Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
Persze Zsuzso! 1 keverős kenyésütő gépben készül!
Mennyiségek:
- 2 teáskanál margarin
- 360 ml víz
- 40 dkg graham liszt
- 10 dkg Norbi liszt
- 1 nagy mérő cukor (tudom bűn :))
- 3 kis mérő só
- 3,5 kis mérő por élesztő (Dr. 5ker jött be nekünk).
Kis mérő= 1 teáskanálnyi, nagy mérő= 1 evőkanálnyi mennyiség, csak mi ezzel mértük ki.
Remélem tudtam segíteni! :)
Hello Lányok!
Kis segítséget kérek.
Ha lencsefőzit csinálok, azt ehetjük U1- nek? Minimális keményítővel sűrítem majd. Mondjátok, h 1- es.... :))
A Mi alatt egyébként a férjedet érted, vagy más üzlettársadat?
Ti miben vagytok érdekeltek? Shop, Café, Pék?
De jó, akkor lehet találkozunk!
Bár akivel én akartam menni (akivel az Egészség házat tervezzük) nem szereti Norbit, mert van itt Sámsonban egy vállalkozó akinek rossza tapasztalatai vannak vele. Ő különféle egészséges vizeket gyárt és arra akarta rátetetni az Update emblémát, de nagyon sokat kellett volna leadni az árból!
Sziasztok!
Én még csak 3 hete update-zem, eddigi eredményem -4 kg, és többet eszem mint valaha :)
Megvettem A karcsúság receptjei című könyvet, de nem sok sikerélményem volt eddig. Pl. "Zabkorpás piskóta (Andyca receptje)", azt írja 6 deci vízzel áll össze a tészta. El tudjátok képzelni, ugye, milyen lett. Persze már akkor gyanús volt, de mivel azelőtt sosem használtam zabkorpát, nem tudtam hogyan viselkedik, beletettem - most már én is csak mosolygok rajta, de nagyon szomorú vagyok, hogy míg az elején arról ír Norbi, hogy megengedhetetlen egy szakácskönyvben a tévedés, ilyen benne maradhat.
Tegnap este pedig "Kefíres sütit (Krisszy receptje)" sütöttem, szerintetek tényleg nem kell bele édesítő? A receptben nem találtam, így anélkül sütöttem meg, de egy kicsi talán elkelne.
Abban lenne szükségem a segítségetekre, ha van tudomásotok arról, hogy milyen elírások, hibák vannak még ebben a könyvben, írjátok le, mert nem szeretnék mindennel kísérletezni, ahhoz sem a liszt, sem a zabkorpa nem elég olcsó. :(
A lányommal együtt update-zünk, ő is már felnőtt, szeretjük az édességet és nagyon örültem ennek e könyvnek, de így hamar elveszítem a lelkesedésem :(
Jó reggelt!
Én Fogyi kenyeret a gyermekemnek veszem, mivel rá van írva, hogy gyerekek is fogyaszthatják. 14 éves lesz, és sajnos van egy kis túlsúlya. Nem fogyókúráztatom, de a tk. kenyeret nem eszi, és ez lett a kompromisszumos megoldás. Ezt szívesen eszi! :-)
Tandinak:
Fogyi kenyér
szénhidrát/100 g: 34,20 g, ebből cukor 1,60 g
Norbi kenyér
szénhidrát/100 g: 26,00 g, ebből cukor 1,10 g
A "normál" kenyérben, emlékeim szerint, 45,00-47,00 g szénhidrát van 100 g-ban. Ha nem jól emlékszem, javítsatok ki. :-)))
Ja, meg 1 kérdés is Csera!
Milyen az a Ceres sütő fogyi kenyér? Melyik kódba tudnád sorolni? Mi végre kikísérleteztük a tk. kenyér arányait (van kenyérsütőnk), így azt itthon csinálunk.
DE, olvassuk az írásaidat! :)
Egyébként nekem is van partnerem, a Párommal együtt kezdtük az egészet. Szerencsére nem válogatós kajába sem, de én is csináltam már olyat, mint Villers, h csak utólag mondtam, mi is volt benne. Volt nagy szem- kerekedés! :)))
Köszi a választ!
Nem is lett hosszú, néha én úgy érzem, hogy senki nem olvassa el, a rövidnek nem igazán mondható hsz-met :)!
Kb. hasonlóan csináljuk, ezt a Norbizást, csak én még nem kóstoltam a kenyerét, mert a mi kis városunkban a Ceres sütő Fogyi kenyerét lehet kapni.
Megnézem majd azt a receptet :)!
Jó neked, hogy van partnered.
