Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem sikerült a kocsonyám! fórum

Nem sikerült a kocsonyám! (beszélgetős fórum)


1 2
34. Napsugár8 (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 17. 19:12
Kedves egészségetekre!
2023. febr. 17. 18:35
Köszönöm az érdeklődést, újrafőztem, kb.még 1 órát, kicsit nagyobb lángon, tökéletes lett, szinte vágni lehetett.:)
32. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 17. 14:20
No mi történt azóta? Újrafőzted és alszik már, vagy még várat magára?Vagy már el is fogyott?
31. survivor3 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 16. 15:24

Kevés volt a főzési idő.

Én 5 órán át szoktam főzni kis lángon, a tisztán bőröket, fület és színhúsokat félidőben teszem bene.

A köröm, füstölt csülök, csont, bors, fokhagyma, só, hagyma az elejétől benne van a vízben.

Szombaton is készítettem, még ma is azt fogom enni, kicsit unom már.

30. Soufflet (válaszként erre: 24. - Epresturmix)
2023. febr. 14. 01:38
Semmivel nem masabb, mint amit kifozol.
29. aszparagusz (válaszként erre: 20. - ,zumba)
2023. febr. 10. 17:03

Pont így csinálom én is.

A bőrös hús és a víz aránya sem mindegy.

A f.i nem írta, hogy milyen mennyiségű húsból készítette.

Illetve, hogy a köröm milyen nagyságúra volt darabolva.

28. Józsibirka (válaszként erre: 26. - Aszparagusz)
2023. febr. 10. 17:02
Azaz!
27. tumbo2 (válaszként erre: 23. - Napsugár8)
2023. febr. 10. 17:01
na,akkor összepászoltunk volna.én kettőt sem szóltam.
26. aszparagusz (válaszként erre: 24. - Epresturmix)
2023. febr. 10. 17:00

Ebben mi a gond?

Az aszpik (ami olyan mint a kocsonya) is zselatinnal készül.

Különben én is olvastam már több helyen, ha nem dermed meg a kocsonya, akkor lehet hozzá zselatint keverni.

25. Józsibirka (válaszként erre: 24. - Epresturmix)
2023. febr. 10. 16:57

Amúgy jól irja, menthető, természetes állati dolog amit ír, marhacsontból készül általában,

Vagy ő nemasztírja, memtom

.

24. Epresturmix (válaszként erre: 16. - 820e00bff1)
2023. febr. 10. 16:55
Miiiit? Jézus! 😒
23. Napsugár8 (válaszként erre: 22. - Tumbo2)
2023. febr. 10. 16:44
Ezt tudod miért mondta? Mert akkor már nem tudtam volna a számat a kinyitni! (Szerinte az ideális feleség nem beszél.) :))
22. tumbo2 (válaszként erre: 21. - Napsugár8)
2023. febr. 10. 16:26
ja,ha elvesznek feleségül,nem a főzőtudományom miatt.akkor vegyen el egy szakácsnőt,bár senki sem halt volna éhen mellettem.
21. Napsugár8 (válaszként erre: 14. - Tumbo2)
2023. febr. 10. 16:00
Anno párom mondta: főzd még egy kicsit, és ideális feleség leszel. :))
20. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 10. 15:56

Én 5-6 órát főzöm, kicsi lángon, épp csak gyöngyözve. (nem kuktában)

Hosszú főzési idő alatt kioldódik a kocsonyásító anyag.

Megfelelő alapanyagok: bőrke is kell bele.

Cirka 38 év alatt még nem kellett újra főzni sosem.

19. tumbo2 (válaszként erre: 17. - Józsibirka)
2023. febr. 10. 15:31
ja,a békát ennéd ki először.
18. Józsibirka (válaszként erre: 16. - 820e00bff1)
2023. febr. 10. 15:31

Amúgy, úgy igaz!

Úgy jó lesz!

2023. febr. 10. 15:30
Béka kell bele, mint a Miskóci kocsonyába, mondom!
2023. febr. 10. 15:29
Felforralnám ès tennèk hozzá ètelzselatint.
15. tumbo2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 10. 15:24
az idő volt kevés.nagy lángon nem jó főzni.
14. tumbo2 (válaszként erre: 3. - Napsugár8)
2023. febr. 10. 15:23
én a kezemet szoktam fölé tenni.ha ragad,akkor jó,
2023. febr. 10. 12:03

En fulet meg kormot meg csak foni sem lattam otthon, csak egyeb felmenoknel, ahhoz nem tudok hozzaszolni. De ha nem sikerult az arany, viszont izre jo, zselatin, es legkozelebb jobban merni.

(Utanfozes utan, mert en azt gondolom hibasnak.)


Amyamnak is van otthon nagy kuktaja. Nekem pici gepem van. De nekem kocsonyabol minden kicsi. Ha 160 liters konderban lenne fozve csak nekem, azt is felzabalnam egyedul. Talan meg morognek is, mint egy bolhas kutya, ha valaki kozelitene hozza :D

12. tumbo2 (válaszként erre: 8. - Globus)
2023. febr. 10. 11:55
tudja,mi a jó.
11. tumbo2
2023. febr. 10. 11:54
reggel teszem oda,aztán bugyogjon.másnap reggel leszedem a a dermedt zsírt, fölforralom,kiporciózom.
10. Soufflet (válaszként erre: 8. - Globus)
2023. febr. 10. 11:40
En soha nem csinaltam mashogy, se az anyam, se nagyanyaim. Ejjelre odatettuk, nem kell mellette allni. Ugyis csak legkisebb langon meg csak nem is bugyog.
9. Pasionella (válaszként erre: 8. - Globus)
2023. febr. 10. 11:19
:-D :-D :-D
8. globus (válaszként erre: 2. - Libikóka)
2023. febr. 10. 09:36

Én újabban éjjel főzöm, kényelmesebb reggel babrálgatni vele, mint este.

Este felteszem, belövöm a forrást. Eleve rossz alvó vagyok, hajnal felé elzárom. Férjem úgy néz a csontozásnál, mint a kutya, ez a reggelije 🤣🤣

2023. febr. 10. 09:10
Körömje válogatja az időbeli főzést. 3-4 óra főzés kell neki, és megfelelő vízmennyiség, valamint köröm, bőrke, a többi ízlés szerint. Nekem is sikerülni szokott.
6. Pasionella (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 10. 08:35
Van ilyen, főzd újra.
5. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 10. 07:59
Tovább szoktam főzni, 6-7 órát. Nagyon kicsit forrjon, mint a húsleves. Azt gondolom én is, h túl sok vizet tettél rá. Azt tudod csinálmi, hogy a levét főzd tovább, párologtass el belőle, tehát forrald, hogy kevesebb lé legyen.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook