Nők 40 nyugdíj számítás, hogyan? (beszélgetés)
Ez engem is érdekel.
1980-ban kezdtem dolgozni, de nincs meg a 40 évem, mert sajnos elköltöztem Pestről és hát vidéken sajna sokat voltam munka nélkül.
Akkor ezek szerint ügyfélkapun azt is meg tudom nézni hogy most per pill hol tartok??
Bocs, hamarabb elküldtem:
Ezt kitöltöd, ha van ügyfélkapud, el is tudod nekik küldeni, és majd jön vissza a válasz.
De az 5 év még messze van, egyelőre valóban elég lenne ügyfélkapun megnézned, hogy szerintük mennyi van még hátra. Ha sok az eltérés a te általad számítotthoz képest, akkor célszerű a fenti nyomtatványt már most elküldeni, az eltéréseket lesz idő pontosítani.
Értesítést automatikusan nem fogsz kapni, csak ha benyújtod a "Szolgálati idő összeszámítási kérelem" c. nyomtatványt, akkor megkapod írásban is, hogy napra pontosan mennyi időt kell még dolgoznod.
Üdv.Jól gondolom, hogy kb 5 évem van a 40 éves korkedvezményes nyugdíjig?
34 év 238 nap szolgálati időm van.Ebből Kereső tevékenységgel járó jogviszonyban szerzett időm,28 év 170 nap.
18 éves koromtól dolgozom, és szakmai gyakorlatban kb mínusz 3 hónap lesz,amivel hamarabb elmehetek(nemrég ment el eüs kolleganő, ő mondta)csak le kell majd igazoltatni..Kérem, ha lehet, hozzáértő válaszoljon...
Tudom, le lehet kérdezni, és majd idővel én is kapok értesítést..Tapasztalatokat, tanácsokat várok elsősorban..
Ha valaki csak ezt írná,vagy unatkozik, és kötekedne,kérem görgessen tovább..
Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Milyen nevet adnál egy számítástechnika boltnak?
- Nyugdíj számításnál, a 40 év munkaviszonyba beleszámolják a táppénzt vagy nem?
- Gyed számítása, hogyan?
- Tgyás, gyed számítás hogyan történne az alábbi esetben?
- Hogyan lehet megtanulni a standardizálást, ilyen-olyan átlagszámítást, érték és volumenindex számítást?