Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nevelőszülők fórum

Nevelőszülők (beszélgetés)

❮❮ ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... ❯❯
12107. 31976
2013. nov. 20. 06:02
Azt nem értem hogy ha a kismamák kaphatnak két gyedet meg még dolgozhatnak is mellette, akkor tőlünk nevelőszülőktől miért veszik el a gyest-gyetet arra való hivatkozással, hogy két ellátás nem jár? Nem diszkriminatív ez?Hol itt az egyenlő elbírálás? Mert ha ezeket elveszik, akkor igazából nemkapunk többet, hanem más címen fogjuk kapni.
12106. alfoldi13
2013. nov. 20. 05:28
azt gondolom és látom is a huszon éves fiatalok itt alig vagy nem kapnak munkát és itt lép be a mitőlünk kapottak hiszen a mi idézőjelben mondott nevelt gyerekeink sokkalta egyszerübben indulnak a nagybetűs nagyvilágba és azt is látom megállják a helyüket a világ minden táján...fecskeházakra nagy szükség van ,de munkalehetőségekre is.....ahhoz ,hogy meg tudjanak itt élni! egyelőre még ezekből hiány van
12105. jollymama (válaszként erre: 12104. - Gyöngyi 49)
2013. nov. 20. 03:28
rá kell kattintani a böngészősávra(ahol a cím van pl.: www......),mikor kéken kijelölődik akkor egér jobb gomb majd másolás, és ide a hozzászólásba szintén jobb gomb beillesztés és kész,csak ne írj mást csak a címet nehogy keveredjen
2013. nov. 19. 20:25
lányok írjátok meg légyszi hogy kell azt az egy sort iderakni hogy el tudjátok olvasni a cikket.
2013. nov. 19. 20:23
Soltész Mikós elmondta, hogy a nevelőszülők előtérbe helyezése a gyermek- vagy lakásotthonokban dolgozók jövőjét bizonytalanná teheti. Úgy vélte, hogy az érintett intézményekben fecskeházakat kellene létesíteni, ahonnan a húszas éveik elején járó fiatalok „ki tudnak repülni”. Szerinte nem engedhető meg, hogy a gyermekvédelem kötelékében nevelkedett gyermekek életkezdési kudarcok miatt visszakerüljenek oda, ahonnan 15-20 évvel korábban kiszakították őket. Ezért hárulhat a jövőben ismét fontos szerep a gyermekotthonok dolgozóira – mondta.
2013. nov. 19. 20:22

Korszakalkotó lépések történtek az elmúlt években a gyermekvédelemben, olyanok, amelyek szükségességét mindenki érezte – hangsúlyozta a szociális és családügyért felelős államtitkár kedden Székesfehérváron, a Fejér megyei gyermekvédelmi napok rendezvénysorozatának szakmai napján.

Soltész Miklós előadásában példaként említette a gyermekvédelmi törvény változását, amely szerint január 1-jétől elsődlegessé válik a gyermekek nevelőcsaládban történő elhelyezése. A gyermekvédelembe bekerülő 12 évesnél fiatalabbak csak befogadó szülőknél helyezhetők el, hiszen családban van a legjobb helyük – tette hozzá.

Megjegyezte, a nevelőszülői hálózat erősödését segíti az új, egységes foglalkoztatási jogviszony bevezetése a nevelőszülők és a helyettes szülők számára, szintén a jövő év elejétől. A kormány lépésével a nevelőszülői hivatást választók foglalkoztatottá válnak, amely vonzóbbá teheti a nevelőszülővé válást, valamint emelheti annak szakmai színvonalát, elismertségét – tette hozzá.

12101. lúdanyó
2013. nov. 19. 19:10
:)
2013. nov. 19. 14:24
Tanfolyam ügyben is érdeklődtünk és azt mondták még konkrétan nincsenek meg a tények,dolgok, majd mondják ha már van tuti.
2013. nov. 19. 14:21

Sziasztok.

OLvasom, amit írtatok, és igen e-mailon közvetít a tgy.. a hálózatnak ahol vagyunk és más hálózatoknak, majd a mi közvetítőnk válaszol, miután mi válaszoltunk neki a gy adatait olvasva, majd semmi , mert álítolag válasz nélkül maradnak ők is a tgy.. felől.

Mi már nagyon sokszór rákérdeztünk, felvettük a kapcsolatot a mi hálózatunkkal, és azzal a személyel is akihez mi tarozunk de semmi? Mintha mindig újabb és újabb kifogások érkeznének, vagy csak annyi, hogy ők sem tudnak semmi okot.

Megordult a fejünkben, hogy át kéne menni más hálózathoz, nem tudom mi a baj? Két szoba és egy szerető család, kertesházban ,stb várja a gyermekeket. :(

12098. 31976
2013. nov. 19. 14:20

Sziasztok!

A mi hálózatunknál azt mondják, várjunk a tanfolyammal, akkora az ellenérzés ezzel kapcsolatban,hogy valószínűleg változtatni fognak rajta.Három év alatt sok minden történhet, még az is lehet, egy tollvonással eltörlik az egészet.Ha nagyon sokan nem tudják bevállalni, ugyan hová tennék a sok gyereket?

