Nemrég lettem feleség és a férjem vezetéknevét viselem. 🥰 (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Na ezen még nem gondolkodtam el. Most kell itt rájönnünk, hogy mindent a nők cipelnek/tek? 😩
Fu ez most felbosszantott! 😃
Na az is jó, amikor két ugyanolyan vezetéknevű ember jön össze 😅
Naigen, nekem is nagyon furcsa érzésem van a Lászlónétól meg hasonlóktól, nem tudok elvonatkoztatni, hogy visszarepíti az embert azokba az időkbe, mikor a nő a férfi tulajdona volt gyakorlatilag. Bocs akinek ilyen neve van. 😩
Az én anyám és apám vezetékneve ugyanaz volt. Mármint anyám születési neve IS. Szóval, nem kellett volna még azt a 10 ezer forintot sem kifizetni, ha az anyàmnak más lett volna és mondjuk az övére szerettem volna változtatni. Így hát, történt ami történt. 😀
Én az ilyen Lászlónékat nem értem. Tulajdonképpen egy férfi nevén mutatkozik be, egy kicsinyítő (és valóban az) szóval a végén. Számomra!!! olyan megalázó lenne. 😩
Nálunk is ez van az idősebbeknél.
Példa: Herr und Frau Kronberger
De a fiatalok megtartják a születési nevüket mostanában a házasság után is..
Én a házasságot is csak max.5 évre kötném.
Aztán ha minden Ok, akkor újra 5 év...-))
De ez biztosan butaság...habár..-)
Ha egy nő férjhez megy, miért nem tarthatja meg a születési nevét?
Erre gondoltam, miért kellene onnantól például Klein Lajosnénak hívni?
Faramuci dolog az biztos.
Az én nevem Hans-Joachim Luft.
Így lettem Lufthansi.
Ez se pont magyar.
na, majd eccccer lecserélem.-)
De a magyart én is jól beszélem...-))
A múltkor gondoltam bele ebbe, hogy nőként a "saját" nevünk is egy férfi neve. Mármint pl. felvehetném anyám vezetéknevét, de az is az ő faterjáé. Szóval az egyetlen valódi megoldás, hogy teljesen megváltoztatom a vezetéknevem valamire, amit én találok ki, és akkor az az ÉN nevem lesz. 😅
A vallomáskiírónak pedig sok boldogságot 🥳
További ajánlott fórumok:
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Egy lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Híres emberek, kiknek vezetékneve egy népcsoportot, nemzetet, földrajzi nevet, (város.folyó. hegy...stb) jelent.
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Ha a férj veszi fel a feleség vezetéknevét, akkor hivatalos iratokon fel kell tüntetnie a születési nevét?