Nemrég lettem feleség és a férjem vezetéknevét viselem. 🥰 (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem, ez nálam arról szól, hogy van olyan név amit felfoghatsz egyfajta brandnek, reklámnak, de "-né" sose lennék.
Ha már van neved egy szakmában akkor viszont badarság fullba lecserélni.
Ezt sosem értettem lányok, miért nem jó nektek a saját nevetek?
Attól még lehettek házasok.
Én születésem óta a magamét viselem.-)
Amen.
En nem akartam nevet valtoztatni, csak leroviteni a nevem. Viszont tetszett az ex neve. Mondtam, hogy par honapra (hazassagi szerzodes, minden tiszta), lecci.
Szivott eleget a volt feleseggel akitol ugy valt el, hogy eltunt. Megertem.
Ugysem mulik azon semmi, ha a hangzas miatt van.
Most meg idegen orszagban vagyokminden szemelyazonoeiti nelkul, de biometrikus. Csak heti egyszabadnappal, Amit azt sem tudom, mikor nehez.
Leirva... en is kerek akar ket szabadnapot egymas utan 3 hetig intezni.
Én is a férjem nevét viselném ha megérte volna lecserélni az enyémet, de nem, így nem írattam magam a nevére.
De még nem zártam ki annak lehetőségét, hogy lesz olyan férjem, akinek megéri majd viselni a nevét.
Mindig a gonosz hozzászolások rabsága nem szabad el itélni más jó és boldog véleményét !
öröm teli boldogságotkivánok ! bárki is vagy !
Sok boldogságot nektek!
Én is a férjem vezetéknevét viselem - már több, mint 32 éve :)
További ajánlott fórumok:
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Egy lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Híres emberek, kiknek vezetékneve egy népcsoportot, nemzetet, földrajzi nevet, (város.folyó. hegy...stb) jelent.
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Ha a férj veszi fel a feleség vezetéknevét, akkor hivatalos iratokon fel kell tüntetnie a születési nevét?