12097. Kató nénje (válaszként erre: 12094. - Lúdanyó)
2013. nov. 19. 12:37
Kedves Lúdanyó! A tanácsadóm erőlködik nagyon a képzés elkezdésén, mert senki nem akar vagy tud a környékünkről jelentkezni és azt mondta, hogy 3 évet adnak a képzés elvégzésére, de az eddigi nevelőszülői időt a 2013. dec. 31.-ig kell figyelembe venni. Ez alapján nekem nem lesz meg a 10 évem. Kaptam most itt egy tanácsot és azt javasolják hogy várjak, mert hátha finomítanak majd a jogszabályon. A várakozáson kivül egyebet most nem tudok tenni, mert karácson közeledtével nincs felesleges pénzem utazásra. Azért aggodok egy kicsit mert nehogy aztán azt mondják hogy nem müködök együtt! Szép kis ünnepek elé nézünk, teli vagyok feszültséggel és agodalommal.
2013. nov. 19. 12:08
sziasztok szeretném megkérdezni hogy valahol elindult már a tanfolyam?
12095. dixem
2013. nov. 19. 11:55

Körkérdést szeretnék feltenni azokhoz, akik járnak már a képzésre.

Nektek mennyire veszik szigorúan a napi 8 órás ottlétet? Befejezik előbb vagy végig ott kell lenni? Mennyit jegyzeteltek az órákon, van könyv amit kaptatok?

Nagyon kíváncsi vagyok, mert nálunk nagy a szigor.

Írhattok priviben is.

12094. lúdanyó (válaszként erre: 12092. - Kató nénje)
2013. nov. 19. 11:05
jaj szegénykém..ez olyan szomorú... nem lehet kérni halasztást? mert azt olvastam valahol, h 3 éven belül kel elvégezni ezt a tanfolyamot.. addigra neked is meg lesz a 10 éved és mentességet kapsz. A vizsgával kapcsolatban azt hallottam, h nem kel tartani tőle ott mindenki át megy aki szorgalmasan el járt..
12093. egrecérke (válaszként erre: 12090. - Dixem)
2013. nov. 18. 22:59
Igen, és nem rémlik, hogy bárhol is hallottam volna, hogy megjelent, és azóta se küldtek nekünk se semmilyen linket ahol esetleg olvashattunk volna a cikkről.
12092. Kató nénje (válaszként erre: 12091. - Sarkanylany)
2013. nov. 18. 21:02
Nagyon kedves vagy sárkánylány és köszönöm a válaszodat. Az a baj, hogy nekem a Tegyesznél azt mondták, hogy a mentességre a jogszabály nem ad lehetőséget és valami olyasmit is mondtak, hogy még nincs is jogszabály. Ezt egyszerűen nem értem! A tanácsadóm csak annyit hajtogat, hogy a képzést el kell kezdeni. Hiába kérdezgetem, hogy miből és hogyan valósítsam meg, azt mondja hogy kész és ennyi. Van egy kedves barátnőm, aki szintén nevelőszülő és neki is mennie kell, pedig ő kisegítőbe járt. Igaz hogy ő még egyszerűbb asszony, min én, de hatalmas szeretetben és odaadó gondoskodással neveli a gyerekeket. A kertben szinte mindent megtermel, jószágokat tart, sűt-főz minden nap és jó látni mikor a gyerekek csüngnek, lognak rajta. Hozzám hasonlóan neki sincs megtakarított pénze az utazásra és nagyon aggódik a Jolika, mert szerinte biztosan nem tud vizsgázni. Akkor meg miből fizeti vissza a képzés árát? Nagyon szomorú hogy ilyen helyzetek alakulnak ki az új törvénnyel.
12091. sarkanylany (válaszként erre: 12089. - Kató nénje)
2013. nov. 18. 20:23

Kezit csókolom!

Egy hete voltam bent a Tegyeszben továbbképzésen. Ott azt mondták, hogy hasonló esetben méltányossági alapon felmentést lehetne kérni, s talán megadják.

Sok sikert hozzá!

12090. dixem (válaszként erre: 12085. - Egrecérke)
2013. nov. 18. 20:15

A levél várható megjelenési ideje: április 16.

???????????????????????????????????????????????

2013. nov. 18. 20:08
Sziasztok! Annyira elszomorít, hogy rákényszerítenek a képzésre. Sok mindent megéltem az életben, mindig dolgoztam, tsz-ben, majd gyárban és 9 éve nevelőszülő lettem. 57 évesen nehezen tudom elképzelni, hogy egyszerű asszony létemre, ilyen meglett korral iskolába járjak, tanuljak, vizsgázzak. Kicsi faluban élek, messze a várostól és ez pénzbe is nagyon sokba kerülne, ami nincs, mert minden pénzt a három gyerekre költök. Spórolni nem tudok, mert az iskoláztatás és a gyerekek nagy igénye mindent felemészt. Azért regisztráltam ide, hátha itt a többiektől tanácsot kapok, hogy ők hasonló helyzetben hogyan oldják meg.
12088. lúdanyó
2013. nov. 18. 16:28
:) (ez könyv jelző:)
12087. -agi- (válaszként erre: 12086. - Egrecérke)
2013. nov. 18. 12:04
Lehet már írtad... melyik hálózatnál vagy?
12086. egrecérke
2013. nov. 18. 11:14

Azóta sem történt semmi.

