Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nők, akiket a férjük tart el fórum

Nők, akiket a férjük tart el (beszélgetős fórum)


1 2 3
2017. márc. 14. 16:41
:)
2009. aug. 14. 11:26

Én nem tartom normális dolognak ha valakit a férje tart el.

Persze,én is voltam otthon amíg kicsi volt a gyerkőc de engem ez nem elégített ki.,


Én szeretek dolgozni,és önálló lenni.

Nem bírnám elviselni,ha mindig pénzt kéne kunyerálnom,és függnék valakitől.

81. petka
2009. márc. 29. 12:05
Átmenetileg nagyon élvezetes állapot, de egy idő után kezdtem nagyon értéktelennek érezni magamat. Már nem boldogított a konditerem, shopping, stb, inkább kerestem munkát. Így is rá vagyok utalva hiszen nagyságrendekkel többet keres mint én, viszont mégsem nulla a saját jövedelmem. Így jobban érzem magam. Majd amikor kisbabáink lesznek, úgyis lesz módja eltartani.
2009. márc. 29. 12:01
Átmeneti állapotként nem hiszem, hogy megalázó lenne. Mondjuk két munka közt, GYED-en, GYES-en. De állandóra? Nem csak a sokat emlegetett tb, nyugdíj, munkanélküliség miatt, hanem hogy mással is foglalkozzam, mint a gyerekek logisztikája, a takarítás stb. Én mot itthon vagyok az első babával és érzem, hogy hülyülök el. Amúgy ha apa is részt vesz a gyereknevelésben, az csak erősíti a gyerekekkel való kapcsolatát. Mert lássuk be, hogy ők nehezebben kommunikálnak, játszanak velük.
79. wuk
2008. márc. 12. 12:20
Szép gondolatok, szép álmok... én is így vélekedtem, hogy biztosítsam a hátteret, hogy ő csak a munkára tudjon koncentrálni. Nem is volt semmi gond, és most 7 év után meg megunt... itt vagyok munka meg minden nélkül. Sosem lehet tudni, hogy nem történik-e valami (baleset, egy harmadik, vagy bármi más), és akkor mi lesz a gyerekekkel (nekem szerencsére még nincs)? Bizonytalan a jövő, inkább az arany középút, mint akár a kiszolgáltatottság, akár a túlzott karrierizmus....
2008. márc. 12. 07:45

Ha úgy vesszük, bizonyos értelemben engem is eltart a párom. Bár kapok 70ezer körüli táppénzt, amíg a babóca meg nem születik, utána is kb ennyit + családi pótlék 12 ezer. Ennyiből nem lenne könnyű megélni. De a párom eleve annak a híve, hogy a nő maradjon otthon, az a legjobb mindenkineik, főleg a gyereknek. Én sem bánom ezt a felállást, de azért néha én is keresek valamennyit, edzéseket tartok, nyáron edzőtáborokat csinálunk tesómmal, olykor a fellépésekért is fizetnek, bár azt többnyire elvállalom ingyen is, jó cél érdekében. De ha ezek a pénzek sem lennének, akkor is jól meglennénk.

Amúgy nálunk nincs olyan, hogy pénzt kell kérni valamire. Mindketten tudjuk, hol van, akinek kell, kiveszi. Tudja a párom, hogy nem szórom a pénzt, nem aggódik. Én sokkal rosszabb anyagi körülmények közül jöttem, mint ő, ezért már csak megszokásból is megnézem, mit mire költök. Nincs ebből nézeteltérés. Amúgy a párom szerint is pl. a nagyapámék házassága azért is volt a sírig olyan jó, mert mami otthon volt és valóban otthont tudott teremteni. Kár, hogy a mai világban már keveseknek adatik meg ez. Más dolog, ha valakinek nagon sokat jelent, ha dolgozhat a szakmájában. Én szerencsés vagyok, nekem elegendő kihívást biztosítanak a versenyek és a színpad, s mellette van időm a "női teendőkre". A párom pedig el is várja, hogy a háztartás kifogástalanul legyen vezetve. Erre nem lenne elég annyi idő, ami 8 óra munka mellett jutna, főleg, hogy kifejezetten igényli is a kedesem, hogy arra is legyen időm és energiám, hogy vele foglalkozzak, közös programjaink legyenek. És még ehhez jönnek a gyerekek. Most várjuk az elsőt, de legalább 3-at szeretnénk.