Úgy olvastam, hogy gyakorlott updatezők vannak itt, nem hiszem, hogy sok újat tudnék mondani. :-)
Először a fehér kenyeret, tésztát, rizst, krumplit, és a cukrot hagytam el. Nem vagyok elvakult Norbi fun, inkább keretként használom a rendszerét. Valószínűleg azért, mert nem volt extrém túlsúlyom, nem akartam gyorsan fogyni, hosszú távon tartható étrendet akartam. Természetesen nem ez az első fogyúkúrás próbálkozásom, de ez most talán bejön... Koromnál fogva úgy érzem, hogy még most van egy esélyem, hogy formába hozzam magamat. :-) Nem éreztem jól magamat a bőrömben 83 kilósan, most meg a környezetem szerint "ragyogok"!
Amire viszont rájöttem, hogy Norbi kenyér nélkül nekem nem megy... Ez az egyetlen terméke, amit rendszeresen veszek. Drága, de általában egy hétig elég egy csomag. Amíg puffasztott cuccokkal próbálkoztam, állandóan éhes voltam. Pedig én nem tudok éhezve fogyni... Most a reggelt mindig relatív szénhidrát bombával kezdem, és így jó a napom. Norbi kenyér pirítósnak, és Lidl-s diabetikus meggy dzsem. Maga a menyország... :-DDDD
A kedvenc édesség receptem, innen a Hoxáról: Almás, túrós Andrea receptje U1 Fent van a receptek között, ilyen néven, és akár minden nap meg tudom enni.
Bocs, de most ez nagyon hosszú lett, tele lesz velem az oldal. :-)
Képzeljétek lányok! A Norbi francise igazgatója, küldött meghívót, egy tájékoztatóra! Még szeptember elején érdeklődtem nála.
Igaz konkrétan nem arról lesz szó, amire én vagyok kíváncsi, de ha találok "társat" elmegyek.
Update Pék és Café francise partnereket keresnek.
Szia!
Én is köszöntelek itt, de nem minden hátsó szándék nélkül :D!
Ha ilyen tapasztalt Updatező vagy , biztos van egy pár jó ötleted, recepted, amiket mi szívesen olvasnánk. Írd le, ha van kedved és időd, hogy kezdted, miken változtattál először és hogyan tovább. Voltak-e bűnözéseid?
Gratulálok a fogyásodhoz és sok sikert a továbbihoz!
Hát tényleg érdekes (még 18,5 év házasság után is) :)!
Egyik nap, megeszi a töltött karalábém (amibe ugye nincs hús) felét, másnap elfogyott a cukor és inkább nem ivott reggel kávét édesítővel (én is az Ezerédes foly. használom).
Az igaz, hogy nem tudom tökéletesen használni, néha nekem is hányingerem lesz egy-egy kajától, mert olyan sokat teszek bele, máskor meg nem is érzem. De Ő ezeket meg sem kóstolja.
Lehet megpróbálom fruktózzal átszoktatni őket.
Megnéztem!! Hát, az első 5 kg nagyon hamar lement, ugyan annyi idő alatt rólam kőkemény 1,5 kg távozott... :(
Nem baj, ha lassan megy, a lényeg, h lemenjen! :)
Köszönöm a fogadtatást! :-)
Nézd meg a mérlegelőmet, elég tanulságos... Az első 5 kiló, rólam szó szerint lezuhant az első hónapban. Utána kezdődött a gyötrődés. Éppen ezért, havonta mértem csak magamat. Mostanában akkor állok mérlegre, ha eszembe jut. Nagyjából már kitapasztaltam, hogy rólam lemegy 2-3 kiló, aztán nagyon hosszú stagnálás következik. Most éppen stagnálok :-/, de türelmes vagyok. Nem sürgős. :-)
Szia Ciccke!
Gratula a fogyidhoz, ügyes vagy, h már ennyi kiló lement!!! :) Az ilyen beszámolók mindig lelkesítenek és bíztatnak, h nem lehetetlen. Mi 4 hete, illetve 4. hete próbáljuk ezt a létformát, és haladunk, bár én lassan. Eddig mínusz 1,5 kg! :)) De hát nem kerget a tatár! :)
Neked is nehezen indult el?
Ja, és üdv a fórumon! :)
Sziasztok!
Olvastam, hogy írtatok az édesítőkröl.
Én Süssina porral sütök, főzök, de még a vendégek sem mondták meg, hogy nem cukorral készültek.
(süti, puding, párolt káposzta, töltött paprika, és minden egyéb)
Ha nem bánjátok, néha én is be-be néznék hozzátok, és írnék. Eddig csak olvastalak Titeket. :-)
Magamról annyit, hogy okt. 20-án volt egy éve, hogy Norbi szerint étkezem, tehát megpróbáltam életmódot váltani. Lassú tempóban, éhezés nélkül, stagnálásokkal, egy év alatt -13 kiló. :-) (mérlegelőm publikus)
Most kb. másfél hónapja szántam rá magamat a mozgásra, hetente egyszer teljes callanetics program házon kívül :-), többi napokon itthon, a legérintettebb területeket végzem el itthon. (persze, hogy has, fenék, comb)