciklus közben?
Köszönöm előre is a válaszokat :)
sziasztok!késtem 3napot a felrakással,és a 2.napon peteérésem volt és együtt voltam a párommal mekkor a teherbeesés esélye?
kössziii előre is
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról?
- Ha a fogamzásgátló, az óvszer, és a hüvelygyűrű sem jött be mivel védekezzünk?!
- Milyen tapasztalatok vannak a hüvelygyűrűt tekintve? (hüvelyi fogamzásgátló)
- A Nuvaring hüvelygyűrű használat közben nem mozdul el a helyéről?