77. martina0929 (válaszként erre: 7. - Lina..)
2008. jan. 25. 11:38
Lina!Az lehet,hogy most a párod jól keres,de mi lesz késöbb amikor már gyerekek is lesznek??Ismerek olyan párokat amikor ez a fel állás volt.Mert a férj jól keres nem jelenti azt,hogy késöbb nem üthet be valami ami miatt megcsappan a bevétel.A nagynénémék is igy voltak.De ő 92 óta nem dolizik és most látják a kárát.Se tb-t nem fizettek utána se semmit.Nyugdij hogyan lesz?Ki esel a ritmusból,ahogy TE is mondtad a diplomádnak haszna nincs.Nem bántásból mondon.De inkább menj el valamit dolizni.A jövőtök is függhet tőle.
76. 0148b688d6 (válaszként erre: 75. - Erikpipi)
2007. nov. 16. 20:16
AKÁR CSAK ÉN!!! Ezt én is írhattam volna szó szerint!
2007. nov. 16. 20:12
Nem érzem, hogy eltartana az uram. Közös cégünk van, ő abban dolgozik reggeltől estig, én meg itthon dolgozom éjjel - nappal. Ő azért tud ott dolgozni, mert én itthon teszem ugyan azt.:DDD
74. ec63a7fc29 (válaszként erre: 63. - Benita anyuka)
2007. nov. 16. 20:10

Igen, pont olyan érzés.

Ha így érzed, akkor menj el dolgozni.

73. hajnalok (válaszként erre: 72. - Emagdi)
2007. nov. 9. 13:00
Ezt sok féleképpen lehet értelmezni, kire kötik, és ki fizeti,és mekkora az összeg?Volt már neked olyan életbiztosításod vagy esetleg önkéntes nyugdíjmegtakarítás ami lejárt? Mert abból barátom amit fizetsz 10-20-30 évig, majd mi marad szted. az áremelkedések indexével számolva ?Én egy évig sem élnék abból meg szűkösen. Az anyukám amikor nyugdíjba vonult 38 éves mviszony után kapott ilyen jogcímen egy összeget sírva fakadt, pedig neki rendes nyugdíja is van ez mellett.
72. emagdi (válaszként erre: 71. - Hajnalok)
2007. nov. 9. 12:19
erre szokták kötni az életbiztosítást...
2007. nov. 9. 12:17
A véleményem az hogy igen is ideális állapot lenne a család számára hogyha az egyik szülő otthon tudna maradni, általában egy család háztartásában főleg ahol kisgyerekek is vannak mindig akad reggeltől estig annyi teendő , hogy bőven kiteszi a 8 órai munka fogalmát.Ez magának a családi életnek csak is előnyére válhat, azonban sajna nekem is van több olyan ismerősőm akiknel ez szépen ment is mint a mesében aztán a gyerekek kirepültek, apuci is kirepült/ennek több oka is lehet-lelécelt,megbetegedett, meghalt.../a lényeg hogy a nő ott maradt egyedül jövedelem nélkül, esetleg még nyugdíjra sem jogosult mivel nem volt munkaviszonya.Sajna erre is lehet számítani.Én nem azért hozok áldozatot a gyerekeimért hogy ők később hálásak kell hogy legyenek és nem szeretnék rájuk szorulni ilyen módon.Ehhez viszont gondoskodnom kell mellettük magamról is.Persze néha én is vágyom erre az állapotra, azért más 8 órai munka mellett megcsinálni ugyanazokat a teendőket.Amúgy meg van saját jövedelmem számomra furcsa lenne mindenre pénzt kérni apától, mint a gyerekek.
2007. nov. 9. 11:56

Én azt mondom amúgy, aki megteheti, legyen otthon foglalkozzon a gyerekekkel, háztartással.

engem ennyi biztosan nem elégítene ki, de embere válogatja.

69. spinneli (válaszként erre: 63. - Benita anyuka)
2007. nov. 9. 11:54
Mióta nincs munkád?
68. spinneli (válaszként erre: 67. - ALLICS)
2007. nov. 9. 11:53
Köszönjük igen mély gondolatokról árulkodó hsz.-ed.
67. ALLICS
2007. nov. 9. 09:59
Amúgy meg miért nem mentek el dolgozni csak a lusta emberek nem dolgoznak!!!!
66. ALLICS
2007. nov. 9. 09:57
Engen is úgymond a párom tart el de szerintem ez rendben van.Gyesen vagyok és ha úgy vesszük én is dolgozok ha néha nem többet.
65. lily3
2007. nov. 7. 18:22
Szép is lenne he éreztetné...
2007. nov. 7. 16:53
Az én párom se érezteti, de tényleg megalázó. Nagyon rosszul érzem magam miatta.
2007. nov. 7. 14:50
Az én párom is engem tart el:(de ő ezt soha nem érezteti velem.Nagyon el kéne nekünk is még 1 fizetés...ez olyan megalázó.nem??
2007. nov. 7. 13:00
Nagyon hiányzik még 1 fizetés, pláne, hogy babát is szeretnénk. Remélem mihamarabb rendbejövök lelkileg, hogy lesz értelme állásinterjúkra menni.
2007. nov. 6. 08:20
Ha megteheti, akkor mért ne?
2007. nov. 6. 06:34