Közben írtam levelet Soltész Miklós államtitkár úrnak is! A hálózatunknál is megtudták, úgy megsértődtek, hogy a volt csoport társaimnak szidnak bennünket, elegük van belőlünk, nekünk meg belőlük!

12085. egrecérke
2013. nov. 18. 11:07

Nevelőszülők Érdekvédelmi Egyesületeinek Szövetsége,válasz levél a megkeresésünkre!

Kedves XY!

Sajnos, problémájukra nem tudok orvoslási lehetőséget.

Az új törvénymódosítások életbe lépése után nagyon sok helyen elkezdtek kiképezni új nevelőszülőket, pedig a már rég óta gyermekeket nevelő családok sem kapnak elegendő gondozottat. Ez az egész tanfolyamosdi csak arra volt jó, hogy a működtető néhány dolgozója osztozhasson a képzésekre, a minisztérium által felajánlott pénzeken.

Most íródik egy terjedelmes levél, melyet a szervezet vezetőségi tagjai kiegészítésekkel látnak el, és ezt a levelet nyílt levélként küldjük el több, a nevelőszülőséggel kapcsolatba lévő vezető politikusnak, megkérve őket, hogy szintén nyílt levélben válaszoljanak az abban feltett kérdésekre. A levél megjelenésekor értesíteni fogom Önt és megadom a levél elérhetőségének a linkjét.

Nagyon sajnálom, hogy nem tudok érdemben segítséget, vagy tanácsot adni, kérem, kisérje figyelemmel majd levelünk sorsát, hátha az esetleges válaszokból hasznos információkhoz jut. A levél várható megjelenési ideje: április 16.

Üdvözlettel: Horváth Attila

elnök

A Nevelőszülők Érdekvédelmi Egyesületeinek Szövetsége

7561 Nagybajom Kossuth L. u. 52

neszov@freemail.hu

[link]

12084. Lla1 (válaszként erre: 12081. - Ájrin)
2013. nov. 17. 18:39
Nevelőszülőkhöz több gyerek kerül,mint örökbe.Ez nem intézmény függő,hanem,hogy hány gyerekről mondanak le.Arányában itt is annyi gyerek kerül örökbefogadó szülőkhöz,mint az országos átlag.
12083. ájrin (válaszként erre: 12082. - Lúdanyó)
2013. nov. 17. 18:15
:)
12082. lúdanyó (válaszként erre: 12077. - Ájrin)
2013. nov. 17. 18:10
szép költői kérdés..:)
12081. ájrin (válaszként erre: 12080. - Lla1)
2013. nov. 17. 13:54

Szia,

és azért csökkent le a létszám, mert több gyereket nevelnek nevelőszülőknél, vagy többet adnak onnan örökbe?

12080. Lla1
2013. nov. 17. 11:03
Én csecsemőotthonban dolgoztam.Amikor odamentem,akkor még 0-3 éves korig voltak a gyerekek,és 70-80gyerek volt bent.Már legalább 15 éve 0-6/7/ éves korig vannak,mégis lecsökkent a létszám,most 30gyerek van.Az okos,ügyes, szép,egészséges gyerekeket elviszik.A bentmaradtak között vannak tartós betegek,fogyatékosok,súlyos halmozottan fogyatékosok,Down-szindromás,súlyos fejlődési rendellenességgel született,szivbeteg és volt vak kislány is.Sajna nem nagyon kellenek senkinek.Pedig ők is gyerekek.Most csak a "mi"csecsemőotthonunkról beszélek,a többit nem ismerem.
12079. ájrin (válaszként erre: 12078. - 325b42d966)
2013. nov. 17. 09:53

Azért ez nagyon kemény... Eyg kisgyermek életéről van szó, mennyire számíthat eddig megélt rövid életében akár már pár hónap is, nehogy évek.

Hogyan élte meg a változást?

Szeretném a tapasztalatodat kérni, akár privátban is, ha van időd, mennyire volt nehéz egy ekkora kislánynál a beilleszkedés a családba?

Mi 1,5 évestől 4-5 éves korig jelöltük meg a korhatárt az örökbefogadásnál és akár testvérpárt is fogadhatunk örökbe.

Érdekelnének tapasztalatok tőled és akár mástól is.

12078. 325b42d966 (válaszként erre: 12077. - Ájrin)
2013. nov. 17. 08:36
igaz de például ha a gyerek otthonban van addig az ott dolgozóknak van munkájuk és nem a munkaügyi központban ülnek vagyis igyekszenek minél több gyereket bent tartani ameddig csak lehet.Így fordulhatott elő az én nevelt lányomnál az hogy áprilisban került hozzám ,és szeptemberben suliba ment mert nem maradhatott tovább de addig csecsemőket és kisgyermekeket befogadó otthonban élt 4év 6 hónapot.
❮❮ ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook