Nevelőszülőség elejétől a végéig. (beszélgetés)
Sziasztok . végeztünk a tanfolyammal és működési engedélyhez most fognak kijönni megézni a lakást a Minisztériumból. Úgy tudom hogy ez sokkal alaposabb lakásvizsgálat mint az eddigi környezettanulmány..
mit lehet erről tudi mit fognak nézni? mit fognak nézni??
Közben kicsit olvasgattam, és azt írják a nevelő szülőnek be kell töltenie a 24-életévét.
Ez igaz?
Addig sajnos várnom kell?
Most úgy olvastam három gyerektől számít munkaviszonynak. De ezek szerint akkor 5-től.
Nem keverem az örökbefogadást a nevelő szülősséggel, mint írtam én nevelő szülő szeretnék lenni, és később ha úgy alakul szeretnék majd örökbe fogadni.
De ez annyira távoli, hogy most csak a nevelő szülőségre szeretnék koncentrálni, és a körülményeket megalkotni, hogy az lehessek.
Köszönöm ezzel már sokat segítettél. :)
A nevelő szülőség melett akkor lehet dolgozni vagy nem, mert ahogy írtad az már munkaviszonynak számít (amit én nem tudtam, nagyon keveset tudok róla innen is látszik)
Nem kell munka hozzá, mert a nevelőszülőség már munkaviszonynak számít.
Saját tapasztalatom nincs, csak annyit tudok mondani róla, amit hallottam.
Egy tanfolyamot kell elvégezni hozzá, pár éve 10 ezer Ft volt.
Nem kell külön szoba a gyereknek, csak külön, saját saroknak kell lennie, ha jól emlékszem 3 négyzetméternyi területen. Tehát 2-en is lehetnek egy szobában.
Köszönöm.
Igen csak ezen a fórumon egy ideje nincs mozgás.
De mindenképp megnézem még egyszer köszönöm :)
Sziasztok nagyon szeretnék nevelő szülő lenni igaz fiatal vagyok, de úgy tudom 18 év korkülömbségnek kell lenni a nevelő szülő és a gyermek között én pedig 20 éves vagyok.(esetleg később majd örökbe is fogadnék de tudom ez nagyon hosszú út.)
Utánna néztem kicsit a nevelőszülőségnek de szeretnék kicsit többet tudni rólla.
Pl:
*Mennyi esélye van egy egyedülállónak arra, hogy nevelő szülő legyen?
*Szükséges saját lakás hozzá?
*Saját szobát kell neki biztosítani ahol egyedül van? (Gondolom ez biztos kell)
*Állandó bejelentett munka szükséges( gondolom ez is fontos)
De minden érdekel amit mondani tudtok rólla.
Mert mindent meg akarok tenni annak érdekében, hogy nevelő szülő legyek.
Imádom szeretem a gyerekeket és én is azt vallom, mint sokan mások jobb családban (még ha én egyedül álló is vagyok) lenni mint otthonban.
Bár vannak igazán jó gyermek otthonok.
Igaz fiatal vagyok de biztos nem azonnal sikerülne a "dolog" mert gondolom sokkal (nagyon sokkal) nagyobb előnyben vannak a párok.
Bármit tudtok a nevelőszülőségről szívesen fogadom.
Aki esetleg nevelő szülő és megosztaná tapasztalatom előre is köszönöm. :)
De mindenki hozzászólása érdekelne aki "jártas" a témában. :)
(Bocs a hibákért és ha össze vissza lett)
Szép estét Moyra. :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tanfolyamot kell elvégezni annak, aki nevelőszülő akar lenni?
- Somogy megyei nevelőszülők
- Meddig mehet el egy nevelőszülő a nevelt gyermekek nevelésében?
- Miért lettél nevelőszülő?
- Hivatásos nevelőszülővé válás
- Hol lehet megnézni az interneten Mo.-ról Horvátországba vezető autópálya útvonalát, térképre gondolnék elejétől a végéig?