Név változtatást. (beszélgetés)
Fontos.
A jogerős határozat hogy elváltál kevés!
ZÁRADÉKOLT HÁZASSÁGI ANYAKÖNYVI KÍVONAT KELL!!
Tudom,mert tavaly végig csináltam ezt,sűrűn szidva bizonyos szerveket..:)
Utolsó idős terhes voltam,mentem a jogerős bírósági végzéssel hogy a nevem át akarom íratni,akkor derült ki hogy a végzés kevés.A záradékolt házassági anyakönyvi kívonatot ott adják ki ahol anno házasságot kötöttél,vagy a kerületi anyakönyvvezető postán lekéri 5ezer Ftért.Nem értettem hogy mi a francért nem elég a jogerős végzés...és miért kell ez a macera.
Kb egy hét alatt jött meg a kívonat(vidékről Pestre)azzal már mindent el tudtam intézni.
Lakcímkari 500Ft,személyi 1500Ft,TAJ kártya átírása ingyen volt.
Először elmégy az anyakönyvvezetőhöz és bejelented, hogy módosítani szeretnéd a házassági névviselési formát. Ez illetékköteles (jelenleg GYED-en vagyok, de mikor még dolgoztam 5.000 Ft. volt.) az aktő megmondja, hogy mennyi. Ki kell tölteni egy kérelmet. Benyújthatod a lakhelyed szerinti anyakönyvvezetőnél is vagy ott is, ahol házasságot kötöttél. Ha máshol nyújtod be, akkor az aktő elküldi a házasság helye szerint illetékes aktő-nek. Ő bejegyzi a változást és küld neked egy új anyakönyvi kivonatot, azzal mehetsz majd az okmányirodába.
Ha beadod a kérelmet vidd magaddal a házassági anyakönyvi kivonatod, a válási papírokat, lakcímkártyát, személyit (e két utóbbit feltétlenül a másik kettő nem muszáj). Ha még friss a válási okmányod meg kell várni, hogy jogerős legyen és várni kell egy kicsit, hogy át tudják vezetni az anyakönyvön is.
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Írj egy 4 betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg...
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- 666666 hatbetűs - egy betűt kell változtatni, a helyük marad :)
- SZÓ-KÍGYÓ: Egy 4 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 4 betűs szóig úgy, hogy lépésenként maximum 2 betűt változtatunk meg!