Nem sikerült a kocsonyám! (beszélgetős fórum)
Ha nem puhult meg a köröm, akkor főznöd kellene még.
Veszteni nem vesztesz vele. Egy próbálkozást megér.
Elárulom neked, én mindig kuktában főzöm a kocsonyát.
Villanytűzhelyem van, nem fogyasztom az áramot a sok főzéssel.
7 literes a kuktám, ebbe minden belefér, szépen elrendezve.
Kicsit több, mint egy óráig főzöm, és nagyon jól kihozza az ízeket a kukta.
Szép átlátszó lesz, a hús pedig klasszul leválik a csontokról.
Mindig, minden esetben keményre alvad, még sosem volt ilyen gondom.
Igazából én még egy kevéske bőrkét is teszek a kocsonyába. Nem rontja el.
Igen, lehet, kell újrafőzni.
Akkor fog megaludni biztosan, amikor kóstolod a savát, és a szád széle mintha össze akarna ragadni.
Persze az sem árt, ha megvárjuk, míg a husi is megfő. :))
Ha viszont a hús már puha, és a kóstoláskor nem érzed, hogy ragad a leve, akkor sok vizet tettél rá. Ez esetben merőkanállal szedjél ki belőle, és úgy főzd tovább egy kicsit.
Mindig előre kimérem, mennyi víz kell rá. Tuti módi: előre kipróbálom, hány tányérral, dobozkával lesz az adott mennyiségből, és annyi tányér, doboz víz + 1= az elforráshoz. Mindig megalszik.
További ajánlott fórumok:
- Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt?
- Nektek sikerült fogyni Rubint Rékával? Mennyi idő alatt?
- Lábszár nélkül is jó lesz a kocsonyám?
- Öt tálka kocsonyám, nem igazán dermedt, mit lehet vele kezdeni?
- Kicsit csipős lett a kocsonyám, hogyan tudnám még korrrigálni a csipősségét?
- Miért reped meg 2 nap után a kocsonyám?