Én pl. annak idején azért nem maradtam otthon GYES-en egyik gyerekemmel sem, mert akkor is kevés volt már az az összeg, amit adtak. Azt pedig felettébb útáltam volna, ha a férjem tartott volna el - igaz, nem is volt az a fajta...

De aki megteheti, maradjon otthon.

59. Jávorfa (válaszként erre: 58. - 7934d1ac97)
2007. nov. 6. 06:24

Én is ezt a bűvös 24.000-ret kapom három gyerekre.


És én is azt mondom, hadd jöjjön a kistesó.

2007. okt. 30. 13:42
Azt hiszem én is ebbe a kategóriába kerültem, akaratomon kívűl. Kisfiam betöltötte a 2 évet és kapásból 24 000 ft gyest kapok. Ez épp elég a gáz számlára (Fűtés). Szóval ha nem dolgozna a férjem, fogalmam sincs miből élnénk meg a fiammal. 2 hóanp múlva szülök, szóval ezért nem mentem vissza dolgozni. Pedig elvileg úgy volt hogy megyek, de hát jött a kistesó!! De hát had jöjjön!! :O))
57. Bcicus
2007. okt. 19. 00:56

Én mindig ilyen életre vágytam és nem azért, mert lusta vagyok, hanem a gyerekeinkkel akartam foglalkozni. De aztán kiderült, hogy nem lesz babánk nagy valószínűséggel.

De nem is ez volt a fő ok, amiért ma már nem mennék bele. Egy barátnőm 15 évig élt boldg kapcsolatban, mindenki azthitte,m hogy tökéletes minden.

Elköltöztek tanyára, a pasi mondta, hogy ott jó lesz nekik, mert a lánynak nem kell dolgoznia és így nincs gond a bejárással. Majd egyiknapról a másikra lelépett. Barátnőm most ott áll egy vidéki házzal kocsi nélkül 4 nagy kutyával (ők voltak a "gyerekeik") munka nélkül és nem tud mit cvsinálni.

Munkát nem kap a környéken sehol. Kocsija nincs, hogy messzebre bejárjon. Busszal pedig a buszbérlet elviszi az egész havi fizetését.

Elköltözni nem tud, mert vidéken sokkal olcsóbbak a házak, így nagy vársoban max lakást kapna az árából, de oda 4 kutyával nem mehet.

Egyiknapról a másikra él napi munkákat vállalgat ha tud a közelben és a családja és a barátai segítségéből él.

Én ezt soha nem szeretném átélni.

Próbálok neki én is melót találni és ahogy tudok segítek, dehát ez nem egy élet.

Úgyhogy ezek után én semmi képpen nem mennék bele, hogy a párom tartson el.

56. 2ab728965c (válaszként erre: 54. - Sutoczkine)
2007. okt. 18. 21:13

Sorstársként ugyanezt tudom mondani, mint Te.

Nagyon rossz érzés, hiába a család és az itthoni teendők-----a keresetem égetően hiányzik. :(

2007. okt. 18. 21:07

a párom "tart el"? Lehet. DE:van 2 fiunk, egy házunk. Természetesen van mu nkahelyem a majdani nyugdíj miatt (nála),. Rendben tartom a házat, mosok,főzök,takarítok, vásárolok, gyerekeket szálítok, - ehhez tdni kell,hogy ő nagyon igényes és pedáns - Nincs segítségem, régen volt, de amikor elment kezdhettem takarítani, hogy neki megfeleljen.

Ha esetleg elválnánk egy bejárónő többe kerülne,mint az én havi fizetésem.

Szerintem nem tart el, keményen dolgozom én is, igaz itthon.

Sajnos a házimunkának nincs becsülete.

azt szoktam mondani: a házimunkának nincs vége, csak abba lehet hagyni. Én mindíg találok tennvalót.

2007. okt. 6. 20:49
Engem is a párom tart el és nagyon rossz érzés, mert szeretnék dolgozni csak még nem találtam állást
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook